28.07.2020.

09:00

Foto:

Zaštitnik

ZA VAŠU BEZBEDNOST NA INTERNETU: Objavljeni su vodiči za sigurnu e-trgovinu, evo o čemu se radi

Vodiči koji su dostupni na adresi , između ostalog, upućuju građane na neophodne korake prilikom ovog vida kupovine, kao što su provera prodavaca, uslova kupovine, zaštita digitalnih uređaja, čuvanje podataka...

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je pandemija koronavirusa potvrdila potrebu za razvojem elektronske trgovine, kao i celokupne digitalne ekonomije na globalnom planu.

Direktorka USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj, Dragana Stanojević je rekla da je objavljivanje vodiča za potrošače u vreme pandemije koronavirusa značajan korak u jačanju elektronske trgovine u Srbiji.

„Elektronska trgovina je važna za biznise jer im pruža priliku da opstanu u vreme krize, a bitna je i za potrošače kako bi se snabdeli na bezbedniji način štiteći svoje i zdravlje svojih najbližih“, kaže Stanojević.

Poručila je da ostaju posvećeni daljem unapređenju elektronske trgovine i podsticanju mikro, malih i srednjih preduzeća da u što većoj meri iskoriste potencijal koji e- trgovina pruža.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs