19.08.2020.

13:42

Foto:

Zaštitnik

"SRBOTREJDOVO" OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE! Poklone iz reklame dobiješ tek ako tražiš

Brend "Eucerin" pokrenuo je sa lancem apoteka "Srbotrejd" akciju "Poklonite sebi besprekoran ten", koja bi trebalo da obraduje svakog ko kupi bilo koji antipigment preparat iz njihove kolekcije. Prema reklami kojom se promoviše ova akcija, a koja traje do kraja avgusta, kupac pomenutog proizvoda dobija na poklon neseser sa "odabranim 'Eucerin' iznenađenjima".
I zaista, sve bi bilo super, da ta promocija nije mrtvo slovo na papiru, sudeći bar po iskustvu naše tri čitateljke koje su nam se javile sa identičnim problemom - proizvod su kupile, ali neseser nisu dobile.

Informer

Poklon koji bi svako trebalo da dobije

Aleksandra C. iz Beograda je jedna od njih koja je do svog poklona došla tek nakon intervenisanja nadležnih.
- Prema preporuci dermatologa, kupila sam tri "Eucerin" preparata koji nisu nimalo jeftini. Iskeširala sam više od dve hiljade dinara, ali poklon nisam dobila. Pazarila sam ih u "Srbotrejd" apoteci na Vračaru. Ćutala sam jer nisam bila sigurna da li promocija koju sam videla na Instagramu i dalje traje. Proverila sam kod kuće i videla da i dalje važi, i to do kraja ovog meseca. To su mi i sami potvrdili kada sam im pisala. Kada sam im rekla da ja nisam dobila poklon, rekli su mi da se vratim u pomenutu apoteku i da će me poklon tamo sačekati. Vrlo neprijatna apotekarka mi je bukvalno bacila neseser. Kada sam ga otvorila, bilo mi je jasno što prećutkuju akciju, jer je unutra bilo zaista dobrih i vrednih proizvoda - priča Aleksandra, koja se ponovo uverila da njen slučaj nije usamljen i da, ako ne tražite poklon, nećete ga ni dobiti.

Prava i obaveze

Trgovci su dužni da mušterijama daju poklon ukoliko su ga u reklami obećali
Vera Vida, CEPS

Nekoliko dana kasnije, njena koleginica je u "Srbotrejdu" kupila proizvod uz koji se takođe dobija pomenuti poklon, a Aleksandra je bila s njom.
- Apotekarka joj je naplatila robu, dala račun i ni reči o neseseru. Nisam mogla da ćutim i drsko sam pitala: "A nesesere ne dajete?" Bezobrazno mi je odgovorila: "Imamo i dajemo", i izvadila jedan iza pulta. Bilo mi je jasno da je to praksa i nikako slučajnost jer je reč o različitim "Srbotrejd" prodajnim objektima.

Predsednica Upravnog odbora Centra potrošača Srbije Vera Vida ističe da su apoteke "Srbotrejd" prekršile Zakon o zaštiti potrošača po kome su trgovci dužni da svojim mušterijama daju poklon ukoliko su ga u reklami obećali.

Informer

Reklama za akciju Eucerin-Srbotrejd


- Ovde je u pitanju nepoštena i obmanjujuća poslovna praksa trgovca! Oni su reklamom pokušali da pridobiju nove mušterije obećavajući im poklone koje na kraju ne žele da im daju. Na ovaj način doveli su potrošače u svoju apoteku da kupe baš ove proizvode obećavajući dobre poklone, ti ljudi su možda pored "Eucerin" proizvoda kupili još nešto i tako im povećali zaradu, a na kraju nisu dobili ni ono što im je rečeno da hoće. Ovo je jako loša reklama za "Srbotrejd" - kaže naša sagovornica i dodaje:
- Savetujem kupcima da se ne stide, već da, ako vide da prodavci nemaju nameru da im daju poklon, sami traže ono što im je obećano. Takođe, ovo je klasična obmana potrošača i zato treba alarmirati i nadležnu inspekciju kako bi bili kažnjeni ako se dokaže da su prekršili zakon i prava potrošača.

"Srbotrejd": Delimo poklone, ko nije dobio, neka dođe

U "Srbotrejd" apotekama tvrde da uredno dele poklone.
- Poklon-nesesere imamo, akcija je oglašena kako na našem sajtu, tako i na društvenim mrežama. Uredno ih delimo našim klijentima, do sada zaista nemamo nijednu evidentiranu reklamaciju. Ukoliko ipak postoje nezadovoljne čitateljke koje tvrde da su oštećene, molimo da nam se obrate sa fiskalnim računom kako bismo proverili.

Pratite Zaštitnik potrošaca na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošaca na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
Tagovi: