• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com

09.11.2019

12:23

(VIDEO) POZNATI PEVAČ USTAO IZ GROBA! Živog su ga sahranili sa omiljenom harmonikom, a kada su PLJAČKAŠI OTVORILI NJEGOV SANDUK, on je ustao i počeo da svira! NEVEROVATNA, ALI ISTINITA PRIČA!

Estrada

(VIDEO) POZNATI PEVAČ USTAO IZ GROBA! Živog su ga sahranili sa omiljenom harmonikom, a kada su PLJAČKAŠI OTVORILI NJEGOV SANDUK, on je ustao i počeo da svira! NEVEROVATNA, ALI ISTINITA PRIČA!

Podeli vest

U Srbiji kultni pevač narodne muzike i autor brojnih hitova, Milanče Radosavljević, u mladosti je doživeo nešto u šta i danas mnogi ne veruju,

Naime, priča njegovog života jedna je od najbizarnijih za koje ste ikada čuli. Naime, Milanče je kao mladić doživeo kliničku smrt, i to tako što je grom udario u drvo ispod kog je pevač sedeo, a njegova porodica ga je zatim sahranila zajedno sa harmonikom koju je jedva kupio i zbog koje su se njegovi roditelji zadužili. Koštala je 25.000 tadašnjih dinara, a plata njegovog oca iznosila je svega 6.000 dinara.

Kako prepričavaju meštani, grom je udario u drvo pod kojim je Milanče Radosavljević sedeo. Porodica ga je sahranila, i to sa harmonikom, koju su pljačkaši odmah nakon sahrane pošli da ukradu.

Kako se kasnije ispostavilo, na svu sreću, pravi je blagoslov što su lopovi došli po harmoniku, pošto je Milanče, kada je grob otkopan, bio živ! Tada je nastala prava pometnja i neverica. Pričalo se da je Milanče zasvirao u trenutku kada su pljačkaši pokušali da mu otmu harmoniku. Nastala je panika i oni su pobegli glavom bez obzira.

Foto: YouTube printscreen

Milanče je shvativši šta se zapravo desilo, otišao kući veseo, svirajući harmoniku usput. Pevač se na kućnom pragu pojavio noseći svoju dragocenu harmoniku.

Njegov otac je nakon toga tražio učesnike tog događaja kako bi ih nagradio, ali nikada se niko nije javio.

Pevač je ostao živ i zdrav, ali sa određenim posledicama od udara groma. Nekim čudom ga je profesor muzike primio na časove harmonike s obzirom da je imao nepravilno raspoređene prste na rukama, što je upravo posledica udara groma. Milanče je ubrzo počeo da peva po tamošnjim kafanama, bio je izuzetno tražen, a u jednoj od kafana spazio ga je Aca Stepić koji je predložio da Milanče izda disk za "Diskos".

Danas je Milanče oženjen,  ima dvoje dece i četvoro unučadi. Sin mu svira harmoniku, a ćerka je završila odsek klavira i radi kao profesor u muzičkoj školi "Stanković" u Beogradu. Sebe smatra srećnim i zadovoljnim čovekom.

Foto: YouTube printscreen

- Moja lična dužnost je da pevam mom narodu u našem melosu koliko ja to mogu i umem. Ni ja ne pevam uvek isto, nekad bolje nekad gore, znate. Ali, dajem koliko mogu da dam od sebe. A mi imamo prepoznatljiv melos. Mi se razlikujemo od Rumuna, od Bugara, od Mađara. Od svih se razlikujemo. Mi imamo svoju melodiju. Znamo mi šta pevamo - rekao je jednom prilikom slavni pevač.

Milanče Radosavljević autor je mnogih hitova poput "Pozdravi draga sina" i "Ti ode zauvek", "Ustala je majka rano", "Ti živiš negde daleko", "Dao bih ovo malo života", "Anđelija" kao i mnoge druge.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija