• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir/informer.rs

02.01.2020

15:27

IŠLA JE NA DOPUNSKU NASTAVU JER NIJE ZNALA SRPSKI! Sigurno niste znali PRAVO IME naše pevačice, a njegovo značenje će vas ŠOKIRATI!

Estrada

IŠLA JE NA DOPUNSKU NASTAVU JER NIJE ZNALA SRPSKI! Sigurno niste znali PRAVO IME naše pevačice, a njegovo značenje će vas ŠOKIRATI!

Podeli vest

Naša poznata pevačica je rođena kao Funtinjora Funta Lunga, 19. januara 1954. godine u Kučevu u istočnoj Srbiji, te je po poreklu Vlahinja, a deda joj je bio Vlajko Lugonji, a baba Stojna je bila rusaljka

Reč je o Izvorinki Milošević, izvođaču srpske i vlaške narodne muzike.

Nakon Drugog svetskog rata, Izvorinkin deda je promenio svoje prezime u Milošević, a po polasku u školu Izvorinka je promenila svoje ime, tačnije, „prevela ga na srpski jezik“, i tako postala Izvorinka Milošević. Izvorinka je žensko ime koje je nastalo od imenice izvor. Drugi oblik ovog imena je Izvorka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

... LOVE.. ?... RUNI .. LJUBAV NA ADI... ❤?????.....?.... !

A post shared by Izvorinka Milosevic Izi II (@_izvorinka_milosevic_izi) on Jul 6, 2017 at 5:40am PDT

Pre osnovne škole, sa samo šest godina, Izvorinka je išla u takozvanu „pripremnu školu“, kako bi savladala srpski jezik, a onda je nakon završenog redovnog osnovnog obrazovanja, u Požarevcu i upisala najpre srednju saobraćajnu školu, a zatim i Višu ekonomsku školu, i to takozvani drumski smer, pa je poznata pevačica po obrazovanju ekonomista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

... Veceras slavimo i pevamo... ??... na okupu dragi ljudi , prijatelji i porodica..?.. !

A post shared by Izvorinka Milosevic Izi II (@_izvorinka_milosevic_izi) on Nov 21, 2018 at 9:33am PST

Svoju estradnu karijeru Izvorinka Milošević duguje i vokalnoj grupi "Đerdan", u kojoj se zadržala godinu dana, a nakon toga su se nizali njeni brojni muzički uspesi. Osim estradnih nastupa, Izvorinka Milošević često peva na svadbenim veseljima, gde, po sopstvenom priznanju, ne peva klasičan srpski repertoar već rumunsko-vlašku muziku.

PEVAČICA ČUVALA TAJNU! Folkerka se udala sa 19 godina, a posle razvoda je PRIZNALA nešto ŠOKANTNO!

U detinjstvu joj je najbolja drugarica bila Gordana Goca Stojićević, a nastavile su da se druže i kad su odrasle. Čak imaju i svoj način sporazumevanja, jezik koji su izmislile još dok su bile deca, a koji zovu "nidiš".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija