• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso.rs

12.06.2020

10:12

ZA MNOGE NE ZNATE! Pola naše scene ima PRIJAVLJEN BORAVAK U EVROPSKOJ UNIJI - poreze plaćaju u INOSTRANSTVU! Među njima je i SEKA?!

Estrada

ZA MNOGE NE ZNATE! Pola naše scene ima PRIJAVLJEN BORAVAK U EVROPSKOJ UNIJI - poreze plaćaju u INOSTRANSTVU! Među njima je i SEKA?!

Podeli vest

Neki kriju, neki ne!

Brojni pevači plaćaju porez u Srbiji jer su prinuđeni na to, u suprotnom ne bi mogli da obavljaju izvođačku delatnost na ovim prostorima.

STIGLI REZULTATI BOGDANE I BEBE ŽELJKA! Cela porodica Rodić testirana na KORONAVIRUS - oglasila se majka i saopštila...

Uglavnom su to minimalni iznosi, dok realan porez na zaradu neke zvezde uplaćuju u inostranstvu. Među njima su Seka Aleksić, Goca Božinovska, Aca Lukas i drugi.

Zlata Petrović stekla je penziju od 500 evra, kao i Džej Ramadanovski, a rezident Austrije bio je i Šaban Šaulić.

Godinama sam bila prijavljena u Austriji i imala sam austrijske papire. A ko ima radnu vizu, mora da plati poreze i doprinose. Svako ko ima radnu vizu, ima status samostalnog radnika. Sve je kao u Srbiji, samo mnogo skuplje. U Austriji porezi i doprinosi godišnje izađu oko 6.000 evra, plus još 1.000 treba da se plati knjigovođa. Ali onda možeš da radiš svuda, sem u Švajcarskoj - ispričala je Zlata, koja je u penziji skoro dve godine, dok je njena drugarica Božinovska nagovorila i stariju ćerku da misli o svojoj budućnosti.

CECA I VELJKO SE IZOLOVALI NA SPRATU! Pevačica i kik-bokser ne žele nikog da ZARAZE KORONAVIRUSOM! Hranu im ostavljaju ispred vrata!

- Prijavljena sam u Austriji i tamo plaćam! To je normalno. Mada i ovde uplaćujem penziono. Ja sam to regulisala i sebi i Jeleni, objasnila sam joj da je to važno.

Foto: Printscreen You Tube

Džej je prošle godine dobio invalidsku penziju u iznosu od 1.500 evra kao osiguranik Austrije.

- U Austriji sam uvek uplaćivao porez. A u Srbiji sam plaćao porez jer sam držao klub - kazao je on.

Foto: Darko Cvetanović

Seka nikada nije htela da priča o tome zašto namete plaća u Beču, osim u Poreskoj upravi kada su je saslušavali 2015. Svojevremeno je i Aca Lukas porez plaćao u Nemačkoj, ali nije poznato da li je i dalje njihov osiguranik.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nata

pre 3 godine

Pa oni i zarađuju u inostranstvu i imaju radnu dozvolu, pa je i logično da tamo plaćaju porez, što znači da će i od njih dobijati penziju. Svi naši (ne samo pevači) koji rade i legalno borave u inostranstvu jednoga dana će postati inostrani penzioneri i ne vidim šta je tu sporno. Porez treba da plaćaju na ono što zarade u Srbiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija