• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Andrijana Milić

05.08.2020

12:36

POPOVIĆ ME JE ZAPROSIO, REKLA SAM MU NE! Zlata Petrović u velikoj životnoj ispovesti OTKRIVA TAJNE KOJIMA ĆE UZDRMATI ESTRADU!

Estrada

POPOVIĆ ME JE ZAPROSIO, REKLA SAM MU NE! Zlata Petrović u velikoj životnoj ispovesti OTKRIVA TAJNE KOJIMA ĆE UZDRMATI ESTRADU!

Podeli vest

Zlatu Petrović život nije mazio, ali se iz teških situacija uvek podizala kao feniks iz pepela. Njen život je veoma uzbudljiv, kao da su ga pisali scenaristi španskih telenovela - sa samo sedam godina morala je da brine o štali i o braći dok su njena majka i očuh noći provodili u kafanama, sa 16 je abortirala, do 32. godine već se tri puta udala, a stigla je i da odbije prosidbu direktora "Granda" Saše Popovića!

Rođena je u "Narodnom frontu" u Beogradu sasvim slučajno, jer se njena majka Dragica tu zadesila u trenutku porođaja. Odrasla je sa majkom i očuhom Borom u Stublinama kraj Obrenovca, a za biološkog oca Matiju čula je tek sa šest godina, kada su deca iz kraja počela da je zadirkuju.

Ljubomoran
Hasan je bio toliko ljubomoran da sam na nastupima morala da gledam u pod

Zlata Petrović

- Mama mi je tada priznala da Bora, koji je bio divan prema meni, nije moj otac. Objasnila mi je da su se ona i moj biološki tata viđali neko vreme kod tetke Vere na Banovom brdu, da je on posle otišao u rodnu Crnu Goru, a ona mu nikad nije rekla da je zatrudnela. Nije želela da ga juri, u to vreme je bilo strašno da se obelodani da je Crnogorac u vezi sa Romkinjom - započinje ispovest Zlata.

Osnovnu školu završila je u selu Grabovac, ali nije imala vremena da uči jer je od malih nogu morala da radi:

Žestoka svađa
Peji sam posle jedne svađe polomila sve po kući. Hteo je da bude muškarac, a ja to nisam dozvolila
Zlata Petrović

- Imali smo mnogo stoke i zemlju koju smo obrađivali. Mama je bila pevačica, očuh harmonikaš, pa su često bili van kuće. Sav teret je pao na mene iako sam imala samo sedam godina. Morala sam da čistim obore, štale sa konjima i kravama, imali smo 200-300 ovaca koje sam vodila na ispašu. Bilo mi je teško jer sam bila detence. Ali za bolje nisam znala. Kada oni odu da pevaju u kafanu, morala sam da čuvam dva polubrata. Ustajala sam noću da im podgrevam mleko, presvlačila sam ih... Bila sam im kao majka, a i sama sam bila dete. Sa 12 sam naučila da mesim hleb. Zbog svih tih obaveza mojima nije bilo bitno da budem dobar đak, jer se kod nas škola završavala samo reda radi.

Ugovoren brak


Čim je završila osmi razred, majka i očuh su joj sa 15 godina našli muža. Iako je mladić bio lep i iz bogate porodice, Zlata nije želela da bude sa njim jer ga nije volela:

"LENA NEMA BRATA!" Goca Tržan žestoko - Mogu da budem DADILJA ŽELJKU, da zaradim tokom KORONE! Miljana priznala da bi se PONIZILA ZBOG SINA ako bi poželeo OVO!

- Kod nas ženska deca ne nastavljaju školovanje. Ili se udaju ili ostaju u kući da rade. Nisu nas prodavali za pare, to su sada običaji po romskim svadbama u Italiji ili Parizu. U moje vreme su bogataši birali vredne devojke. Kada su roditelji tog mladića videli da čistim, perem, radim, izabrali su me da budem žena njihovom sinu. Mene niko ništa nije pitao! Ali nisam se protivila, znala sam da tako mora. Samo sam bila ljuta na život. Plakala sam tri meseca iako je moj muž, kom ne želim da pominjem ime, bio neverovatno lep i dobar dečko.

Zlata je posle tri meseca od udaje ostala u drugom stanju. Tada kreće pakao.

Foto: HIT dodatak/informer

- Nisam mogla da zamislim dan pored njega, a kamoli da mu rodim dete. Pobegla sam kod tetke Vere u Beograd. Kada je shvatila koliko sam očajna, rekla mi je: "Ne vraćaš se tamo! Nećeš ti meni da tuguješ." Kada je majka čula da se krijem kod tetke, došla je da me vrati mužu, a ja sam joj zapretila: "Ili idem pod voz ili se ne vraćam kod muža." Videla je da sam donela čvrstu odluku i rekla mi: "Dobro, ili počinješ da nastupaš sa mnom ili te ponovo udajem." Iako nisam želela da budem pevačica, jer su pevačice i konobarice u to vreme smatrane ku*vama, pristala sam da nastupam zato što je sve bilo bolje od još jednog ugovorenog braka.

Foto: HIT dodatak/informer

Sebe krivim što mi je sin bio kockar

Zlata sebe krivi što je njen sin Miki bio u kandžama kocke.

- Strašne su to stvari! I moja pokojna majka je bila strastveni kockar. Da li je to nasledno, ili sam ja pogrešila, ne znam. Ali znam da sam svoje odsustvo kompenzovala parama. Imala sam dve žene u kući, jedna da mi spava sa decom, druga da mi čisti i kuva. Jednom u 15 dana sam bila u svojoj kući jer sam mnogo radila. Mislila sam da je Mikiju dovoljno da bude obučen, sređen, čist... Ali nije. Kasno sam shvatila da je bolje da detetu daš i proju da jede, ali da si tu, da mu vidiš okice, da vidiš kako se oseća... - kaže pevačica i dodaje da je njen sin počeo da se kocka jer je želeo da nadmaši roditelje:

- Ne možeš na legalan način da zgrneš veliku sumu novca, a on je mislio da može. Sa 15 godina je počeo da se kocka. Ta tortura je trajala tri-četiri godine. Zelenaše nisam imala za vratom, ali Miki jeste. Na kraju sam ja vratila pare, dala sam sve što sam imala. Ljudi iz Drajzerove su nam mnogo pomogli, hvala im na tome.

Kada je odlučila da se razvede i da počne da peva, shvatila je da ne želi da rodi njegovo dete.

- Bila sam u četvrtom mesecu, stomak je već počeo da mi raste. Posle deset dana moljakanja uspela sam da ubedim mamu da abortiram. Neka mi Bog oprosti, to je moj najveći greh koji decenijama nosim. Ali niko nije hteo da mi uradi kiretažu zbog toga što je dete već bilo živo u mom stomaku. Jedva sam našla doktora u Ljigu koji je pristao da mi to uradi bez bojazni da će ga uhapsiti, pošto je to bilo nezakonito. Nisam razmišljala da li ću se kajati jer mi je samo bilo u glavi da se rešim deteta i skinem teret sa grbače. Naživo su me sekli kad su mi radili kiretažu, a ja sam sa tog stola uveče otišla da pevam! Sela sam sa majkom u autobus za Beograd, a potom za Milorce, mesto u kom sam tog istog dana imala nastup.

Foto: HIT dodatak/informer

Tatu sam upoznala tek sa 22 godine

Zlata se u suzama prisetila prvog susreta sa ocem.

- Tata je sasvim slučajno kupio plac u mestu gde i moja tetka Vera. Sreli su se u kafani, on je došao sa sinom. Upoznao je tetku sa mojim polubratom, a ona mu je rekla: "A za ćerku ne pitaš." On je prebledeo jer nije znao da postojim. Počeo je da me traži. Saznao je da nastupam na poselu na Kalemegdanu i uputio se tamo. Prišao mi je, pitao kako mi se zove otac. Znala sam da je to on, iako mi se nije predstavio. Zanemela sam, a on je rekao: "Ja sam Mile Crnogorac." Tako su ga svi zvali. Od tog dana nismo se odvajali. Pobrinula sam se da mu ništa ne fali, davala sam mu pare. Ja sam ga i sahranila. Imao je rak pluća, isto kao i moja majka, koja je umrla pre njega. Ne znam da li je to sudbina, ali otac je umro u istom krevetu kao i moja majka. Naš poslednji susret je bio u bolnici. Došla sam da ga obiđem, pomilovala ga, poljubila i pomislila da pozdravi moju majčicu i da mi oprosti svaki greh. Otišla sam kući, a posle pola sata su mi javili da je preminuo.

Prvi nastup odmah nakon abortusa ostaće joj dugo urezan u sećanju:

- Mama i ja smo pevale u lokalu sa pet-šest stolova. Došla sam u dugoj zelenoj haljini, a posle nekoliko minuta počelo je mleko da mi curi...

Lična karta:


Datum rođenja: 13. jul 1962. godine
Mesto: Beograd
Brak: tri
Deca: dvoje
Albumi: 15

Nakon nastupa po okolini Obrenovca i na Ibarskoj magistrali, Zlata je sa majkom dobila angažman da godinu dana peva u Vršcu. Tu je zaradila prvi ozbiljniji honorar, od kog je kupila plac i sagradila kuću. Kada je videla da je njena ćerka sposobna da sama nastupa, majka je prestala da se bavi pevanjem, pa je Zlata sa 17 godina počela sama da tezgari. Pošto se pročulo da "jedna mala rastura kako peva", na njen nastup u mestu Crvena Jabuka došao je muzičar Duško Petrović i ponudio joj da ide sa njim da peva na svadbi u Parizu.

- Ja tada nisam znala ni gde je Pariz. Ali sam pristala! Posle te svadbe dobijala sam milion ponuda za nastupe.

Bila je omiljena među kolegama, a voleli su je i kriminalci.

Foto: HIT dodatak/informer

- Pevala sam u restoranu "Lepa Brena" u Beču, gde su dolazili žešći momci. Koleginica i ja smo zapisivale sve pesme koje smo otpevale, kako bismo na kraju večeri znale koliko da naplatimo. Pred kraj nastupa, prilazi čovek i traži da mu pevam pesmu Vesne Zmijanac koja je tek izašla, a u kojoj je svaka druga reč "boli me". Ja mu kažem da ne znam tu pesmu, a on meni: "Ako mi je ne otpevaš, neću ti ništa platiti." Da ne bi propao ceo nastup zbog jedne pesme, ja počnem da pevam boli me duša, boli me srce, boli me ovo, ono... Kada mi se smučilo ja kažem: "I boli me ku*ac! Nemoj ništa da mi platiš." U tom momentu tajac, a on i njegovi momci ustanu i počnu da me ljube. Rekli su mi:

"Ti si Bog svih bogova. Ti si naš ortak." A ja njima: "Ma idi, bre, u pi*ku materinu, mene si našao da zaje*avaš." Od te noći su stalno dolazili na moje nastupe. Postali smo drugari jer su videli da sam žena sa velikim mu*ima. Poznavala sam i Ljubu Zemunca i Gišku. Bili su najveća gospoda, zaštitnički nastrojeni, na muziku su davali šakom i kapom.

KOMPLETNU ISPOVEST PROČITAJTE U DANAŠNJEM HIT INFORMERU!

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muziko

pre 3 godine

Eeee, Zlato Petrovic, Sta ti treba da sad posle svih godina pravis pometnju. Ostavi se ljudi koji imaju srecan brak. Da si bila dobra nebi se ti tri puta udavala. Sad si dosla da iznosis neke stvari koje mogu drugima da nanesu neugodnosti, ili si mozda svorc ostala bez para pa brbljetas gluposti.Ostavi ti Sasu Popovic sve vi ste samo jedno zelele Sasu za muza jer je uspesan ali on vas nije hteo niti tebe Zlato a niti mnoge druge. Suzana to je njegova prava.

nemanjicbgd

pre 3 godine

Popovic je prosio sve redom, ali nijedna nije htela , tog prcvoljka. Dok nije naisla Suzana, razvedena sa detetom.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija