• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tamara Matić

21.10.2020

12:00

EMOTIVNA ISPOVEST RADE MANOJLOVIĆ: Mama mi je UMRLA NA RUKAMA greškom LEKARA! Tata je godinu dana posle njene smrti doveo...

Estrada

EMOTIVNA ISPOVEST RADE MANOJLOVIĆ: Mama mi je UMRLA NA RUKAMA greškom LEKARA! Tata je godinu dana posle njene smrti doveo...

Podeli vest

Pevačica Rada Manojlović kaže da je njen život obeležila činjenica da je ostala bez majke Mirjane kada je imala samo devetnaest godina. Iako je uspela da izgradi uspešnu karijeru, nikada nije mogla da se pomiri sa tim da je žena koja joj je podarila život, svoj izgubila u 37. godini

Rada se i danas guši u bolu kada pomisli na svoju majku i često se preispituje da li je ona mogla duže da živi.

- Najteži period u životu bio je kada sam ostala bez mame. Umrla mi je na rukama. Tu bol sam potisnula duboko u sebi da bih mogla da nastavim da živim i funkcionišem. Trudim se da ne razmišljam o tom gubitku, ali se svakog dana setim moje Mirjane - kaže Rada za Hit sa tugom u glasu.

Priseća se da je ona gledala majku dok je umirala i ma koliko to sećanje bilo bolno, srećna je što su imale priliku da se oproste:

Bila sam zavisnik od lekova za smirenje

Rada otkriva da je u jednom periodu života bila zavisna od lekova za smirenje:

- Godinu dana nisam mogla da se skinem sa sedativa. Govorila sam sebi tada: "Radmila, zaspaćeš kad god ti se spava, pa makar i u 10 ujutro." Kasnije sam uspela da nađem spas u gledanju filmova. Oni su me smirivali da ne razmišljam o problemima. Kada mi je nedavno preminula baka, nisam želela da uzmem lek za smirenje jer sam znala kakvu zavisnost može da mi izazove. Nisam želela sebi to ponovo da uradim, nisam htela dva puta da ponovim istu grešku.

- Zahvalna sam Bogu što se sve desilo pred mojim očima, što sam je držala za ruku dok je umirala. Užasno bih se osećala da sam negde radila dok je ona napuštala ovaj svet. Jedina uteha mi je to što sam bila uz nju u poslednjim momentima. Te slike ne mogu da izbacim iz glave i samo ljudi koji su doživeli nešto slično mogu da me razumeju. Kada krenem da razmišljam o mami, uhvate me tuga, depresija i crne misli. Zato se trudim da ne razmišljam... Ubedila sam sebe da je moja mama negde na putu i pravim se da smrt ne postoji. To je za mene jedini način da živim sa tim.

Mrzela maćehu


Manojlovićeva kaže da je ogorčena jer veruje da bi njena majka i danas bila živa da doktori nisu napravili veliki propust:

- Moja majka umrla je greškom lekara. Imala je karcinom grlića materice, i to onaj tip koji je u preko 90 odsto slučajeva izlečiv. Kada je imala 37 godina konzilijum lekara je odlučio da neće da joj vade matericu i jajnike jer će možda želeti još da rađa. Lečili su je na druge načine. Ostavili su tempiranu bombu u njoj, koja je kasnije eksplodirala. Suluda mi je ta njihova odluka, jer bi joj doktori danas sigurno odmah sve izvadili, posebno što je ona tada već imala dvoje dece. Igrali su se sa njenim životom i moja sestra Maja i ja smo ostale bez majke.

Foto: HIT dodatak/informer

Besne na oca
Sestra i ja smo bile baš besne na sve oko sebe kada je maćeha došla u našu kuću
Rada Manojlović

Manojlovićeva kaže da bi dala sve na svetu da može da vrati vreme i da kaže majci da insistira na vađenju organa. Svesna da je to nemoguće, živi sa svojim bolom, ali priznaje da ovaj strašni gubitak nije uspela ni da otplače kako treba:

- Nisam odbolovala maminu smrt, a već sam nastupala posle deset dana. Morala sam da zaradim novac za naše sulude običaje: daće i ostale stvari. Niko me nije pitao da li mi se radi, već samo kažu: "Idi i pevaj." Ja pevam, a telo mi drhti, duša mi se raspada.

Novi šok u Radinom životu nastupio je samo godinu dana kasnije, kada je njen otac Rade pronašao drugu ženu, Suzanu. Iako su ona i njena sestra već bile punoletne, nisu razumele njihovu ljubav, već su bile ljute i ogorčene.

- Sestra i ja smo bile baš besne na sve oko sebe kada je maćeha došla u našu kuću. Bile smo kivne i na Boga, na oca, na tu ženu. Ma na sve! Moja baka Nada, mamina mama, nije bila kao mi. Ona je Suzanu odmah zavolela. Zamislite kakvo je srce imala ta žena kada je nakon godinu dana od smrti ćerke prihvatila da je na njenom mestu druga žena. Nikad nije osudila mog tatu, za razliku od Maje i mene - priseća se pevačica, koja priznaje da godinama nije primećivala koliko se ta žena žrtvuje za njih.

Foto: HIT dodatak/informer

Baka druga majka

Pred Majom i Radom uvek je bila nasmejana i pozitivna, iako je svakodnevno patila za svojoj ćerkom:


 

Foto: HIT dodatak/informer

Milan mi je jedini prijatelj
Milan mi je najiskreniji prijatelj na estradi. Samo njemu verujem jer sam sigurna da mi želi uspeh
Rada Manojlović

- Godinama nisam znala da je ona bukvalno svaki dan, dok nije slomila noge, išla na grob svoje ćerke, a moje majke. Plakala je na grobu i ceo život je proplakala, a ja to nisam primetila. Ona za mene i Maju nikad nije bila majka koja je izgubila dete, bila je najduhovitije stvorenje i pred nama nije pokazivala ni mrvicu tuge, već samo osmeh. Bila nam je druga majka šesnaest godina, a ja nisam primetila da je ta žena tužna. Kako nas vidi, tako se nasmeje i odmah krene da se šali, iako je pre podne bila na groblju i plakala za svojim detetom. Izvukla nas je iz tuge i beznađa svojom pričom i pozitivnom energijom.

Ove godine pevačica je ostala i bez svoje druge majke. Kaže da je to ponovo uzdrmalo njena i ovako krhka osećanja i da još ne može da se oporavi.


- Baka mi je bila sve u životu. Ne mogu da se pomirim sa tim da je nema. Za mene ona negde spava ili pije na terasi kafu. Možda je takvo moje razmišljanje neka vrsta ludila ili beg od svega. Ako ima pravde i tog paralelnog univerzuma, duše moje bake i majke su se sada našle tamo i konačno su zajedno. Žao mi je što sam veliki deo života provela na putovanjima. Baku i tatu sam viđala jednom u tri meseca. Pre nekoliko godina počela je da dobija blagu demenciju i dešavalo se da me se ne seća kada dođem da je posetim. Sestra i ja smo je prebacile u dom u Beogradu, pa smo je svake nedelje obilazile. Pamćenje joj se potpuno vratilo. Dozivala me je po imenu kad god me vidi na vratima svoje sobe - priča Rada, a od suza ne može da dođe do daha.

- Otkako je ona umrla, ne mogu da budem dobra ni za sebe ni za druge. Nemam snage, sklonila sam se od svih. Baš je bila posebna i mnogo mi je teško što pred smrt nisam smela da je posetim zbog koronavirusa. Domovi su tada bili zatvoreni za sve posete. Posle vanrednog stanja odlučila sam da je dovedem u selo. Pozvala sam dom i rekla im da ću je izvesti u ponedeljak. To je bio petak. U nedelju joj je pozlilo, a ona je u ponedeljak preminula. Drago mi je da sam te poslednje dve godine njenog života bila kraj nje. Ranije sam bila surova. Posao me je odaljio od porodice. Sećam se kada mi je sestra pre nekoliko godina plačući javila da je baka imala moždani udar, tešila sam je nekim glupim rečima. Otupela sam bila skroz. Hvala Bogu da sam se trgla.

Odmalena Rada je u baki imala veliki oslonac i podršku. Oduvek je bila živahno dete koje je bilo teško obuzdati.

Foto: HIT dodatak/informer

- Bila sam neuhvatljiva, ali sposobna devojčica. Volela sam da igram tenis, košarku, išla sam na folklor. Oduvek sam se isticala. Želela sam da budem glavna i da uvek skrećem pažnju na sebe. Takva sam bila i u odnosu sa mojom mlađom sestrom. Maja i ja smo se dobro slagale, ali je ona morala mene da sluša. Danas mi često kaže da sam bila zla prema njoj dok smo bile male. Čak i kada nisam bila u pravu, ponašala sam se grubo prema njoj i govorila sam joj da mora da me sluša jer sam starija.

U toj svojoj grubosti i nesmotrenosti, Rada je jednom prilikom ozbiljno povredila sestru:

- U igri sam joj slučajno polomila ruku. Igrale smo se i ona je bila moj konjić. Jahala sam je iako sam bila starija od nje dve godine i teža čak deset kilograma. Pala je pod mojom težinom i polomila ruku. Revanširala mi se prvom prilikom, ali mnogo bezazlenije. Ujela me je!
Zbog jednog od svojih nestašluka pevačica je dobro nagrabusila. Ponovo u igri i šali, Rada je svoju sestru i još jednu rođaku jurila - nožem!

- Sada shvatam da sam imala baš čudne igre. Sećam se da sam Maju, ali i rođaku Zlatanu, jurila nožem. U to vreme je bio popularan film "Vrisak" i mi smo se toga igrale. Kada je video šta radim, tata mi je lupio takvu šamarčinu da je i danas pamtim. Objasnio mi je kada se smirio da se sa takvim stvarima ne igram. Tada me je udario prvi i poslednji put u životu.

Foto: HIT dodatak/informer

Krili se
Haris i ja smo godinu i po dana uspevali da sakrijemo našu vezu od medija
Rada Manojlović


Pevala odmalena

Kada se uselila u đačku klupu, Rada je uspevala da na časovima obuzda svoj temperament. Bila je dobar i poslušan đak. Iz svog rodnog sela Četerež išla je četiri kilometara dalje u osnovnu školu u Žabljaku. Deca su je ismevala jer je bila iz malog mesta.

- Uvek sam želela da budem bolja od drugih i da nadmašim samu sebe. Trpela sam psihičko nasilje u školi jer sam dete sa sela. Nazivali su me pogrdnim imenima, ali mene to nije vređalo. Ponašanje te dece koja su mi svašta govorila još u osnovnoj školi me je toliko oblikovalo da mene sada ništa ne može da poremeti. Tako maloj su mi govorili da sam siromašna seljanka. Prozivali su me što vozim traktor, ali ja sam im se samo smejala. Nisam im dozvoljavala da me uvrede. Omalovažavali su me i zbog oblačenja, ali ja sam sve to sama sa sobom prevazišla. Jednostavno, takva sam se rodila. Hladnokrvna sam poput mog oca.

Već u ranom detinjstvu Manojlovićeva je shvatila da joj je pevanje velika ljubav. To je primetila i njena učiteljica već u prvom razredu.

Prodavala sam sa ocem na pijaci

Manojlovićeva kaže da je najviše volela kao dete da sa ocem prodaje na pijaci:

- Jedva sam čekala pijačni dan jer je za mene bio veliki doživljaj kada me tada povede sa sobom. Najbolji pazar je imao kada smo sestra i ja išle i stajale pored njega. Dolazili su seoski momčići koji su kupovali od njega i ono što im ne treba. Lepo smo zarađivali tada, a tata je bio ponosan na ćerke. On je čak lepio moje postere na kombi iz kog je prodavao kada sam se takmičila u "Zvezdama Granda". Bio je glavna faca na pijaci.

- Učiteljica mi je rekla da imam talenta za pevanje. Bila je dobar pedagog i umela je da prepozna koje je dete za šta nadareno. Vodila me je na priredbe, gde sam osvajala prva mesta. Od pevanja sam počela da zarađujem kada sam imala 16 godina. Tata je za to zaslužan. Išli smo porodično na neki ispraćaj u Žabarima. Mama je još bila živa. Kada je bend počeo da svira, otac ih je pitao da li i ja mogu nešto da zapevam. Dozvolili su i ja sam počela da nižem pesme od Ane Bekute. Gosti su bili oduševljeni! Šef benda je pitao mog tatu da li mogu sa njima da nastupam i tako sam počela da učim zanat od njih. Išla sam na veselja na kojima su nastupali. Bilo mi je veoma teško zato što sam bila nova i te starije pevačice me nisu volele. Nisu htele da mi daju mikrofon, niti sveske sa pesmama. Tada su postojale sveske pune tekstova za ispraćaje, svadbe, rođenja... Nisu mi davale da iz stih svezaka učim tekstove, pa sam kupila svoju i dok su one pevale, ja sam brzo zapisivala reči. Tako sam naučila 3.000 pesama.

KOMPLETNU ISPOVEST PROČITAJTE U DANAŠNJEM HIT INFORMERU!

Foto: informer.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija