• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tamara Matić

23.12.2020

07:35

RASTA TUŽI DRŽAVU! Ekskluzivno za Informer oglasio se reperov ADVOKAT - otkrio DO KAD ostaje IZA REŠETAKA!

Estrada

RASTA TUŽI DRŽAVU! Ekskluzivno za Informer oglasio se reperov ADVOKAT - otkrio DO KAD ostaje IZA REŠETAKA!

Podeli vest

Stefan Đurić planira da pokrene postupak protiv Srbije zbog toga što je u pritvoru već 83 dana zbog navodne prodaje narkotika

Stefan Đurić Rasta planira da tuži državu čim izađe iz pritvora, ekskluzivno otkriva Informer!

Reper smatra da je nezakonito već 83 dana iza rešetaka i zato će pokrenuti postupak protiv Srbije.

Ovu informaciju potvrdio nam je i Rastin advokat Uroš Milosavljević.

- Ako se na kraju ispostavi da Stefan nije potpuno kriv, on će imati pravo na odštetu od države za svu materijalnu i nematerijalnu štetu koja mu je naneta. Moj klijent ima pravo na tužbu i naknadu štete, koja će mu biti isplaćena iz republičkog budžeta, a to znači iz naših džepova. Međutim, ako bude osuđen, nema pravo na odštetu, tako da sve zavisi od kazne koja će mu biti izrečena - kaže Rastin pravni zastupnik, koji je ubeđen da je reper toliko dugo u pritvoru samo zato što je javna ličnost:

- Stefan je u pritvoru potpuno nezakonito! Nije mu mesto tamo. Tužilaštvo tvrdi da on prodaje drogu, a mi kažemo da je reč samo o beznačajnoj količini narkotika koju je on koristio za sopstvene svrhe. Ne postoji nijedan dokaz da on prodaje drogu, a oni ga zbog toga drže u pritvoru. Sedi u ćeliji jer je poznata ličnost, a sve da bi se poslala poruka ljudima da nema nedodirljivih. Nije Rasta jedina osoba koja duva, ali je sporno to što je javna ličnost. Šta ja da radim što on po ceo dan duva u Srbiji dok je u drugim zemljama legalizovana marihuana? - priča on. 

Foto: printscreen youtube

Ana krije od ćerke da joj je otac u zatvoru

Rasta i njegova bivša žena Ana Nikolić dogovorili su se da od ćerke Tare kriju šta se dešava. Devojčici su rekli da joj je tata na turneji i da će se vratiti u Srbiju posle Nove godine. Reper je preko svojih roditelja poručio novogodišnji poklon kojim planira da obraduje naslednicu.

Milosavljević objašnjava da je korona dodatni razlog što se postupak protiv Raste ovoliko otegao.

- Predmet tapka u mestu jer skoro ništa ne radi. Pretpostavljam da je sve usporeno zbog korone jer već dva meseca ništa nije urađeno. Čekamo da se pokrenu stvari, ali odgovorno tvrdim da je pandemija usporila proces. Stefan ostaje do kraja godine u Centralnom zatvoru, a onda će apelacioni sud doneti odluku da li će ga i dalje držati u pritvoru - priča advokat za naš list.

Foto: printscreen youtube

Stefan Đurić Rasta

Do 12 godina zatvora

Rasta je uhapšen početkom oktobra, kada je u njegovom stanu pronađeno 600 grama marihuane. Reper se branio rečima da je sva ta droga za njegovu ličnu upotrebu, a Više tužilaštvo je počelo istragu pod sumnjom da se bavio prodajom nedozvoljenih supstanci. Đuriću je za ovo delo zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kostadin

pre 3 godine

Reper je toliko dugo u pritvoru samo zato što je loša i kvarena javna ličnost. Naravno i što je diler i što neće da kaže od koga je nabavio drogu.Treba ga obavezno lečiti i to elektrošokovima.

Dule

pre 3 godine

Ма хајте, молим вас, каква безначајна количина дроге за личну употребу? Сви наркомани, кад на овај или онај начин дођу до новца (а овај га је имао) купе више дроге него што у том тренутку могу да потроше, како би их препродајом вишка она дрога коју сами конзумирају мање коштала.

Lala

pre 3 godine

Smrada još deset godina u buvaru, pa neka tamo repuje i zatvorenicima pravi spptove sa džointom a ne našoj deci!

Taki

pre 3 godine

Pa sta ako je javna licnost pa onda svi sto diluju trba da se puste i tuze drzavu jer su za licnu upotrebu imali kod sebe .pred zakon nema javna licnost u svedsku je kralj ostao bez dozvolu jer vozio prebrzo . Ma u corku bre pa kad izadje bice jos popularniji .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija