• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2020

07:42

BIO JE MILIONER, A ONDA JE NAPUSTIO SVE I POBEGAO NA PUSTO OSTRVO! Živi sa psom, a NEDOSTAJE MU SAMO JEDNA STVAR! (Video)

Estrada

BIO JE MILIONER, A ONDA JE NAPUSTIO SVE I POBEGAO NA PUSTO OSTRVO! Živi sa psom, a NEDOSTAJE MU SAMO JEDNA STVAR! (Video)

Podeli vest

Imao je bogatstvo vredno 29 miliona dolara, idelan brak i sve što poželi. Posle poslovnog kraha napustio je sve i već više od 20 godina uživa na pustom ostrvu, samo u društvu svog psa

Nekadašnji milioner Dejvid Glašin (76) imao je kompaniju koja je iskopavala zlato u Papua Novoj Gvineji. Poslovao je sa u to vreme najvećim svetskim biznismenima i kompanijama, a onda je, posle kraha berze 1987, izgubio veći deo bogatstva.

Ubrzo nakon toga ga je žena napustila, a kada mu je nova devojka rekla da želi pobeći na pusto ostrvo, Glašin je počeo da traži takvo mesto.

Devojka mu predložila beg na pusto ostrvo

Bivši milioner je prvi put ostrvo Restorejšon posetio 1993. godine, da bi ga 1997. godine iznajmio na 50 godina od australijske savezne države Kvinslend. Devojka koja mu je predložila beg na pusto ostrvo je brzo odlučila da takav život nije za nju, međutim Glašin je istrajao. Tokom godina posećivali turisti, svetski putnici i poznate ličnosti poput Rasela Kroua. Sada ga poseti otprilike 12 ljudi godišnje.

– Želim da umrem ovde. Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam otrovan željom za novcem. Novac truje ljude. Zbog njega mi se raspao brak – objasnio je Dejvid u dokumentarcu o njegovom životu.

Uprkos tome što mu je pristup struji i svežoj vodi ograničen i što često mora da se bori sa smrtonosnim životinjama, Glašin tvrdi da se na ostrvu oseća sigurno.

- Ovde ima zmija, paukova i krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim drugim delovima sveta gde ima terorističkih napada. Ovde mi se sviđa jer sam siguran. Nevezano za to koliko godina imate i koliko ste snažni, još uvek želite da idete na spavanje znajući da vas niko neće napasti - kaže Glašin.

Prati događaje u svetu

Uz pomoć internet veze prati šta se događa u svetu, posećuje društvene mreže, a na Jutjubu gleda videe iz televizijske emisije "Britanija ima talenat". Struju, koje, kako kaže, nema stalno, dobija iz solarnih panela i generatora. Jednom godišnje putuje u Australiju kako bi kupio osnovne životne potrepštine dok na ostrvu uzgaja povrće i lovi životinje kako bi preživeo.

Bivši biznismen je originalno planirab da na ostrvu izgradi hotel, ali sada kaže da će napraviti malo odmaralište.

 

 

Glašin je uprkos životu u izolaciji uglavnom zdrav, osim što je jednom morao biti helikopterom prebačen u bolnicu kada ga je ugrizao otrovni pauk.

Bivši milioner ističe da mu ponekad nedostaje razgovor sa ljudima i da bi voleo da ga neko poseti nekoliko puta godišnje. Voli prirodu koja ga okružuje, ali dodaje da može da se dogodi da ako se nađete u nevolji na ostrvu nema ko da vam pomogne i smrt je neizbežna.

- Međutim, kada ste sami onda vam nedostaju pametni razgovori i fizički kontakt s drugim ljudima. Voleo bih da pronađem partnerku koja bi htela ovde da živi sa mnom ili nekoliko žena koje bi me nekoliko puta godišnje posećivale - priča Glašin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija