• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

19.02.2021

17:23

OVO JE ŽIVOT ĐORĐA BALAŠEVIĆA!  Karijeru je započeo u grupi "Rani mraz" , a ovako je upoznao Olju...

Estrada

OVO JE ŽIVOT ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Karijeru je započeo u grupi "Rani mraz" , a ovako je upoznao Olju...

Podeli vest

Poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini, nakon što je početkom nedelje primljen na Infektivnu kliniku, gde se lečio od upale pluća

Svoju karijeru čuveni Đole otpočeo je pre skoro četiri decenije u srednjoškolskom bendu “Žetva” s kojim je snimio prvi singl “U razdeljak te ljubim”. Iako mu pesma nije bila posebno draga, upravo ona ga je i proslavila.

Polako svi počinju da prepoznaju glas “novosadskog dečaka”, a on dalje svoj put nastavlja u grupi “Rani mraz”.

Za razliku od njegove ljubavi prema muzici, roditelji su uvek smatrali da je trebalo da se bavi geografijom za koju se i školovao. Zbog toga, iako im je Balašević uvek ostavljao dva mesta za koncert, istom nikada nisu prisustvovali.

Kako je već više puta napomenuo, mrzi formalnosti, a 1992. godine odbija da ide na vojni front zbog čega su njegove pesme bile zabranjene u državi.

Deset godina ranije upoznao je ljubav svog života, Oliveru Savić sada Balašević, s kojom je u braku više od tri decenije. Njihov susret izjednačava se s onim sa filmskog platna. Ona kao reprezentativka u gimnastici sa nešto skromnijim načinom života, i on na početku slave s raskošnijim životom.

Iz njihove ljubavi, izrodilo se troje dece, Jovana, Jelena i Aleksa. A od 2013. godine ova porodica bogatija je i za dve unuke koje je rodila ćerka Jelena.

Foto: printscreen

Đorđe Balašević rođen je 11. maja 1953. godine, a iza sebe ima mnoštvo pesama koje su posvećene njegovoj muzi, Olji Balašević, a svoje reči pretočio je i na papir, pa tako može da se pohvali i sa pet književnih dela.

Jedan od tužnijih perioda u Balaševićevom životu bio je nakon rođenja ćerke Jovane. Naime, Đole ju je prvi put video tek mesec dana nakon rođenja, jer je bio u vojsci i nije smeo da prelazi granicu, a Olivera se zbog epidemije meningitisa koja je tada vladala u Novom Sadu porodila u Budimpešti.

Njegovi roditelji nikad nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, za koje im je uvek čuvao dva prazna mesta.

Krajem 2019. godine imao je infarkt, nakon čega su mu ugrađeni stentovi. Tada se oglasio na svom Facebook nalogu i poručio:

- Bio sam u nekoj maloj frkici. Bio sam četiri dana u bolnici. Nisam imao operaciju na otvorenom srcu. Malo sam doteran, stvarno imamo najbolji institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici... Dobio sam četiri stentića. Rekli su da ću moći da trčim. Ne verujem... imam sto godina! Ali se nadam da ću moći da nastavim gde smo stali i da još neko vreme neću dobiti ulicu u Novom Sadu - našalio se tada Đole.

Pored mnogih prelepih pesama koje je ostavio iza sebe, Đole će ostati umpaćen i po duhovitom stavu i mnogim simpatičnim dosetkama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 3 godine

Karijeru je započeo u grupi Žetva s apesmom "U razdeljak te ljubim". Koliko je to teško saznati? Vi ste novinari valjda.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija