• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

21.02.2021

09:10

MISLILA SAM DA NEMAM SNAGE DA SE UPUSTIM U TAJ UŽAS I MRAK! Nataša Ninković umalo odbila ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca"!

Estrada

MISLILA SAM DA NEMAM SNAGE DA SE UPUSTIM U TAJ UŽAS I MRAK! Nataša Ninković umalo odbila ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca"!

Podeli vest

Glumica Nataša Ninković u filmu “Dara iz Jasenovca” odigrala je lik Radojke, a kako je istakla, ponosna je što je deo ovog ostvarenja, iako je u prvi mah bila na ivici da odbije ulogu

Kako je navela nedavno u jednom intervjuu, zbog težine koju ovo ostvarenje nosi, Nataša je zamalo odbila ulogu u filmu Dara iz Jasenovca.

– Prošlo je dosta vremena i došao je trenutak da odamo počast žrtvama u nepojmljivim i strašnim zločinima iz tog logora. Gagi Antonijeviću (reditelju, prim. aut.) verujem inače, a kad sam videla na koji način je sa scenaristom Natašom Drakulić prišao temi, nisam se dvoumila. Prva pomisao bila mi je da nemam snage da se upustim u taj užas i mrak, a onda da mi baš patnja kroz koju su prolazili ti ljudi ne dozvoljava luksuz ličnog komfora i da najmanje što možemo jeste da pokušamo da se na taj način poklonimo i tim i svim drugim žrtvama koje su stradale samo zato što pripadaju drugoj veri, drugom narodu, zovu se ovako, a ne onako. Najviše mi se dopalo što je priča iz vizure devojčice Dare, koju maestralno igra Biljana Čekić. Znači, nismo se bavili brojkama, koje često izvlače različite strane i služe im za potkusurivanja u njihovim obračunima, već ličnom dramom i posledicama tih bezumnih dela – rekla je nedavno Nataša Ninković.

Nataša je istakla i da je čini ponosnom što su kolege, koje su imale priliku da pogledaju film, za isti imale samo reči hvale.

– Film još nisam odgledala, ali sam presrećna što su kolege koje to jesu, i to ne samo kolege sa ovih prostora, imale iste reakcije i potvrdile moj utisak još sa snimanja, da pravimo jako dobru stvar. Nikada nije lako napraviti dobar film, a pogotovo ne film sa ovako značajnom temom. Prvi put posle toliko godina obraditi to stravično stradanje jednog naroda, prikazati tu patnju i užas, a na kraju završiti sa nadom u čoveka! Mislim da je najteže bilo naći pravi ugao iz kojeg se priča predstavlja, ali sudeći po ovoj odluci, mi smo ga očigledno pronašli i presrećna sam zbog toga – rekla je Nataša nedavno.

Foto: printscreen/RTS

Nataša Ninković

Radnja filma “Dara iz Jasenovca” dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 3 godine

Bravo Nataša, ne samo za ulogu već i za komentar. Nestvarno je, sa koliko si autentičnosti odigrala najtežu ulogu tvog života. Za takvo tvoje delo morala si u potpunosti, ne samo da se saživiš sa svim strahotama Jasenovca, več i da ih preživiš. Velika si glumica a još veči "čovek". A mi koji smo gledali film morali smo da gutamo sredstva za smirenje nebi li ga odgledali do kraja. Nažalost, prikazani film je samo jedan dokument tragedije koja je zadesila srbe, jevreje i rome iz okrvavljenog Jasenovca.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija