• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

17.03.2021

17:34

PREMINUO SLAVNI DIRIGENT DŽEJMS LEVIN! Sarađivao je sa TRI ČUVENA TENORA!

Estrada

PREMINUO SLAVNI DIRIGENT DŽEJMS LEVIN! Sarađivao je sa TRI ČUVENA TENORA!

Podeli vest

Slavni dirigent Metropoliten opere, maestro Džejms Levin, je preminuo u Kaliforniji prirodnom smrću, javljaju svetski mediji. Imao je 77 godina

Kako se navodi, Levin, koje je dijagnostifikovana Parkinsonova bolest 2016. godine, preminuo je  9. marta u Palm Springsu, prema rečima njegovog lekara.

Džejms je kao čudo od deteta debitovao sa orkestrom u Sinsinatiju 1953. pre nego što je osam godina kasnije stigao u Njujork kao student dirigovanja u školi Džulijard. Njegova profesionalna karijera započela je 1965. godine sa klivlendskim orkestrom, a Levin je postao deo Metropoliten opere 1971. godine.

Imao je bogatu karijeru, čak 2.552 nastupa u Metropoliten operi. Sarađivao je sa čuvena tri tenora - Lučanom Pavarotijem, Hozeom Karerasom i Enrikom Karuzom.

2017. godine optužen je za seksualno zlostavljanje, a iz Metropoliten opere zvanično je otpušten 12. marta 2018, iako je prevladao u pravnoj bitci sa Metom (Metropoliten operom) i godinu dana kasnije primio poravnanje od 3,5 miliona dolara, prenosi Telegraf.rs

Podsetimo se kako je Džejms Levin sarađivao sa tri tenora:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija