• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivona Tomković

31.03.2021

12:05

EKSKLUZIVNO! SOFIJA MILOŠEVIĆ: Luka želi FUDBALSKI TIM, a ja ĆERKU! Mama me je budila u šest ujutru, pre škole, da čekam u redu za kilogram ŠEĆERA I VEKNU HLEBA

Estrada

EKSKLUZIVNO! SOFIJA MILOŠEVIĆ: Luka želi FUDBALSKI TIM, a ja ĆERKU! Mama me je budila u šest ujutru, pre škole, da čekam u redu za kilogram ŠEĆERA I VEKNU HLEBA

Podeli vest

Sofija Milošević ekskluzivno za Hit otkriva da ona i njen nevenčani suprug, fudbaler Luka Jović jedva čekaju da dobiju drugo dete! I tu se neće zaustaviti, jer Luka želi da mu rodi ceo fudbalski tim! Sofija je pristala onog momenta kad je shvatila koliko je Luka brižan otac svom prvom sinu Davidu, kog je dobio s bivšom devojkom

Pošto je Miloševićeva odrasla bez tate i nikad nije osetila očinsku ljubav, Lukina posvećenost detetu potpuno ju je oborila s nogu. Buduća gospođa Jović u emotivnoj ispovesti za Hit prvi put priča o odrastanju, traumama iz detinjstva, borbi kroz karijeru, ali i planovima koje ima sa fudbalerom.


U redu za hleb i šećer

Mama nas je budila u šest ujutru, pre škole, da čekamo u redu za kilogram šećera i veknu hleba

- Da nije bilo korone, Luka i ja bismo do sada verovatno već bili u braku, ali nam je pandemija pokvarila planove. U jednom periodu smo hteli da okupimo samo kumove i porodicu i da ozvaničimo našu ljubav, ali to zbog cele situacije nije bilo moguće - kaže Sofija za Hit.

Pravoj ljubavi ni pandemija ne može ništa, pa oni svakako planiraju da stanu pred matičara. I kada se to dogodi, neće praviti opštenarodno veselje, već intimno slavlje za najbliže prijatelje i porodicu.

- Mi ne želimo da pravimo veliko venčanje. Pozvaćemo stotinak ljudi, da lepo i pristojno obeležimo stupanje u brak. To će se verovatno dogoditi pre nego što drugi put zatrudnim, jer ne bih volela da se udajem kad sam u drugom stanju. Hoću da izgledam lepo u venčanici - priznaje manekenka.


Preživljavanje
Dešavalo mi se da u Americi dugo nemam posla. Tada sam živela na parčetu pice od 99 centi. Tako sam preživljavala

Luka je nestrpljiv da dobije još jednu bebu, ali mladi par ima suprotstavljene želje.

- Čim sam rodila Alekseja, pitao me je: "Kada pravimo drugu bebu?" Ne bismo voleli da pravimo veliku razliku između dece. Jedva čekamo da ponovo zatrudnim! On je oduvek želeo da bude mlad tata, a sada sanja o tome da mu rodim fudbalski tim sinova. Ja bih volela da ipak dobijemo ćerku. Mislim da bi se i on skroz raspilavio kad bi uzeo devojčicu u ruke. Zaljubiće se u nju i držaće je kao malo vode na dlanu.

Kada smo pitali Sofiju da li je stvarno spremna da bude majka jedanaestoro braće Jovića, ozbiljno nam je odgovorila:

- Kada kažem da Luka želi fudbalski tim, malo preuveličavam. On bi hteo da mu rodim još troje dece, a ja bih da ih ukupno imamo troje. Videćemo na kom ćemo se broju naći.

Iako se porodila pre samo šest meseci, Sofija se već vratila poslu: modelingu i kreiranju haljina za svoj brend "SofiMilo". Kaže da bi zbog porodice bila spremna da karijeru stavi u drugi plan.

- Želimo veliku porodicu i znam da će to uticati na moju karijeru, ali ne brinem se zbog toga. S obzirom na to da sam radoholičar, znam da ću celog života raditi. Karijera nigde neće pobeći.
Da joj posao trenutno nije prioritet, pokazuje i činjenica da se zbog Luke preselila iz Španije u Nemačku, a i da je spremna da ga prati i na kraj sveta.

- Ceo život mi je koncentrisan na Luku i njegovu karijeru. Tamo gde je njemu bolje, idem i ja. Srećom, ispostavi se uvek da se i ja vrlo brzo snađem bez obzira na to u kojoj smo zemlji. U Nemačkoj sam već našla agenciju, zbog toga sam veoma srećna.
 

Smuvali se jer joj je istekla viza

Kada je upoznala Luku, Sofija nije ni slutila da će on postati čovek njenog života.


Psihička tortura
Osnovna škola je za mene bila traumatična. Deca su me vređala jer sam bila mršava. Govorili su da sam koščata, da sam daskara i neretko sam kući zbog dolazila uplakana

- Luku sam upoznala preko zajedničkog prijatelja. Nije mi bilo ni na kraj pameti da će on biti čovek s kojim ću imati decu. Odmah smo počeli da se zadirkujemo, ali je sve bilo prijateljski. Košulja koju je obukao bila mi je smešna, pa sam ga zezala zbog stajlinga. Bio mi je simpatičan, ali nisam mogla da zamislim sebe pored njega jer je šest godina mlađi. Videla sam ga ranije u novinama, čitala sam neki njegov intervju i znala sam da ima dete. Zbog toga je za mene bio zabranjena zona. Tek kada smo se upoznali, shvatila sam da on nije s majkom svog deteta, iako su u dobrim odnosima - priseća se Sofija.

Kao što to uspešno radi na fudbalskom terenu, tako je Luka i u privatnom životu prvi krenuo u ofanzivu.

Foto: HIT dodatak/informer

- Kada me je pozvao da izađemo, pomislila sam: "Vidi ovog malog." Međutim, sve je radio pametno, uglavnom je inicirao druženje preko tog prijatelja. Razmenjivali smo neke smešne slike i viceve, zadirkivali smo se... Sve to je odjednom preraslo u naš prvi sastanak. Pomislila sam: "O ne, meni on ne treba." U tom periodu sam došla iz Njujorka u Srbiju samo da bih osnovala svoj brend. Planirala sam da otputujem u Meksiko jer sam imala ugovoren posao s nekim njihovim brendom. Mnogo sam se radovala tom putu i Luka se nikako tada nije uklapao u moje planove. Međutim, nisam videla da mi je radna viza istekla, pa sam ostala u Srbiji...

Upravo zbog te nepredviđene okolnosti, Luka i Sofija su danas zajedno. Nakon kilometarskog dopisivanja i maratonskih razgovora, fudbaler i manekenka našli su se oči u oči.

Uvek sam odbijala prosidbe

Manekenka je prvi put zaprošena još u vrtiću, a isti dečak joj je nekoliko puta nudio prsten i u osnovnoj školi. Taj trend se i kasnije nastavio u njenom životu, ali je Luka Jović prvi za koga je znala da želi da se uda.

- Prosidbe sam uvek odbijala, jer nisam želela da se udam. Nije mi bilo važno samo da to odradim. Dugo mi je trebalo da sazrim, da se odlučim za taj korak. Cenila sam svoju slobodu, nisam želela svakom da je dam. Bilo mi je važno da sama odlučujem o svom životu, nisam bila spremna da ga posvetim nekom muškarcu. Luka je prvi kom sam poželela da rodim decu i da zauvek ostanem sa njim.

- Umeli smo da razgovaramo preko video-poziva po pet sati, a onda je došao na red naš prvi sastanak. Sećam se da smo se šetali po Dorćolu, zadirkivali smo jedno drugo i tada smo se poljubili. Mislila sam da nećemo ići dalje od tog poljupca, da ću otići u Njujork i da će se tako naša romansa završiti. Bilo mi je samo važno da niko ne sazna za nas, jer nisam verovala da će to biti ozbiljno. On je živeo u Španiji, ja u Njujorku i bila sam ubeđena da će se sve brzo završiti. Međutim, veoma brzo smo postali najbolji prijatelji, a prijateljstvo je bilo osnov naše ljubavi. I danas tako održavamo odnos.

Krili se od ljudi

Nakon što je uspeo da smuva plavokosu lepoticu, Luka odlazi u Španiju. Baš u tom periodu potpisao je ugovor sa Real Madridom, ali je svaki slobodan trenutak koristio da viđa svoju dragu.


- Kad god je imao dva-tri slobodna dana, dolazio je u Srbiju da me iznenadi. Obasipao me je cvećem. Luka je jedan veoma romantičan tip.

- Uvek se pisalo o mojim vezama, pa sam tada samo razmišljala da neko ne sazna za nas. Izlazili smo u isti klub, ali smo sedeli za različitim stolovima i gledali smo se cele večeri. Tek posle izlaska našli bismo se nasamo. Luka nije imao kočnicu, ali ja jesam...

Luka je ludeo od mojih hormona

Tokom trudnoće kaže da nije bila razmažena trudnica, ali priznaje da je u pojedinim momentima bila nepodnošljiva.

- Luka je ludeo od mojih hormona. Generalno sam veoma emotivna, a tokom trudnoće je sve to bilo izraženije. Umela sam baš da budem naporna, ali mu je moja sestra objasnila kako funkcionišu hormoni. Sećam se da je jednom rekao: "Jao, kada će više da ti se smire ti hormoni."

Baš zbog toga što o njoj nije donosio zaključak na osnovu slike koja je stvorena u medijima, Jović je uspeo da osvoji lepu manekenku.

Foto: HIT dodatak/informer

- Nije imao predrasude o meni zbog tekstova u novinama. Uvek sam bila transparentna sa njim jer sam želela da razume moj život.

Javnost nije znala za nov par, ali su njih dvoje posle izvesnog vremena prvo porodicama priznali da se rodila ljubav.

- Vrlo brzo sam ga upoznala s majkom i bratom, a i on mene sa svojom porodicom. Kada sam bila prvi put u porodičnom domu Jovića, krenula sam da sklanjam nešto sa stola. Njegov tata, koji je veoma duhovit čovek, fotografisao me i rekao: "E, sada ću ovu sliku da prodam novinarima, da vide kako Sofija sprema u kuhinji." Moja mama nije bila oduševljena kada sam joj rekla da imam novog dečka. Rekla mu je: "Nisam ja baš za vašu vezu jer si ti mlađi od nje, a imaš i dete." On joj je odgovorio: "Znate šta, ja izgledam starije za svoje godine, ona izgleda mlađe bez šminke, tako da smo se našli na pola puta." Time ju je oborio sa nogu. Danas ga obožava.

Porođaj je prošao glatko, ali dojenje mi je bolno

Većina žena porođaj pamti kao traumatično iskustvo, ali ne i Sofija. Za nju je mučno bilo dojenje.

- Porođaj mi je prošao tako glatko, da bih mogla da se porađam svaki dan. Dojenje mi je bilo veoma bolno i komplikovano. Plakalo mi se svakog dana, ali sam znala da je to važno za bebin imunitet i istrajala sam. Aleksej je veoma mirna beba i mi ne možemo da se načudimo, jer je skroz drugačiji od nas. Plače samo kada je gladan!

Osim godina, Sofiji i njenoj majci Gordani prepreka je bila i činjenica da Luka ima dete. Fudbaler je, naime, dobio sina nakon jednog susreta sa devojkom Anđelom, s kojom se zabavljao pre mnogo godina. Njihov dvoje nisu ostali u vezi, ali su odlučili da zadrže bebu. I danas su u sjajnim odnosima, a Luka obožava sina prvenca Davida.

- Istopila sam se kada sam prvi put videla Luku sa sinom. Sačekao me je ispred zgrade, a u naručju je držao Davida. Bili su kao preslikani i tada je u meni proradilo sve... Do tada, to što on ima dete za mene je bila velika kočnica u našem odnosu, jer me je majka tako vaspitavala. Razmišljala sam da li ću umeti da zauzmem pravo mesto u životu tog deteta. Međutim, toliko sam ga odmah zavolela i stalno bih ga gnjavila.

Muška figura

Upravo ovaj susret bio je preloman u njihovom odnosu. Sofiji, koja je odrasla bez oca, činjenica da je Luka savršen tata bila je veoma važna. Posle toga je počela da ga gleda drugim očima.

- Zbog nedostatka muške figure tokom odrastanja, uvek sam bila nepoverljiva prema muškarcima. Imala sam potrebu da jednog dana, kada osnujem porodicu, ona bude potpuna, da moje dete ima oca i da zauvek ostanem sa čovekom sa kojim imam decu. Volela bih da zauvek našu porodicu držim na okupu. Kada sam videla Luku sa njegovim sinom, znala sam da je on čovek koji nikad ne bi mogao da zanemari rođeno dete.

Foto: HIT dodatak/informer

Sofiji je ovo hiljaditi intervju u karijeri, ali je tek za Hit prvi put progovorila o odnosu s ocem.

- To što sam odrasla bez oca definisalo me je kao osobu. Da je on bio kraj mene, mislim da ne bih postigla u životu sve što sam postigla do sada. To što nisam imala tatu teralo me je da idem napred, da se ostvarim i dokažem.

Moja mama je moj heroj

Najvažnija osoba u formiranju Sofijine ličnosti je njena majka Gordana. Iako ćerka danas može da joj pruži život iz bajke, Goca se sama bori za svoj dinar.

- Moja majka je najjača osoba koju poznajem, nikada je nisam videla da plače. Preuzela je ulogu i oca i majke u mom životu. Pravična je, vredna i neguje prave vrednosti u životu, koje je prenela meni i bratu. Iako smo odrastali u teška vremena, nikada se nije desilo da nemamo. Mama je umela sa novcem i mislim da nikada ni od koga dinar nije pozajmila. Kad god sam želela u životu da joj pomognem, ona uzme te pare, pa ih čuva za mene. Mnogo puta sam želela da joj pomognem, ali ona mi to ne dopušta. Bez obzira na to što je njena plata mnogo manja od onoga koliko ja zarađujem, ona želi i dan-danas da mi se nađe. To u ovom periodu ume da bude smešno i simpatično.

Kada govori o ocu, u Sofijinom glasu nema tuge. Ističe da nikad nije ni patila za njim.

- Nisam znala šta znači nemati oca jer ga nikad nisam ni imala. Ne može da ti nedostaje neko ko nikada nije ni bio tu. Bilo mi je na momente čudno što svi drugi imaju tatu, a ja ne, ali mama nam je to predstavljala kao nešto normalno. Moj otac je živ, ali nije deo mog života. Nikada o njemu nisam pričala, ne želim ni sada mnogo da govorim o njemu. Sve ove godine skoro nikakav kontakt nemam s njim, videla sam ga svega nekoliko puta za 30 godina. Danas ni ne želim da on bude deo mog života.

Brala kukuruz i skupljala šljive

Sofija je odrasla devedesetih godina, za vreme velikih inflacija i sankcija. Kao i njeni vršnjaci, često je bila u redovima za osnovne namirnice.

Sama sam kupila stan

Spekulisalo se da je Sofiji stan kupio njen bivši dečko Adem Ljajić, a manekenka kaže da to nije istina.

- Stan sam kupila od svojih para. Bukvalno sam skupljala evro, po evro. Prodala sam svoj prvi 'roleks' da bih imala dovoljno para. Ja sam mogla mnogo ranije da kupim krov nad glavom, ali sam ispunjavala sebi neke hirove. Ni tada ga ne bih kupila da mi majka nije sklanjala sa strane novac koji sam zarađivala.

- Mama nas je budila u šest ujutru, pre škole, da čekamo u redu za kilogram šećera i veknu hleba. Brat i ja smo išli odvojeno da bismo mogli da kupimo dovoljno hleba, mleka... Danas, kada se toga setim, sve deluje kao noćna mora, ali dok sam bila dete, to nisam smatrala dramatično. Bilo mi je normalno da u džaku iza troseda skupljamo šećer. Bez obzira na sve te ružne stvari, imala sam prelepo detinjstvo. Mislim da pripadam poslednjoj generaciji koja nije koristila mobilne telefone i kompjutere. Mi smo se po ceo dan igrali napolju, jurili smo svice po ulici. Deda Milorad nas probudi dok je još mrak i traktorom nas vodi da beremo kukuruz. Ništa mi nije bilo teško. Radila sam sve kućne poslove. Prala sam flaše i tegle za zimnicu sa bakom Kosom, skupljala sam šljive za rakiju i pekmez... Baka i deda su imali veoma važnu ulogu u mom životu. Oni su me oformili kao ličnost.
S obzirom na to da je odrasla sa samohranom majkom, trudila se da se što pre osamostali kako bi joj pomogla.

- Prvi novac sam zaradila sa sedam ili osam godina. Ujak iz Slovenije mi je donosio stare brojeve "Voga", koje niste mogli da kupite u Srbiji, pa sam ih prodavala na ulici. Od tog novca sam kupovala gumene bombone. Već u detinjstvu sam razvila preduzetnički biznis. Mama me učila da budem samostalna i da sama zaradim svoj dinar.
 

KOMPLETNU ISPOVEST PROČITAJTE U DANAŠNJEM HIT INFORMERU




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija