• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

13.05.2021

12:46

POKOJNI REŽISER JE ZASLUŠAN ZA KARIJERU OVOG OSKAROVCA! Evo o kome je reč! /FOTO/

Estrada

POKOJNI REŽISER JE ZASLUŠAN ZA KARIJERU OVOG OSKAROVCA! Evo o kome je reč! /FOTO/

Podeli vest

Poznati srpski i jugoslovenski snimatelj, direktor fotografije i reditelj Božidar Nikolić umro je danas u 80. godini.

Božidar Nikolić, osim što je učestvovao u stvaranju najlegendarnijih filmova u SFRJ, od "Ko to tamo peva", "Dečko koji obećava""Maratonci trče počasni krug" pa sve do "Balkanskog špijuna" i "Profesionalca", otkrio je i Bred Pita na jednom kastingu.

Slavni Bred Pit jednu od prvih uloga u karijeri odigrao je baš u Žikinom u filmu "Tamna strana Sunca" (The Dark Side of the Sun). Film je snimljen 1988, kao američka koprodukcija sa SFRJ i Kanadom, scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Mijanović, a u glumačkoj podeli su bili i Šeril Polak, Gaj Bojd, Milena Dravić, Sonja Savić, Stole Aranđelović...

Foto: AP PHOTO

Bred Pit dobio nagradu

- Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u "Metro Goldvin Majeru", i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, "Tamna strana Sunca", nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim - rekao je Žika jednom prilikom.

Foto: Printscreen You Tube/BKTVNews Video

Božidar gostuje u emisiji

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija