• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/Informer.rs

20.07.2021

12:57

ZA NJEGOVO STANJE NEMA LEKA... U snu provede čak 300 dana godišnje, SPAVA ČAK I NA POSLU!

printscreen You Tube

Estrada

ZA NJEGOVO STANJE NEMA LEKA... U snu provede čak 300 dana godišnje, SPAVA ČAK I NA POSLU!

Podeli vest

Jedan Indijac nedavno je dospeo u medije zbog stanja koje uzrokuje prekomerno spavanje, pa tako u snu provede čak 300 dana godišnje.

Bizaran slučaj muškarca po imenu Pukaram iz sela Badua u Radžastanu okarakterisan je kao "hipersomnija", zbog koje jedna tura spavanja za njega može da traje i do 25 dana.

Pre 23 godine, kada je Pukaramu prvi put dijagnostikovana retka bolest, spavao je po 15 sati dnevno, ali su se simptomi postepeno pogoršavali i do 2015. njegova porodica je spavanje počela da računa u danima umesto u satima. Vlasnik male radnje spavao bi više od 7 ili 8 dana odjednom, ali se stanje neprestano pogoršavalo. Sada od 365 dana on prespava 300, prenosi "Oditi sentral".

Pukaram je vlasnik radnje, ali zbog svog stanja može da radi samo 5 dana mesečno. Ponekad zaspi i dok je na poslu, a kada se to jednom dogodi - ne budi se. Sve što njegova porodica može jeste da ga odveze kući, nahrani i okupa dok spava.

Pukaramova supruga, Ličmi Devi, rekla je za medije da se on probudio u nedelju nakon 12 dana spavanja i prvo što je uradio bilo je otvaranje radnje. Na nesreću, niko ne zna koliko dugo će ona moći da radi, pre nego što vlasnik ponovo podlegne hipersomniji.

Za njegovo stanje trenutno nema pouzdanog leka, a lečenje koje je godinama pokušavao davalo je neželjene reakcije, poput glavobolje i umora, međutim, Pukaramova porodica je uverena da će se oporaviti i vratiti normalnom životu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija