• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2021

13:15

KOMEMORACIJA NENADU NENADOVIĆU... Porodica i prijatelji skrhani bolom!

Marko Đoković

Estrada

KOMEMORACIJA NENADU NENADOVIĆU... Porodica i prijatelji skrhani bolom!

Podeli vest

U prisustvu porodice, prijatelja i kolega, u Teatru Vuk se održava komemoracija povodom smrti Nenada Nenadovića, a od poznatog glumca opraštaju se glumci Svetislav Bule Goncić, Andrija Milošević, Ivan Jevtović, Milena Vasić, reditelj Jug Radivojević, scenarista Vuk Ršumović, i drugi.

Sala Teatra Vuk ispunjena je poštovaocima glumačkog opusa Nenada Nenadovića.

Na velikom platnu se prikazuju snimci iz filmova i TV ser""Priča iz radionice".

"Uvek nas je činio dostojnim svoje vedrine i osmeha... Jedne godine je ostvario rekordnih 77 izvođenja u ''Bošku Buhi''... Bio je dobri duh našeg pozorišta", rekao je direktor pozorišta "Boško Buha" Igor Bojović i dodao da ništa neće biti isto posle smrti Nenadovića.

Glumica Borka Tomović upoznala je okupljene sa biografijom i stvaralačkim opusom Nenadovića i navela da "kada jednom poverujemo da ga nema, sećaćemo ga se sa radošću".

"Neša je bio šarmantan i neodoljiv... Bio je pravi glumac za dečije pozorište. Razumeo je i voleo decu", rekao je reditelj Milan Karadžić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Komemoracija Nenadu Nenadoviću

"Danas ispraćamo našeg Nešu... Bio je apsolutni favorit na našem prijemnom ispitu za studije glume, iako je bio tih i nenametljiv... Bio je nesumnjivo talentovan, najbolji student naše klase... Za svakoga je imao toplu reč i prepoznatljiv osmeh", naveo je glumac Predrag Bjelac i apelovao na što brže obnavljanje dečjeg pozorišta "Boško Buha".

"Nebo je otelo Nenada, što je dokaz da je tamo bolje... Odlaze heroji detinjstva. On je bio vedar i mio... Iznad svega bio mi je pozorišni brat koji mi je davao bezrezervnu ljubav", rekla je glumica Vjera Mujović.

Glumac Andrija Milošević rekao je da je "porodica život i potpis Nenada Nenadovića" i da "moramo paziti jedni druge".

Foto: Informer/Marko Đoković

Komemoracija Nenadu Nenadoviću

"Neša je poštovao ljude, razumeo različitosti. Bio je plemenit, drag i mio... Dolazio je na svaku probu i nikada nije bio prepreden... Bio je, veruju, i čovek i veliki učitelj. Ostaće zapamćen zauvek i biće zauvek voljen", izjavio je reditelj Jug Radivojević i dodao da je "Neši mesto u raju".

Glumac Dragan Vujić Vujke naveo je da je Nenadovićev osmeh "nadvladao i čuveni osmeh Ljubiše Smokija Samardžića" i potom se prisetio anegdota iz zajedničkih predstava sa Nenadovićem.

"Neša je živeo, a da nikome nije naškodio... Ono što je bilo lepo, neka ostane san", dodao je Vujić.

Glumica Milica Milša izjavila je da je u svaki kadar unosio svetlost i da ga je doživljavala kao porodicu na snimanju serije "Igra sudbine".

Foto: Informer/Marko Đoković

Komemoracija Nenadu Nenadoviću

"Ostalo je još mnogo toga da mu kažem. Bili smo radosni i spokojni pored tebe", rekla je Milša i dodala da je bilo divno raditi sa Nenadovićem.

Od Nenadovića su se potom oprostila i deca, polaznici njegove škole glume.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija