• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

08.10.2021

12:26

Legendarni trubač Milovan Mićo Petrović dobio spomenik u Užicu

PR Dejan Petrović

Estrada

Legendarni trubač Milovan Mićo Petrović dobio spomenik u Užicu

Podeli vest

Zvuci trube proslavili su užički kraj od pamtiveka, a otkrivanjem spomenika legendarnom Milovanu Mići Petroviću ovaj grad se odužio ovom velikom umetniku kao i svima onima koji su decenijama unazad širom sveta prenosili srpsku muzičku tradiciju

Više stotina okupljenih građana, poštovalaca lika i dela slavnog trubača, aplauzom je pozdravilo otkrivanje rada akademskog vajara Zorana Ivanovića, a sam svečani čin zajedno su izveli dr. Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica i Dejan i Darko Petrović, sinovi legendarnog Mića. Samom događaju prisustvovali su i članovi porodice Petrović kao i ministar Branko Ružić. 

- Zahvalan sam ljudima i prijateljima koji su inicirali i pomogli izgradnju ovog spomenika, a naročito majstorima trube Bošku Ostojiću i Milovanu Babiću. Ponosam sam što sam sin Mića Petrovića i što sam Užičanin iz sela Duboko. I dalje ću biti promoter svog grada i sopstvenog rada, zauvek naslednik svog oca- rekao je Dejan Petrović, nosilac titule Prva truba sveta.  
Neka ovo mesto i spomen obeležje budu mesto sećanja. A Mića i sve njegove trubačke saborce kojih više nema, a koji su itekako umeli prečicom da stignu do naše duše-
istakla je gradonačelnica Užica.

Čitav događaj svečano je završen u amfiteatru Učiteljskog fakulteta premijernim prikazivanjem filma “Truba kao sudbina” posvečenog Miću Petroviću. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija