• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

13.10.2021

07:47

TOMU ZDRAVKOVIĆA I OVOG PEVAČA MORALO JE DA RAZDVAJA OBEZBEĐENJE! Posvađali su se u klubu, a onda mu je poklonio jedan od najvećih hitova!

Estrada

TOMU ZDRAVKOVIĆA I OVOG PEVAČA MORALO JE DA RAZDVAJA OBEZBEĐENJE! Posvađali su se u klubu, a onda mu je poklonio jedan od najvećih hitova!

Podeli vest

Milić Vukašinović kaže da je Toma Zdravković bio baš nezgodan kada popije!

Doktor za rokenrol i poslednji boem upoznali su se osamdesetih godina u jednom beogradskom klubu i tada se umalo nisu pobili.

Foto: Printscreen You Tube/Toma Zdravković

Toma Zdravković

Pukao mu film

Vukašinović i danas pamti kako su se posvađali na "krv i nož", pa je obezbeđenje moralo da ih razdvaja.

- Upoznali smo se u klubu "Duga", u vreme dok sam bio na vrhuncu slave sa Hankom Paldum. Moje pesme su se slušale u svim zemljama bivše Jugoslavije, a Toma tada još nije bio toliko popularan. I pošto je bio vrlo nezgodan kada popije, izvređao me je i rekao mi da su moje pesme s*anje. Da bih izbegao konflikt, rekao sam mu: "Dobro, s*anje su, šta ćemo sad, ajmo da pijemo" - priča roker za Informer i dodaje da legendarni folker nije odustajao od kavge:

- Bio je uporan i nastavio je da se svađa sa mnom. Onda je meni pukao film i umalo se nismo potukli. Razdvojili su nas redari i tako sprečili tuču. Kasnije se on proslavio, imao je svoj šou i glumio je u serijama, pa je tako nestala ta njegova netrpeljivost prema meni. Nismo se nikada družili, poštovali smo se i kad se sretnemo, voleli smo da se zapijemo.

Osim tog prvog susreta, Milić posebno pamti i trenutak kada je njegova čuvena pesma "Sećaš li se, Sanja" završila u Tominim rukama i postala veliki hit.

Foto: Printscreen You Tube

Milić Vukašinović

- "Sanja" je bila na albumu koji sam ja uradio za Semira Cerića Koketa, ali on nije hteo da dođe u Beograd da je promoviše, nego se zadovoljio uspehom koji je postigao u Bosni. Kasnije je Toma čuo tu pesmu, pa su me njegovi prijatelji zvali u pola dva noću da dođem u kafanu gde je on trebalo da nastupa. Rekli su mi da neće da izađe pred publiku, da je pijan i da je tražio da mu na kaseti sve vreme puštaju moju numeru "Sećaš li se, Sanja" - priseća se naš sagovornik.

Poklonio mu "Sanju"

Milić kaže da za "Sanju" Tomi nije uzeo ni dinara, kao i da je bio srećan što će tu pesmu moći da čuje malo šira publika.

- To je bilo u vreme kada je on izašao iz bolnice i nije smeo da pije. Rekao mi je: "Ova tvoja 'Sanja' je najlepša narodna pesma. Hoću da je snimim." Ja sam mu na to odgovorio: "Pa snimi je, samo nemoj da piješ. A najlepša pesma ti je ona 'Dotako sam dno života'". Nisam mu naplatio pesmu, a Semir se nije ljutio što ju je Toma prepevao - priča roker.

Poslednji put se zapili u Sarajevu

Milićev i Tomin poslednji susret odigrao se u sarajevskom hotelu "Evropa".

- Poslednji put smo se zajedno zapili u bašti hotela "Evropa" u Sarajevu. Sećam se da sam se probudio i nisam imao pojma gde se nalazim. U mraku sam napipao telefon i pozvao da pitam gde sam, a javio mi se neko sa recepcije i rekao da sam u hotelu u koji me je Toma smestio i platio mi sobu. To je bio naš poslednji susret - kaže Vukašinović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija