• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragana Žikić

10.11.2021

08:30

EKSKLUZIVNO! ŽIVOTNA ISPOVEST MARIJE EGELJE: Udaću se, ali neću promeniti PREZIME! Volela bih da rodim dvoje ili troje dece...

HIT dodatak/informer

Estrada

EKSKLUZIVNO! ŽIVOTNA ISPOVEST MARIJE EGELJE: Udaću se, ali neću promeniti PREZIME! Volela bih da rodim dvoje ili troje dece...

Podeli vest

Marija Egelja (31) poručuje da neće promeniti svoje neobično prezime kada se bude udavala! Najlepša voditeljka vremenska prognoze u Srbiji uživa u ljubavi i sve češće razmišlja o odlasku pred matičara

 Iako je kao mala bila na udaru vršnjaka zato što se ne preziva na "ić", Marija kaže da danas to vidi kao prednost i nešto po čemu se razlikuje od drugih. 

Kao maloj mi je bilo krivo što se ne prezivam na 'ić'
Marija Egelja

- Kad sam bila mala, deca su me zadirkivala jer se ne prezivam na "ić" kao svi ostali. Tada mi je bilo krivo što se prezivam ovako, a onda sam shvatila da je to moja prednost jer sam i svojim prezimenom drugačija od drugih. Sigurno ga neću promeniti ni kada se budem udavala, mogu samo da dodam muževljevo na svoje - kaže Egelja na početku razgovora za Hit i dodaje da planira samo jedan brak: 

- Imam dečka i sve je u najboljem redu kada je moj ljubavni život u pitanju. Želim da kada se udam, to bude jednom i zauvek. Volela bih da imam dvoje ili troje dece, i dečaka i devojčicu.  

Pravi vragolan 

Nije ni čudo što Marija ima ovakve želje kada je reč o potomstvu, jer je i ona odrasla uz pet godina starijeg brata Milana.  

- Oduvek me je pazio i mazio. Naravno da smo se ponekad i svađali, kao i sva deca, ali to su uglavnom bile rasprave oko slatkiša. U kući smo igrali fudbal i košarku i kad god nešto slomimo, moja mama samo dobaci iz druge sobe: "Znam da je to Marija uradila". Možda delujem pitomo, ali sam kao mala bila pravi vragolan. Obožavala sam da budem u centru pažnje i tada se rodila moja ljubav prema ovom poslu - priča Egelja. 

Naučila sam da kuvam tokom pandemije korone

Marija kaže da je naučila da kuva tokom pandemije koronavirusa.

- Dobila sam koronu prošlog novembra i brinula sam da je ne prenesem roditeljima. Otišla sam kod brata i snajke, jer su u to vreme i oni bili zaraženi. Zajedno smo učili da kuvamo i igrali smo društvene igre. Korona me je na neki način motivisala da naučim da spremam hranu. Ranije sam jela po restoranima, na poslu ili kod mame, a sada i ja znam nešto da skuvam. Naučila sam da spremim musaku, proju, palačinke, kao i moj  specijalitet - pastu "Mara". 

U osnovnoj školi je uvek bila odličan đak, a nastavnici su primetili njene talente, pa su je slali na razna takmičenja. 

Foto: HIT dodatak/informer

- Ponekad mi je mama pisala sastave, jer sam više volela matematiku, ali uglavnom sam sve ostalo sama radila. Svaki dan kad se vratim iz škole, prvo uradim domaći, pa tek onda idem u parkić da se igram. Razredni starešina mi je predavao matematiku i on me je slao na republičko takmičenje u Nišu, gde sam osvojila treće mesto - hvali se lepa voditeljka.  

Igrala folklor
Sa devet godina sam počela da igram folklor, a već sa 12 sam putovala po čitavoj Evropi
Marija Egelja 

Proputovala pola sveta 

U osnovnoj školi je zavolela i muziku i folklor. Igrala je u kulturno-umetničkom društvu 15 godina i proputovala pola sveta na turnejama.  

- Sa devet godina sam počela da igram folklor, a već sa 12 godina sam putovala po čitavoj Evropi: Slovenija, Turska, Italija, Španija... Bilo mi je teško, jer na putovanjima nisam imala mamu, pa sam morala sama da naučim da šijem nošnju. Bila sam u prvoj postavi KUD "Lazar Hrebeljanović" i imala sam odličnu ekipu. Onda se polako jedna drugarica udala, pa druga, treća i tako se rasulo društvo. 

31 godinu ima Marija Egelja
5 godina je Marija mlađa od svog brata Milana

Srednju školu pamtiće po prvim televizijskim koracima, ali i po ljubavi. 

- Išla sam u Petu ekonomsku školu u Rakovici. I tamo sam se takmičila, ali ovoga puta u atletici. Trčala sam na 800 metara i dogurala do republičkog takmičenja. U srednjoj sam se prvi put i zaljubila, pa sam posle imala problem kako da raskinem tu vezu - priča Marija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija