• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2021

10:44 >> 11:49

ODRŽANA KOMEMORACIJA MERIMI NJEGOMIR Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od pevačice -  ćerka i sin u SUZAMA /VIDEO/

Informer

Estrada

ODRŽANA KOMEMORACIJA MERIMI NJEGOMIR Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od pevačice - ćerka i sin u SUZAMA /VIDEO/

Podeli vest

Legendarna pevačica Merima Njegomir preminula je 20. novembra u 69. godini nakon borbe sa rakom pankreasa, a komemoracija je održana danas u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali

Pevačica Ana Bekuta sledeća je održala govor.

"Kada je Merima umrla celu noć do jutra gledala sam Merimine snimke na Jutjubu", rekla je Ana između ostalog.

"Merima i ja nismo bile estradne drugarice, bile smo prave drugarice. Jedan lepi događaj u njenom životu zauvek nas je spojio i između nas satkao vezu koja je neraskidiva, čak i ako se ne bismo stalno čule i pile kafu. Beskrajno sam tužna što je više nema. Moraću da postanem tvoj obožavalac i provodim noći gledajući tvoje snimke. Hvala ti", rekla je Bekuta, a potom zaplakala.

Glumica Svetlana Ceca Bojković pročitala je pesmu koju je ćerka Jelena napisala za Merimu.

"Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvek znam da veza među nama večna i neraskidiva".

Lepa Lukić zajecala je na sav glas kada je pušten njen duet sa preminulom Merimom.

Majstor frule Bora Dugić održao je govor zbog čega je nastao muk u sali.

- Čuli smo se pre 10 dana, bila je pribrana i dobro je zvučala, imao sam potrebu da joj kažem da sam uz nju - rekao je on.

Porodica, kolege i prijatelji ispratiće Merimu na večni počinak, komemoracija je počela pesmom "Ružo moja", a ćerke briznule su u plač kada su čule reči ove numere.

Olivera Kovačević u ime Radio - televizije Srbije izrazila je saučešće porodici i istakla da je Merima bila muzički poliglota, da je pevala na čak 20 svetskih jezika, pa čak i na kineskom.

- Imala je glas po kome su i anđeli hodali po kristalu - rekla je Olivera.

Sestra pokojne pevačice Nina Pavić neće moći da prisustvuje sahrani jer se nalazi u bolnici.

Merimina naslednica Ljubica izašla je iz automobila tužnog izraza lica i bez reči ušla u salu. Sin Marko takođe je stigao sa bolom na licu.

Ceca Bojković je došla takođe na komemoraciju.

Porodica Merime Njegomir stigla je među prvima na komemoraciju.

Takođe su došli Radiša Urošević, kompozitor Miša Mijatović, kao i pevačica Ana Bekuta, čiji partner Milutin Mrkonjić je trenutno u teškom stanju u bolnici. Tu su i Snežana Đurišić, Čeda Marković, Lepa Lukić...

Merima Njegomir, kao što smo pisali, biće sahranjena u utorak na Novom gorblju u Aleji zaslužnih građana.

- Sa neizmernom tugom i bolom, obaveštavamo rodbinu, brojne prijatelje i poštovaoce, da je naša draga majka i baka, Merima Njegomir, preminula 20.11.2021. godine. Komemoracija će se održati u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali 23.11.2021. godine u 11.00 Izjave saučešća porodica ce primati istoga dana u Crkvi Svetog Nikole, na Novom groblju u Beogradu od 12.30. Opelo počinje u 14.00 časova, nakon čega ćemo našu Merimu ispratiti do Aleje zaslužnih građana. Neutešna porodica- piše u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija