• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Andrijana Milić

08.12.2021

08:47

EKSKLUZIVNO! IVANA SELAKOV: Ceca mi je skroz PROMENILA ŽIVOT! Pomogla mi je da snimim prvi album i davala da koristim...

HIT dodatak/informer

Estrada

EKSKLUZIVNO! IVANA SELAKOV: Ceca mi je skroz PROMENILA ŽIVOT! Pomogla mi je da snimim prvi album i davala da koristim...

Podeli vest

Ivana Selakov kaže da se proslavila zahvaljujući Ceci Ražnatović! Pevačica se folk zvezdi obratila za pomoć i zahvaljujući njenim kontaktima dobila priliku da snimi prvi album. Ceca joj je čak i svoj studio ustupila bez nadoknade

- Ništa mi nije naplatila. Mislim da je ona poslovala u minusu, jer je svima davala besplatno svoj studio. Kumi Viki Miljković sigurno nije naplaćivala, a ni ostalima, pošto su joj svi prijatelji. Ceca i ja se u to vreme nismo družile, bila sam njen prateći vokal. Ona je oduvek bila drugačija od ostalih, opuštena je, normalna... Od nje sam mnogo toga naučila u poslu. Gledala sam je kako se ponaša na bini, sa publikom, slušala šta priča u intervjuima - kaže Ivana na početku ispovesti za Hit i dodaje da Ceci nikada neće zaboraviti sve što je učinila za nju:

Opuštena i normalna
Ceca je oduvek bila drugačija od ostalih na estradi, opuštena je i normalna

Ivana Selakov

- Iako smo bile samo saradnice, Ceca je odigrala ključnu ulogu u mojoj karijeri. Ona je najveća zvezda, a opet i žena iz naroda koja hoće svima da pomogne. Pesme za prvi album sam skupila pomoću štapa i kanapa, ali je najveća stavka bila objaviti album. Skupila sam hrabrost da je pitam za savet, da mi kaže da li sam joj više za "Siti rekords" ili za "Grand"? Pitala me je: "Je l' si ti to dogovorila?" Odgovorila sam da nisam, a ona meni: "Čekaj, bre, sada ću ja da vidim, zovem te za pet minuta." I stvarno me je pozvala i rekla: "Zvala sam Sašu Popovića. U ponedeljak imaš sastanak, ponesi pesme." Nisam mogla da verujem. Jedan njen poziv meni je promenio ceo život. Napravila mi je ključnu vezu sa "Grandom", sa kojim sam dogovorila da mi objave album, i to bez ikakve finansijske nadoknade. Oberučke me je prihvatio a da nije trepnuo. Ništa nisam morala da odrađujem. Dopalo mu se kako pevam, a i Cecini uticaj i reč su značili.

Božji dar

Ivana je još kao mala znala da će muzika postati njen život, a otac Slobodan i majka Mila zdušno su je podržavali u tome.

- Kada sam imala dve godine, otpevala sam pesmu Olivera Mandića i "Novih fosila" nepogrešivo tačno. Tata me je snimao, ali smo izgubili kasetu u brojnim selidbama. Muzika mi je bila sve još od malih nogu. I kada sam imala temperaturu čak 40, pevala sam. To je Božji dar. Čovek se rodi sa tim. Pevanje je deo moje ličnosti.

Foto: HIT dodatak/informer

Lukas je dobro radio dok je bio sa Sonjom

Ivana Selakov kaže da se veoma razočarala u dugogodišnjeg saradnika Acu Lukasa.

- Dok je Aca bio sa Sonjom, sve je teklo kako treba, ona je dobro uticala na njega. Držala je sve konce u rukama, pa je Lukas dolazio tačno na vreme i radio sve kako treba. Otkako je karijeru prepustio Saši Mirkoviću, sve je krenulo po zlu. On je Acinu i moju novu pesmu objavio na svom Jutjub kanalu a da nikoga nije pitao i ja sam zbog toga doživela nervni slom. Pozvala sam Lukasa, ali mi se nije javio. Razočarana sam jer je očigledno stao na stranu svog menadžera. Ceo naš projekat je propao, a mnogo smo energije, truda i novca uložili - priča pevačica i dodaje da za nju Lukas više ne postoji:

- Ne bih više sa njim sarađivala, jer se poneo nedžentlmenski!

U tom periodu pevačicu je najviše mučio odlazak u jaslice, a kasnije i u obdanište:

- Nisam volela da idem u vrtić, jer su me vaspitačice terale da jedem, i to jela koja sam najviše mrzela, kao što je griz. Bila sam toliko mršava da su me na sistematskim pregledima označavali kao neuhranjenu. Ni moja ćerka Kruna ne voli da jede, to je povukla na mene.

Ivanina porodica je teško živela, pa su bili prinuđeni da se 1984. godine presele u Lugovo nadomak Sombora.

- Osamdesetih je bilo teško živeti u glavnom gradu. Roditelji su bili podstanari, nisu mogli da kupe stan. Pošto je škola bila udaljena šest kilometara od moje kuće, morala sam do njen da idem prigradskim autobusom. Bilo je naporno, jer sam dva puta dnevno išla do Sombora, pošto sam pohađala i muzičku školu. Dođem kući u 14 sati, ručam, pa u 17 časova opet idem autobusom u nižu muzičku, koju nisam volela. Bilo mi je dosadno besomučno sviranje, skale, vežbanje... Ali bila sam talentovana i završila sam klavir. Čak sam na republičkom takmičenju u Beogradu osvojila prvo mesto. Imala sam 12 godina i tada sam dala svoj prvi intervju za somborske novine i lokalni radio. Sva sam se oduzela, jer sam imala tremu - priča naša sagovornica.

Foto: HIT dodatak/informer

Ivana sa Cecom

Batine zbog kašnjenja

Iako je bila veoma talentovana za muziku, Ivana je ipak odlučila da upiše gimnaziju u Somboru. Bila je odličan đak, kao i u osnovnoj, ali je katkad bežala sa časova, zbog čega je bila kažnjavana.

Strogi roditelji
Roditelji su mi bili jako strogi, dobijala sam batine
Ivana Selakov

- Roditelji su mi bili jako strogi, dobijala sam batine. Najčešće su se ljutili kada bih kasnila. Tada bi mi branili da za vikend idem kod drugarice. I kad sam bila starija, umeli su da me udare, jer im ne kažem sve. A to su bile dečije, naivne stvari, sitne laži. Bilo mi je strašno što su toliko strogi, ali sa ove vremenske distance smatram da je to bilo neophodno. Kada sam ostala u drugom stanju, bila sam ubeđena da ću i ja biti stroga, ali nije tako. Kruna je toliko šarmantna i mali manipulator već sa tri godine da ja pokleknem. Ali za neke stvari se zna red, ne može da me ne sluša, da mi kaže "neću", da me laže... I Peđa je strog, ali i ja. Trudimo se da je ne razmazimo.

Ivana je u srednjoj školi bila zaljubljena do ušiju u jednog dečka, ali nesrećno.

- On mi je bio tiha patnja. Celu srednju sam slušala pesme koje me strašno pogađaju, čak sam i pisala pesme... Ali prvu pravu vezu sam imala tek sa 18 godina. Sa Nešom sam bila godinu i po dana u vezi. I danas smo u kontaktu.

Ivana se u srednjoj školi sprijateljila s drugaricom iz odeljenja Milenom i često su pevale u duetu.

- Otad datira moja ljubav prema duetima. Pevale smo na časovima, na malom i velikom odmoru... Kada bi učitelji čuli kako pevamo, tražili bi nam još neku pesmu, vreme bi isticalo i onda ne bi imali vremena za propitivanje. Nas dve smo se prijavljivale i na lokalna takmičenja pevača amatera. Dobijale smo nagrade, imam isečak iz novina. Sa 18 smo pevale po kafićima, a za to bismo zarađivale po 1.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija