• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: HIT Informer/Saša Kostić

12.01.2022

15:26

U OSNOVNOJ ŠKOLI MU SE PROMENIO ŽIVOT IZ KORENA Velika ispovest Milana Marića, glumac otkrio sve o detinjstvu, školovanju i ulogama!

Đorđe Bukvić/Promo/Privatna arhiva

Estrada

U OSNOVNOJ ŠKOLI MU SE PROMENIO ŽIVOT IZ KORENA Velika ispovest Milana Marića, glumac otkrio sve o detinjstvu, školovanju i ulogama!

Podeli vest

Milan Marić kaže da je patio zbog neuzvraćene ljubavi baš kao i legendarni pevač Toma Zdravković!

Poznati glumac maestralno je odigrao lik "poslednjeg boema" u filmu "Toma", a za tu ulogu se spremao prebirajući po svojim emocijama i slušajući čuvene hitove.

Foto: Promo/Privatna arhiva

Milan Marić u filmu "Toma"


- Imao sam nepunih godinu dana kada je Toma preminuo 1991. godine. Znao sam njegove pesme iz raznih izlazaka po kafanama i sa slavlja. Dok sam bio u pubertetu, voleo sam da slušam njegove pesme, ali me nisu tada zanimale dogodovštine iz Tominog života. Njegovi hitovi bili su sastavni deo kafanskog repertoara ili rođendana, kao i dočeka Nove godine i slava. Uz njegove pesme svi smo proživljavali lične patnje zbog neuzvraćenih ljubavi - kaže na početku razgovora za Hit naš najpopularniji glumac mlađe generacije.

U sebi nosio tamu

Njegov film "Toma" ubedljivo je najgledanije ostvarenje u bioskopima 2021. godine. Milan je za ulogu Zdravkovića dobio brojne pohvale kritike i publike, a malo ko zna kako se on zapravo spremao za "ulogu života".
- Počeli smo da snimamo na leto 2020. godine, kada je pandemija koronavirusa bila u punom jeku. Svi smo brinuli kako ćemo uspeti sve da snimimo i da li će ispasti kako treba. Srećom, sve se dobro završilo. Uspeli smo da napravimo našeg "Tomu" i mislim da je to najbolja odluka koju smo doneli. Shvatio sam ga moram što verodostojnije prikazati i znao sam da samo imitacijom to ne može da se postigne - priča Marić.

Krimos u "Besi"

Foto: Đorđe Bukvić/Promo/Privatna arhiva

Milan Marić u "Besi"

Marića smo doskoro gledali u ulozi kriminalca Luke Jovanovića u hit seriji "Besa", rađenoj u produkciji "Adrenalina" i "Telekoma Srbija". Glumac kaže da ga je taj projekat odmah fascinirao.
- Privukla me je, pre svega, priča i način na koji se ona upetljava i raspetljava, kao i ekipa koja je stvarala ovu seriju. Uloga Luke je vrlo kompleksna. Trudili smo se da on ima više nivoa i slojeva i da neke stvari o njemu lagano saznajemo. Nikada nisam poželeo da budem s one strane zakona, kao moj junak. Iskreno, taj svet mi uopšte nije zanimljiv i uzbudljiv. Luka u seriji plaća cenu jer u životu nije imao izbora - objašnjava naš sagovornik.

 

On je na samom početku snimanja shvatio da mora da se pomuči zbog ovog glumačkog izazova:
- Pokušao sam da pronađem neke svoje emocije slušajući Tomine pesme. Analizirao sam tekstove, jer je on tu bio najiskreniji i najviše je davao sebe. Živeo je boemskim životom. Sedeo je sa prijateljima u kafani do šest ujutru, a posle toga je sam odlazio kući. Nosio je u sebi neku čudnu tamu, pa sam zato rešio da njegovom liku priđem sa druge strane, ne kroz intervjue i legende.

Foto: Đorđe Bukvić/Promo/Privatna arhiva

Milan Marić

U vreme kada je Toma Zdravković preminuo, Milan je tek započinjao svoj život. Nije ni slutio da će mu se život jednog dana ukrstiti sa čuvenim boemom.
- Rođen sam u Beogradu, a odrastao na Mirijevu. Tamo sam upisao Osnovnu školu "Despot Stefan Lazarević", u koju sam išao sve do sedmog razreda. Tada sam se sa roditeljima i braćom preselio na Banovo brdo, pa sam školovanje nastavio u OŠ "Filip Kljajić". Omiljeni predmeti u školi su mi bili srpski, matematika, geografija i istorija. Nisam bio problematičan đak, ali sam više voleo da budem u dvorištu i da se igram sa drugarima nego da sedim i da učim.

Razgovarao sa Čedom zbog uloge u "Porodici"!

Foto: Đorđe Bukvić/Promo/Privatna arhiva

Milan Marić kao Čeda Jovanović

Naš sagovornik je još jednom oduševio publiku u ulozi političara Čedomira Jovanovića u mini-seriji "Porodica".
- Pripreme za snimanje su trajale prilično dugo. Pregledali smo sve što može da se nađe od fotografija i snimaka iz tog vremena i tražili najbolji način da priđemo likovima kako oni ne bi bili puka imitacija. Moj lik Čedomir Jovanović ima prepoznatljiv javni nastup, način gestikulacije i govora. Odlučio sam da iskoristim karakteristike u njegovom govoru i ponašanju, ali sam ostavio prostor i za moju igru, kao da je u pitanju fiktivni dramski lik - iskren je glumac, koji se oko uloge u "Porodici" konsultovao sa Čedom Jovanovićem lično:
- Čuli smo se telefonom i mene nije zanimalo da mi prepričava šta se stvarno događalo u vili "Mir", jer smo već imali gotov scenario. Hteo sam da mi kaže kako se osećao pre, tokom i posle tih nekoliko sati provedenih tamo sa Miloševićima. Da li ga je bilo strah i kakav se odnos stvorio među njima za sve to vreme.

 

Nesuđeni fudbaler

Zbog ljubavi prema lopti mnogi su mislili da će postati fudbaler.
- Kao klinac trenirao sam fudbal u OFK Beogradu, a rekreativno sam išao i na odbojku i na plivanje. Glumu sam otkrio u dramskim sekcijama u osnovnoj školi i tada sam se zakačio za to. Radilo me je, držalo mi je pažnju i tada nisam mogao da objasnim zbog čega imam takav osećaj i šta je to što me vuče ka glumi. Iskreno, i danas mi je teško da definišem zbog čega volim ovaj posao i žudim za njim. Sa dosadašnjim iskustvom, mogu da kažem da je to zbog toga što se u ovom poslu osećam slobodno, svoje i sigurno - priča glumac i priseća se slike koja mu je i danas urezana u sećanje, a u vezi je sa scenom:
- Sećam se kako su se sale svečano ukrašavale za razne priredbe. Bila su odškrinuta ogromna harmonika vrata koja su razdvajala hodnik od sale. Unutra se ništa nije dešavalo, a ja bih samo prišao i gledao tu binu i scenu i to me je fasciniralo i budilo lepe misli. Ta slika mi je i dalje u glavi.

Kada je roditeljima saopštio da želi da upiše Fakultet dramskih umetnost, od njih je dobio bezrezervnu podršku:
- Nije im bilo jasno otkud sad to, pošto nikada nisu imali dodirnih tačaka sa glumom. Verovatno im je bilo i malo nezgodno, jer nisu znali koji savet da mi daju za nešto što im je potpuno strano. Sigurno su osećali zebnju i pitali se šta i kako, ali s druge strane, ni u jednom trenutku mi nisu rekli da ne može, naprotiv, dali su mi vetar u leđa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milica

pre 2 godine

Ti si Milane izdajica roda svoga:((( Ne treba ti davati bilo kakav prostor bilo gde:(((

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija