• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.K.

20.01.2022

15:35

STAVIO JE MASKU I SNIMIO VIDEO ZA MENE Vesna Đogani prijavila STRAVIČNU SCENU! Pevačica se požalila na probleme na društvenim mrežama!

privatana arhiva/Vesna Đogani

Estrada

STAVIO JE MASKU I SNIMIO VIDEO ZA MENE Vesna Đogani prijavila STRAVIČNU SCENU! Pevačica se požalila na probleme na društvenim mrežama!

Podeli vest

Pretnje i negativni komentari na društvenim mrežama uzeli su maha, a pevačica se sada požalila da je doživela veoma ružnu situaciju

Vesna Đogani, popularna denserka, poslednjih godina stekla je veliku popularnost na društvenoj mreži Tik Tok, a često nudi rešenja kako se izboriti sa digitalnim nasiljem na internetu. S obzirom na to da je nedavno preminula srpska jutjuberka Kristina Kika Đukić, za koju se spekuliše da je izvršila samoubistvo zbog nasilja na internetu, Vesnu smo pitali kako se nosi sa ovakvim stvarima.

Foto: privatana arhiva/Vesna Đogani

Vesna Đogani

- Moja popularnost na društvenoj mreži zvanoj Tik Tok je nešto što je iskreno, nešto što ja radim iz velike ljubavi i strasti, prema publici, prema toj aplikaciji i vidim pozitivnu stranu svega toga i trudim se da prezentujem fenomenalan sadržaj koji može da oraspoloži svakoga ko to gleda.

Kako reagujete na negativne komentare i da li ih i vi imate ?

- To je jedna posebna priča, nažalost jedan poseban segment u koji smo svi uključeni, negativni komentari postoje ne da društvenim platformama, nego u celom našem životu. Reagujem tako što ih ni ne slušam, ukoliko nisu konstruktivni, neki komentari koji mogu pozitivno da utiču na mene, da mi ukažu da nešto moram da popravim, prilagodim i poboljšam, onda ni na šta od toga ne obraćam pažnju. Ako su zlonamerni, to se odmah prepozna. Ja ne obraćam pažnju na njih jer te osobe koje pišu takve stvari, one goovre samo o sebi. To je neki njihov problem koji njih tišti, oni bi voleli da budu na mom mestu, ili na nekom tuđem mestu. Ali ne znaju kako, ne umeju, onda traže način, pa budu negativni. 

Da li su vama pretili, kako ste reagovali u tim situacijama?

- Jeste jednom prilikom jedna osoba mlada, to sam ja tako protumačila, osoba je stavila masku, predpostavljam da je muškog pola. Veoma je negativan, ružan i uvredljiv snimak napravio i tagovao me na tom jednom videu na Tik Toku. Ja sam to automatski prijavila. I ta osoba je blokirana na Tik Toku. Sva sreća nemam nikakve uredljive komentare, u tom smislu da mi neko nešto preti, dobro je što ja to ne izazivam u ljudima, što mi je drago.

Kako savetujete mlade ljude da odreaguju na takve komentare?

- Ukoliko su pretnje ozbiljne, to bi trebalo odma sankcionisati, odmah prijaviti roditeljima, nekom ko je tu od starijih. Na svim društvenim platformama postoji aplikacija gde vi možete da prijavite da neko objavljuje uznemirujući sadržaj i ostale stvari. Ukoliko su to uvrede na račun vašeg izgleda, vaših nekih greška u izgovoru i sve te stvari koje se sada dešavaju, tu ne bih preterano ragovala, znači ignorisala bih, i sklonila bih se iz tog društva. Ljudi koji vređaju druge ljude, jednostavno žele da budu baš kao ta osoba.

Vi ste imali dobar predlog kako rešiti problem nasilja na internetu, da li vam se neko javio povodom toga?

- Imala sam odličan predlog, inicijativu, ali kao što ste videli niko se nije javio povodom toga, mislim da je to u celom svetu problem broj jedan, koji niko ne primećuje i ne obaća pažnju. Razumem. tu se onda politika sukobljava s obzirom na to da je ta platforma je osmišljena svakako da bi privlačila više pažnje i da bi svako što duže bio na nekoj platformi. Definitvno iako smo u savremenom dobu, nismo digitalno pismeni dovoljno, ne znamo kako, pa sve krenemo onako naivno i roditelji, deca i omladina. Videli ste u jutarnjem programu gde je advokat koji je bio u razgovoru sa mnom rekao: "Država nas uopšte ne primećuje. Mi smo za njih noćna mora što se tiče tog nasilja i ukoliko neko od nas prijavi neke pretnje. To je poražavajuće. Druga stvar, zapravo, niko od njih nas influensere ne shvata kao osobu koja može da utiče na omladinu, oni to smatraju da to nije istina, a mi smo svesni da se omladina edukuje kroz društvene platvorme, i da mi imamo orgroman uticaj na to, ali država tome ne daje na značaju. 

Foto: privatana arhiva/Vesna Đogani

Vesna Đogani

POGLEDAJTE NOVU INFORMEROVU EMISIJU "ZADRUGARI NA SKENERU":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija