• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

08.03.2022

17:13

OVO JE ISTINA O GLASANJU ZA "PESMU ZA EVROVIZIJU" Povodom optužbi Ace Lukasa, kompanija objavila saopštenje o SMS glasovima!

Printscreen/Instagram

Estrada

OVO JE ISTINA O GLASANJU ZA "PESMU ZA EVROVIZIJU" Povodom optužbi Ace Lukasa, kompanija objavila saopštenje o SMS glasovima!

Podeli vest

"I RTS i ja ćemo tužiti Lukasa. Na ovaj način ćemo mu omogućiti da na sudu dokaže svoje tvrdnje." - rekla je Olivera Kovačević.

U subotu je izabrana pesma koja će nas predstavljati na Evroviziji 2022., a mnogi su izrazili sumnju u regularnost SMS glasanja.

Foto: Printscreen/Instagram

Povodom neosnovanih i zlonamernih optužbi o neregularnosti glasanja na festivalu "Pesma za Evroviziju '22", koje je izneo Aleksandar Vuksanović na račun RTS-a, kompanija Comtrade System Integration d.o.o., koja je bila zadužena za obradu SMS glasova, izdala je saopštenje.

Iz tog razloga, Olivera Kovačević je odlučila da sa medijima podeli istinu o regularnosti SMS glasanja.

Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti!

Foto: privatna arhiva

Saopštenje kompanije Comtrade System d.o.o. o SMS glasanju na festivalu "Pesma za Evroviziju 2022".

- Beograd 8. mart 2022. - Kompanija Comtrade System Integration d.o.o. bila je zadužena za obradu SMS glasova za izbor pesme koja će reprezentovati Srbiju na pesmi Evrovizije. Softver koji služi za tu svrhu zbraja glasove automatski, bez mogućnosti da ljudski faktor utiče na statistiku poslatih SMS poruka i krajnji zbir glasova (SMS poruka). Glasanje je bilo regularno i transparentno.

Comtrade System Integration d.o.o. je spremna da na zahtev nadležnih organa preda rezultate glasanja na proveru. Isti ovi podaci se mogu pronaći i kod mobilnih operatera preko kojih su gledaoci glasali.

Deo cene SMS poruke gledalaca će biti prosleđen Radio Televiziji Srbije nakon što se početkom aprila dobije zvaničan izveštaj za mesec mart od mobilnih operatera (Telekom Srbija a.d. Beograd, Yettel d.o.o. Beograd, A1 Srbija d.o.o. Beograd i Globaltel d.o.o. Beograd) o ostvarenom prihodu po ovom osnovu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Nije Lukas jedini koji prica o njenim mutljavinama.

Svetlana

pre 2 godine

Glasanje nije bilo regularno: poruke za Saru Jo nisu prolazile sa dva obavestenja: da glasanje jos nije pocelo, a onda da je glasanje zavrseno. Volela bih da cujem objasnjenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija