• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.K

14.05.2022

13:24

HRVATI PROTIV KONSTRAKTE! Njima je najbitnije da Srbija ne pobedi

Prntscreen

Estrada

HRVATI PROTIV KONSTRAKTE! Njima je najbitnije da Srbija ne pobedi

Podeli vest

Hrvatska predstavnica ispala u prvom polufinalu Evrovizije, a Hrvati su veoma ogorčeni tom činjenicom, pa su ispljuvali Konstraktu koja je ušla u finale

Konstrakta, naša predstavnica na Evroviziji ove godine, oduševila je ceo regijon svojim ulaskom u finale i mnogi su bili oduševljeni zbog rezultata koje je ostvarila. Naše komšije iz Hrvatske su takođe slavili zajedno sa nama, a mnogi njihovi mediji su imali veoma pozitivne reči za našu predstavnicu i nisu štedeli komplimente.

Međutim, na Tviter nalogu koji se bavi vestima sa Evrovizije i hrvatske "Dore" (njihov nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije) pojavili su se veoma ružni tvitovi upućeni Konstrakti i njenim stočićima koji izgledaju kao slovo Z koje Rusi koriste u Ukrajini.

Priča o tim stočićima je ustalasala našu javnost za Vaskrs, ali je nedugo zatim sve objašnjeno. Iako ovo nije zvaničan Tviter nalog organizacije, baca veliku senku na dosadašnju dobru energiju posle Konstraktinog prolaska u finale.

Bez obzira na objašnjenje, na tom nalogu stoji mnogo tvitova koji prozivaju Konstraktu i Srbe.

- Najveća sramota u istoriji Evrovizije - tvituju oni.

- Umetnica mora biti gubitnica - nastavljaju dalje.

- Da li Konstrakta podržava Rusiju - stoji u sledećem tvitu, iako je samo umetnica objasnila da "stolovi su ponekad samo stolovi".

- Sramota za Konstraktu i Srbiju, na početku ruske invazije na Ukrajinu, njihova vojska jeb koristila slovo "Z" i koristila ga na tenkovima da bi se lakše prepoznali - pišu dalje., a svaki sledeći tvit se odnosi da Srbija i Konstrakta podržavaju Rusiju i da je sve ovo velika sramota.

Mnogi su se pobunili protiv ovakve retorike, a reagovali su i Hrvati koji su pisali kako je ovo preterano i da ne treba mešati politiku i umetnost, u ovom slučaju muziku i mnogi se nisu složili sa ovim tvitovima.

Foto: printscreen

 

Da podsetimo, prašina se digla jer je brojne tviteraše oblik malih stolova podsetio na latinično slovo "Z", slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim simbolom.

Inače, kako je Kurir ekskluzivno saznao, sporni stočići s fotografija koristili su se u emisiji "Čas anatomije" na RTS još 2020. godine, što je i sam Javni servis istakao u svom saopštenju za javnost.

"Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu.", stoji u saopštenju Javnog servisa.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija