• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.05.2022

18:42

PEVAČ U POSLEDNJEM INTERVJUU PROGOVORIO O ČUVENOJ PESMI "KRISTINA"! Otkrio kome je ovaj hit posvećen!

printscreen

Estrada

PEVAČ U POSLEDNJEM INTERVJUU PROGOVORIO O ČUVENOJ PESMI "KRISTINA"! Otkrio kome je ovaj hit posvećen!

Podeli vest

Pevač Igor Starović u svom poslednjem intervjuu ispričao je kako je i zašto došlo do rascepa grupe "Divlji kesten", pa je otkrio da je svaku pesmu koju je stvorio, kasnije proživeo i osetio u privatnom životu

Pevač Igor Starović, član legendarne grupe "Divlji kesten", preminuo je danas, posle kraće bolesti, u 56. godini.

Foto: Youtube printscreeen

Igor Starović

Njegovi brojni hitovi ostaće još dugo upamćeni, a Igor je u svom poslednjem intervjuu progovorio o svojim hitovima, ali i o onom najvećem, "Kristina".

- Početkom 2002. godine dolazi do razmimoilaženja unutar benda, pre svega oko muzičkog pravca u kom bismo trebali da nastavimo i grupa se razilazi nakon deset godina, zaista furioznog tempa. Taj period je obeležio i po rečima muzičkih kritičara neupamćeni uzlet na muzičkoj sceni, veliki broj pesama za sva vremena, spotova, Tv nastupa, šou programa, hiljade koncerata širom sveta, priznanja pet Oskara popularnosti, Melos estrade i četrdesetak drugih, dvanaest nastupa na svim, tada relevantnim festivalima, zabavne muzike: Mesam, Sunčane skale – Herceg Novi, Pjesma ljeta Budva i drugi koji se u privatnim razgovorima sa članovima najvećih grupa sa ovih prostora možda dogode nekom bendu za 30 ili 40 godina - rekao je tada Igor, iskreno govoreći o tadašnjim uspesima.

- Stvarati emotivnu muziku i stihove u beskrajno turbulentnim vremenima sa čak nekoliko užasnih ratova u okruženju, bombardovanjem, sankcijama, smatram danas jednim od najvećih postignuća iz tog vremena, a intimno najveću mešavinu sreće i ponosa predstavlja činjenica da ne prođe koncert, a da mi ne priđe neka devojka, žena i kaže: „Drago mi je ja sam Kristina, Natasa, Ivana, ja sam dobila ime po vašoj pesmi“. Patetično, ali meni neprocenjivo. Nakon 2002. godine, radim na stvaranju prvog samostalnog CD-a i 2004. godine izlazi “Ujed za dušu” (BK sound), sa deset novih pesama - rekao je Igor za "Pokazivač" i otkrio kojim se hitovima najviše ponosi:

Foto: printscreen

Igor Starović

- Pesme koje je sama publika odabrala kao najlepše, ali kada bih morao da izdvojim neka to bude “Kristina”, “Svrati ponekad”, “Samo da te ne volim”…ma ne mogu da prestanem da ih nabrajam - kroz smeh je objašnjavao Igor.

Na kraju je otktio i da li je čuvena pesma “Kristina” namenjena nekoj osobi iz tog perioda.

- Zanimljivo pitanje i odgovoriću sasvim iskreno – NE. Kada se osvrnem iza sebe shvatam da su moje pesme imale ambicije anticipirajući karakter, znači nisam pisao i izmaštao ih, kao, proslediću nekog prethodno emotivnog iskustva, već sam “ušao u film” i zamislio situaciju i emociju koja je proizašla iz neke ljubavi. Sve, ali sve pesme su mi se kasnije, nekada i mnogo kasnije, događale u mom intimnom životu. Do zadnje strofe i note, zaista. Ali tada kada sam ih stvarao nisu, čudno je to, ali istinito. Verovatno je to i glavni razlog zašto me ne mali broj puta novinari, ali i ljubitelji naše muzike pitaju upravo ovo tvoje pitanje… Iskrene su do poslednje kapi emocije - rekao je on tada.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija