• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.05.2022

12:04

OGLASILA SE CRNA GORA, NAKON PONIŠTAVANJA GLASOVA! Konstrakta ostaje bez 12- poena!

printscreen

Estrada

OGLASILA SE CRNA GORA, NAKON PONIŠTAVANJA GLASOVA! Konstrakta ostaje bez 12- poena!

Podeli vest

EBU Crnoj Gori je poništio glasove na Evroviziji, a Crna Gora im je na to odgovorila da pretpostavke o nepravilnostima nisu tačne

Neposredno posle završetka takmičenja, stigla je objava od EBU o navodnom neregularnom glasanju stručnog žirija u čak šest zemalja na Pesmi Evrovizije 2022, iz nacionalne televizije u Podgorici tvrde da to nema veze sa Crnom Gorom.

- Radi se isključivo o pretpostavkama koje nisu tačne, a nikako o proverenim informacijama - navodi se u saopštenju Evrovizijskog tima RTCG.

Kako ističu, da je statistički nemoguće izbeći određena ponavljanja svedoči i činjenica o glasanju grupe zemalja učesnica druge polufinalne večeri u kojoj su Švedska, Australija, Belgija, Estonija…

Ovo je njihova tabela međusobne razmene poena:

Foto: printscreen

 

Sa tako malim brojem zemalja u takmičenju nemoguće je izbeći određena ponavljanja, ističu Crnogorci.

- Zašto ove zemlje nisu izazvale sumnju, a jeste šest zemalja kod kojih nema tako direktnih ponavljanja, nije na nama da sudimo. S druge strane, u nekim od zemalja koje se nalaze na spisku EBU, organizator je gotovo u celosti promenio raspored bodova u finalnoj večeri i, kako nam je rečeno, nije govorio istinu u direktnom TV prenosu, kad je Martin Osterdal, izvršni producent Evrosonga, lično saopštio glasove zbog navodnih tehničkih problema tokom uključenja osoba koje saopštavaju glasove lokalnog žirija - navodi se u saopštenju organizatora Evrovizije naših komšija.

Glasove Crne Gore saopštila je umetnica Zombijana i, kao što se moglo videti u direktnom prenosu, ocena žirija gotovo da se u potpunosti poklopila sa konačnim rasporedom na finalnoj tabeli. Na sajtu Evrosonga među zemljama koje su dobile glasove crnogorskog žirija vidljivo je da nema nijedne sa spiska iz polufinalne večeri.

- Na kraju, Pesma Evrovizije je takmičenje koje ima svoju redovnu i brojnu publiku i koje gotovo uvek prate razne intrige, koje, sigurni smo, doprinose i njenoj popularnosti - zaključuju u saopštenju.

Crnogorski žiri činili su Isidora Damjanović, Zoja Đurović, Božo Bulatović, Mila Nikić i Luka Vojvodić.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ": 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baka

pre 1 godinu

Sladjo, ja ne razumem zasto se ti prezivas Alegro kao Srpkinja? Ti kazes da ne razumes sta peva Kontrakta? Logicno da ne razumes, jer je tvoja inteligencija totalno zakrzljala! Znas kako se kod nas kaze?, pametniji si kad cutis! Za obrazovanje ti jos nije kasno, jos si mlada i manje lupetaj!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija