• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

01.06.2022

14:08

ĆERKA ĐORĐA BALAŠEVIĆA PROGOVORILA O OPTUŽBAMA: On je za života zaštitio autorska prava, nismo pohlepni na lovu

Estrada

ĆERKA ĐORĐA BALAŠEVIĆA PROGOVORILA O OPTUŽBAMA: On je za života zaštitio autorska prava, nismo pohlepni na lovu

Podeli vest

Jelena Beba Balašević, ćerka Đorđa Balaševića, otkrila je istinu o zabrani izvođenja pesama i napadima na nju koji se svakodnevno dešavaju.

Jelena Beba Balašević, ćerka pokojnog novosadskog kanautora Đorđa Balaševića, objavila je svom FB profilu tekst u kome objašnjava da je autorska prava pokojni Đole zaštitio još za života, pre pet godina.

Foto: facebook

Polemika oko autorskih prava nastala je sa članicama grupe Frajle, koje navodno nisu demantovale da im je Jutjub kanal uklonjen zbog autorskih prava koje je na njihove obrade Đoletovih pesama navodno uložila porodica Balašević.

Foto: Privatna arhiva

- Moj otac je 2017. odlučio da zaštiti svojih dela pristupiti mnogo jače. Kao što i kaže u izjavi, bio je zgrožen kad je čuo da je celi koncert iz Beograda sniman sa stativa i okačen na Jutjub svega par sati nakon "Odlazi Cirkus". Zgrožen. Normalnim ljudima bi bila uvreda objašnjavati da je njegova zgroženost u bilo kakvoj vezi sa zaradom – navela je Jelena Balašević.


Ona dalje ističe da se pokojni Đole bio užasnut "tribute bendovima" i da nije zamišljao da se njegove pesme izvode po pabovima uz pivo, burgere i tipove koji su smatrali da je dovoljno da pustiš bradu, staviš ruku u džep i naplaćuješ ulaznice "i ti si Đole".


- A kada bi ti bendovi nastupali, morali bi uplatiti autorskoj agenciji koja bi to onda uplatila njemu. Sada nama… Dakle, ta zlobna i nakazna priča da je nama do para nešto baš jako nema veze s logikom. Ima veze samo s pohlepom, zavišću, pomerenim vrednostima, erotomanijom i licemerjem. Pun mi je inbox srca, molbi da sredim ulaznice, potpise i fotke od likova koji mi sada pišu da sam… Da ne lajem. To će oni već. I ispod ovog posta – nastavila je Beba
Balašević i zaključila:

- Taj čovek je moj najbolji prijatelj na svetu. On je dao sve od sebe da nama ispuni sve snove. Naravno da ću se dok sam tu truditi da ispunim sve što je od mene očekivao. I zbog toga ću biti i vreća buva i nakaza i veštica i šta god. Lajte, psi. To nikada neće moći da promeni činjenicu da sam uvek bila i zauvek ću biti njegov lav, svugde s njim, u njegovom svemu.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija