• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/M.K

19.06.2022

07:57

HUMANI NA MAJKU! Evo šta će raditi i sa kim! Ljubica priznala da bol za Merimom Njegomir i dalje ne prestaje

Printscreen You Tube

Estrada

HUMANI NA MAJKU! Evo šta će raditi i sa kim! Ljubica priznala da bol za Merimom Njegomir i dalje ne prestaje

Podeli vest

Ćerka Merime Njegomir Ljubica kaže da još ne može da gleda emisije u kojima je gostovala njena majka. Čuva glasvone poruke koje joj je Merima slala, ali ni njih nema snagde da sluša. Ipak, sa ostalim članovima porodice smogla je snagde da osnuje fondaciju čiji je cilj da pomažu mladim muzičkim talentima

Pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je pre sedam meseci. Ona je iza sebe ostavila kavalitetnu muziku, četvoro dece, ali i mlade umetnike kojima je nesebično pomagala i ulagala nade u njih. Zbog toga su njeni naslednici Ljubica, Jelena, Milica i Marko osnovali fondaciju koja će nastaviti da pomaže talentovanim muzičarima, pa su organizovali i koncert, koji će se održati 27. juna na "Kolarcu". 

Foto: Novak Djurović

Sav novac od prodaje ulaznica ide u fond koji će pomagati mlade, a na Vidovdanskoj rukoveti će nastupiti Jadranka Jovanović, Oliver Njego, Ekstra Nena, profesor Nikola Rackov sa specijalnim gostima, Cecom Bojković i Narodnim orkestrom RTS pod upravom Vlade Panovića.

Human gest

Tim povodom razgovarali smo s Meriminom ćerkom Ljubicom, koja nam je otkrila nešto više o predstojećem događaju, ali i kako se nosi s gubitkom mame.

- Mama je uvek pomagala mladim talentima, ulagala je u njih i ostavila zavet čuvanja tradicionalne muzike. Zbog toga smo osnovali fondaciju, da se njeno delo nastavi. Prvi koncert Vidovdanska rukovet biće održan 27. juna u 20 časova, a novac od prodatih ulaznica ide u fond - počela je Ljubica, pa nam ispričala kako se bori s gubitkom majke.

- Kako koji dan. Vremenom nije lakše, teže je. Postajete svesni da se to desilo. Jedino naučite da je to surova realnost, učite da živite s tom rupom. Nije praznina, nego rupa, fizički boli. Ćutim tada. Razne faze prolaze, tuga, neverovanje, ignorisanje. Kao da ne poznajem tu osobu koja je umrla. Sad sam u nekoj fazi negiranja. Nisam mogla da zamislim stepen te grozote. Ona bi na moje plakanje rekla: "Nemoj da se glupiraš, Ljubice, dobro sam" - priča Ljubica za Kurir.

Ona otkriva i kako je izgledao njihov poslednji razgovor.

- Ne znam ni kako su izgledali ti dani, ni da je bio poslednji susret. Od septembra do novembra smo u lavirintu. Od ujutru do uveče se menjalo. Nismo verovali da će umreti. Mislili smo - samo da se izvuče. Samo odjednom ode žena... Ona je mene zvala i posle sat vremena pala u komu. Pozdravila se kao da je znala. Da sam bar ja znala - kaže ona i dodaje:

- Koliko puta sam se za glupost naljutila na nju. Sad razmišljam, javila bih joj se, makar da mi održi predavanje.

Oslonac

Ispričala nam je i da dugo nije mogla da sluša mamin glas, a jedna glasovna poruka ju je slomila.

- Nisam mogla da slušam njene pesme dva meseca. Pre nekoliko dana sam ih slušala. Ali ne mogu da slušam kako priča u emisijama. Imam glasovne poruke, nema šanse... Jednu sam čula i bilo mi je teško - kaže ona.

Prijatelji su joj rekli da bol ne prolazi, ali ona i dalje oseća da je Merima tu za nju.

- Kad imate jake majke - šta god da mi se dešava, ja nju pozovem. Osećam se sigurno, osećam mir. Sestre, brat i ja prolazimo slične situacije. Izgubili smo oca, sad i nju. Moja deca su bila jako vezana za baku i ona za njih. Njima se srušio svet. Pogotovo zato što su bili zajedno za njen rođendan, a posle deset dana je otišla - drhtavim glasom priča Ljubica.

 

Kuma uz njih

Bekuta je bila s nama u najtežim trenucima

Na pitanje da li je u kontaktu s Meriminim kolegama, Ljubica kaže da joj se mnogi javljaju:

- Čujemo se s kolegama, kuma Ana Bekuta stalno zove, bila je uz nas u najtežim trenucima. Nesebično se dala za nas. Tu su i Jasna Kočijašević, Slavko Banjac, Rokvići.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "NA SASLUŠANJU":

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59