• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

31.07.2022

07:34

RAZMIŠLJA UMESTO VLASNIKA Nikolina Pišek sa mužem gradila PAMETNU KUĆU, evo šta sve može njihova velelepna vila!

Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

RAZMIŠLJA UMESTO VLASNIKA Nikolina Pišek sa mužem gradila PAMETNU KUĆU, evo šta sve može njihova velelepna vila!

Podeli vest

Voditeljka Nikolina Pišek i pokojni Vidoje Ristović gradili su kuću koja sama proizvodi potrebnu energiju, vodi računao temperaturi i vlažnosti vazduha, zaliva baštu, odmrzava stepenice...

Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, otac pokojnog Vidoja, u jeku medijskog rata sa snajom Nikolinom Pišek više puta je istakao da je njoj bitno "samo da se završi kuća" koju je s pokojnim suprugom počela da gradi u Zagrebu.

 

 

O ovoj pametnoj vili čija je gradnja još u toku pisalo se dosta u prethodnom periodu, a u centar pažnje je došla kad se saznalo da Nikolina i Vidoje ovu nekretninu nisu kupili za keš u potpunosti, već su podigli kredite kod jedne banke iz Austrije i kod advokatskog društva iz Zagreba.

Foto: Printscreen/Instagram

U pitanju su dve pozajmice od po 400.000 evra, odnosno ukupno 800.000 evra, za šta su stavili hipoteke na nekretnine. Nekretnina je vredela ukupno milion i po evra, što znači da su ostatak od 700.000 evra platili u gotovini. Nikolina sada, nakon iznenadne smrti supruga, kao vlasnica kuće mora da otplaćuje rate kredita, koje su sigurno visoke.

U pitanju je vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadrata. Nikolina ništa nije htela da prepusti slučaju kad je reč o ovoj vili, pa ju je u potpunosti sama osmislila, po svom ukusu i željama, za razliku od stana u Beogradu, koji joj se nikad nije sviđao i koji je bio uređen u muškom stilu, onako kako je to Vidoje želeo.

Foto: Printscreen/Instagram

Ona je u izradi projekta imala pomoć jedne svoje školske drugarice, a posebno je zanimljivo da je to jedna od prvih vila u Zagrebu koja je izgrađena da funkcioniše po principu prave pametne kuće. U praksi, to znači da će ova kuća sama proizvoditi potrebnu energiju i bukvalno "razmišljati" umesto vlasnika. Upravo iz tog razloga cela izgradnja i uređenje su se produžili više nego što je planirano, pa će konačna cena na kraju biti i viša od dva miliona evra, kako je procenjeno u početku.

Foto: Printscreen/Instagram

- Koliko je Nikolina zaluđena opremanjem vile i koliko je mislila na sve detalje uređenja svedoči i to što je čak neko vreme birala ime za svoju pametnu kuću. Insistirala je da vila bude energetski samoodrživa, štedljiva i vrlo praktična, pa tako kuća preuzima podatke o temperaturi i vlažnosti vazduha, a sistem odlučuje da li je potrebno zalivanje bašte ili odleđivanje stepenica ako je hladno. Koliko je daleko išla u svojim zahtevima vidi se i po tome što je osmislila samoodrživi vrt, gde bi vrtlar dolazio samo dvaput godišnje da minimalno oreže biljke - priča izvor koji je upućen u detalje gradnje.

Foto: Instagram/printscreen

Nikolina Pišek i Vidoje Ristović

Naš sagovornik ističe da Nikolina uopšte nije dozvolila da se njen suprug meša u dekorisanje ovog prostora, iako je on imao neke svoje želje i zahteve.

- Poznato da Nikolina nije volela uređenje stana u Beogradu i da je tamo sve bilo sređeno po Vidojevom ukusu. U Zagrebu se samo ona pitala za sve, tako da je sve zamišljeno u krajnje minimalističkom stilu, pa su se tako koristili samo organski materijali, dok za neku posebnu dekoraciju i umetničke slike, koje su Miša Grof i Vidoje godinama skupljali, nije htela ni da čuje. U početku se Vidoje nije slagao baš sa svim njenim idejama, hteo je i on da se umeša i da lični pečat uređenju kuće, ali je na kraju odustao kako ne bi došlo do svađe između njih. Zato je više vremena i provodio u stanu u Beogradu. Tu mu je sve bilo potaman - završava izvor.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija