• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Grand Online/Informer/D. I.

12.11.2022

19:40

PLAKALA SAM, NIKAD MI SE NIJE IZVINIO! Neda Ukraden prvi put progovorila o onome što joj je uradio poznati muzičar!

Printscreen

Estrada

PLAKALA SAM, NIKAD MI SE NIJE IZVINIO! Neda Ukraden prvi put progovorila o onome što joj je uradio poznati muzičar!

Podeli vest

Pevačica Neda Ukraden nedavno je objavila svoju autobiografiju "Zora je svanula" u kojoj je opisala i jedan od najtežih trenutaka u životu kada joj je poznati muzičar naglo okrenuo leđa i ostavio je bez pesama

Neda je u knjizi opisala i neke svoje ljubavne odnose što su joj mnogi zamerili, ali i trenutke koji su joj doneli mnogo suza.

Foto: Miloš Rafailović

Neda Ukraden

Iako ne zaplače baš često, pišući knjigu rasplakala se zbog uspomena na Rajka Dujmića, frotnmena „Novih fosila“ i kompozitora sa kojim je svojevremeno, prilikom nastanka pesme „Zora je“ imala verbalni okrušaj.

- Plače se obično zbog nekih rastanaka, ali ja sam plakala ponovo kada se setila momenta kada sam otišla u Ljubljanu da snimim pesmu „Zora je svanula“– rekla je Neda, pa ispričala kako je tada okupila saradnike iz Beograda, Ljubljanje, Sarajeva, ali njen susret sa Rajkom tada nije prošao baš slavno.

- Očekuje se izlazak moje ploče u novembru, to je trebalo da bude prava bomba i ja odlazim u Ljubljanu da snimim LP ploču. Rajko Dujmić, inače aranžer i producent svih pesama i kompizotor pet, me čeka u studij u i ja ga pitam ga koju ćemo kao da snimamo prvu, on kao ‘Kaj god, ajde onu Zora je’, to je kao bez veze. Rek’o meni se ta pesma sviđa, a on mi odgovori ‘Koja pesma od tri akorda?’. I ja uđem u studio, stavim slušalice, stanem pred mikrofon i pušta on meni matricu i ja ga pitam što je takva matrica i da li će biti još nešto snimljeno… – priča Neda sa setom.

– Kažem mu da mi se nešto ne sviđa, nekako je praznjikavo, pogrešan ritam, ne čujem tu pesmu tako, a on na sve to kaže ‘Molim, ne sviđa ti se pesma, ne sviđa ti se aranžman? Hvala lepo, ja odlazim iz ovog projekta i to bi bilo to’. Stisnu čovek dugme, premota traku, zahvali se kroz staklo i kaže ‘To bi bilo to od mene’. Ja u šoku, stojim iza zatvorenih vrata i vidim čovek izlazi iz studija. Ja u čudu, šokirana počnem da plačem – ispričala je Neda i dodala da ju je tada Đorđe Novković, inače autor pesme „Zora je svanula“, izgrdio.

Foto: Public

Ostavio Nedu na cedilu... Rajko Dujmić

- Kaže on meni ‘Jao Nedo, je l’ si videla šta si sad uradila?‘, pa rek’o ‘Je l’ ja nemam pravo ništa da kažem, nemam pravo glasa, jer se to radi o mojom pesmi i meni ili nekom petom? Odemo mi za Zagreb i ne znamo šta ćemo sad. Nemamo pet pesama, jer ovaj odnese sve, aranžmane, matrice, sve – priča Neda i nastavlja:

– Posle tri meseca razmišljanja, dilema, trilema, javljaju meni da je došao novi producent i da je snimio „Zora je svanula“ i da ću biti šokirana. Odem ja za Zagreb, počinjem da pevam i počinjem da plačem.

Ipak, koliko god da susret i rad u studiju nije bio baš najsjaniji, Neda i dan danas čuva divne uspomene na poznatog kompizitora i producenta.

– Nije se nikad izvinuo, on nije takav čovek. Veliki je emotivac, ali je jednostavno takav je prgav čovek, svoj. Mi smo posle sarađivali, on je mene obožavao. Posle nesretnog rata i kad je prestala ta komunikacija, sreli smo i rekao mi je ‘Znaš šta stara, ja sam snimio sa novom pevačicom „Oči tvoje govore“, ali sam je terao stotinu puta da bar malo bude Neda Ukraden, ali nisam uspeo. I zato si ti jedinstvena i zato se mi svađamo stalno’ -ispričala je Neda u emisiji „Zvezde Granda Specijal“.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Camdzija

pre 1 godinu

Aman babetino skloni se vise , nisi devojcica, sjasi bre vise.

BRATE, ŠTA TI TO POKUŠAVAŠ?! Teodora Džehverović zgrabila nepoznatom momku telefon, nije joj bilo dobro kada je videla šta radi!
Estrada

BRATE, ŠTA TI TO POKUŠAVAŠ?! Teodora Džehverović zgrabila nepoznatom momku telefon, nije joj bilo dobro kada je videla šta radi!

Pevačica Teodora Džehverović uvek pripremi spektakularne nastupe za svoju publiku, ali ponekada pojedinci to zloupotrebe. Mlada pevačica osim muzičkog dela, ima i performans na bini, zbog čega ne može uvek da isprati šta neko iz publike pokušava da uradi, a ovoga puta je jednog mladića uhvatila u nedozvoljenoj radnji i napravila haos

12.11.2022

15:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija