• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2022

22:27

DEČAK BOLOVAO OD MALIGNOG KARCINOMA, A SAD ODLUČIO DA POMOGNE DRUGARIMA IZ BOLNICE! Nemanja Vujičić oduševljen: "Ti si moja vest godine"

Instagram

Estrada

DEČAK BOLOVAO OD MALIGNOG KARCINOMA, A SAD ODLUČIO DA POMOGNE DRUGARIMA IZ BOLNICE! Nemanja Vujičić oduševljen: "Ti si moja vest godine"

Podeli vest

Voditelj i novinar emisije "Premijera! Nemanja Vujičić podelio je na svom Instagra profilu emotivnu priču o Luki koji se borio sa malignim karcinomom u sinusnom kanalu

Ovaj dečak iz Vrnjačke banje, odakle potiče i Pinkov voditelj, je uspeo da pobedi ovu opaku bolest, ali i danas kada je zdrav dečak misli na ode koji se bore za život.

On je zbog toga odlučio da iznenadi svu decu koja se bore sa strašnim dijazgnozama na Institutu za majku i dete gde se i sam lečio. Emotivni status Nemanje Vujičića koji je ispričao celu Lukinu priču, prenosimo vam u celosti:

Foto: printscreen instagram

Nemanja podržao Lukinu akciju

"Ovo je Luka. Ovo je najveći heroj koga sam upoznao. Od prvog trenutka znao sam da je poseban. Znao sam da u njemu ima nešto što može pobediti sve poteškoće, ali nisam ni pomislio da će se sa samo tri godine boriti sa najtežom bolešću današnjice. Sa nepune tri godine dijagnostikovan mu je maligni karcinom u sinusnom kanalu. Njegovo najranije detinjstvo pamti po bolncima, junaštvu, drugarima sa njegovog instituta, borbama...
Danas je on jedan osmogodišnji dečak, koji je uspeo da pobedi najtežu bolest. Danas je on neko od koga mi svakog dana možemo da naučimo mnogo toga. Niste ni svesni koliko je pozitivan, hrabar, pametan. Niste ni svesni kakav je to junak, a itekako želim da ga upozna cela Srbija. I daću sve od sebe, zamoliću sve kolege da se piše o njegovom gestu, jer ono što je on poželeo od Deda mraza, za sve nas je velika, velika lekcija!
Došao je na ideju da pomogne svojim drugarima sa "Instituta za majku i dete" gde je se on mesecima lečio. Tamo je ostavio i deo sebe, ali odatle je izasao kao najveći, jer to je on.
Zajedno sa svojom mamom i učiteljicom osmislio je da oslikaju kalendare sa motivima Vrnjačke Banje, i da te iste prodaju, a da od novca koji zarede kupe poklone malim junacima iz pomenute bolnice.
I već sutra ujutru polazi u tročasovnu vožnju ka Beogradu, a samo u želji da malim borcima, iz njegove životne škole izmami osmeh na lice.
I znam da hoće. I znam da sva ta deca koja su sada tamo da će i oni već za nekoliko godina uraditi isto što i moj Luka.
Moj mali Luka, a tako veliki i često svima nama nedostižan. Kakav kraj godine.
Trgo si me. Još jednom si mi pokazao koliko si veliki. Još jednom sam ostao bez teksta. Još jednom si svima nama zapušio usta kada smo pomsili da poželimo neku drugu želju, a da to ne bude zdravlje.
Luka, kapa dole za sve! Za sve što si prošao i uradio, a ja ti javno obećavam da će te cela Srbija upoznati, a već sutra dok budem gledao slike koje mi tvoja hrabra mama bude poslala i sve te osmeh tvojih drugara zbog tvog gesta, cela Srbija će čitati tekstove o tebi. Videćeš. Jer u moru svega, ti si moja vest godine."

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija