• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

07.01.2023

21:10

JOVANA TIPŠIN NA IVICI SUZA Pevačica otkrila zašto joj se plače kada dođu praznici

Novak Đurović

Estrada

JOVANA TIPŠIN NA IVICI SUZA Pevačica otkrila zašto joj se plače kada dođu praznici

Podeli vest

Pevačica Jovana Tipšin priznala je da često zaplače zbog svoje majke i otkrila kako sada provodi praznike i u čijem društvu.

Jovana je sumirala utiske iz 2022. godine.

- Ostavljam sve što je ružno, a sve što je lepo sam uzela i držim čvrsto u svom zagrljaju. 2022. godina mi je bila lepa i uspešna, bilo je dosta druženja sa publikom, upoznala sam zaista divne ljude... Bilo je raznih situacija, pamtim samo lepe trenutke - priznala je Jovana.

A šta je to najlepše što ti se desilo?

- Snimila sam pesmu, imala sam veliki koncert u Cirihu, mnogo je bilo tih turneja. Volim svoj posao i svaki trenutak mi je bio lep i božanstven. Živi smo, zdravi smo, pregurali smo i ovu godinu... Guramo dalje - dodala je pevačica.

Foto: printscreen

Jovana Tipšin, pevačica

Da li ti neko društvo, kada je u pitanju tvoj emotivan život?

- Pa, moj partner! Uvek se nađe neko... Šalu na stranu, nema problema, nema nikakvih trzavica niti ljubomore. Ja ne bih ni bila u takvoj vezi gde je prisutna velika posesivnost, simbioza i patologija, mislim da to nije zdravo i osoba koja se tako ponaša prema svom partneru, u pitanju je samo nesigurnost, ništa drugo - kazala je ona.

Koji su običaji u tvom domu oko novogodišnjih i božićnih praznika?

- Nova godina kao Nova godina - radi se, pa i nisam kod kuće. Ali, moram da kažem, za Božić, odnosno Badnji dan, to je korinđanje! Nažalost, meni je mama to stalno kucala, odnosno korinđala, ali otkad je preminula, ja sam to preuzela na sebe. Bacam orahe po celoj kući, pa govorim: "Zdravlje, ljubav, radost", blagosiljam, unesem seno ispod stola. Žito, badnjak, pa večera, posna trpeza na vodi, pa razne đakonije, badem, lešnik, suvo voće... Svega ima! U ponoć idem na svetu liturguju da se pričestim, a ujutru jagnjetina u rerni! To mi je mama uvek spremala, sada spremam ja. Bude mi lepo, ali dođe mi i da se rasplačem, fali mi mama... Ali, naravno, radujem se, to je najradosniji praznik i sve bude još slađe nakon posta.

Spomenula si majku. Koja su sećanja koja te najviše vežu za taj period praznika?

- To su ta sećanja! Noć pred praznik, mama je umela po celu noć da sprema, mesi, znate kako su to starije žene radile... Samo da deci ne fali ništa, da sve bude kako treba za praznike. Pa i kad je slava u pitanju, uvek je vodila računa o svemu tome. A sada, nekako su mi Božić i Vaskrs, te liturguje, to mi fali... Nikad život ne može da bude isti kada izgubite oba roditelja, tata sam izgubila kada sam imala 20 godina, a mamu sad. Nije više isto... Znam da ćemo se sresti jednog dana, uz Božju pomoć.

Koliko ti se privatan život promenio od smrti majke?

- Mnogo. Ja svako veče palim kandilo i kadim kuću, i tako se uvek rasplačem. Vidim maminu sliku, podseti me, i tako kada sam sama, izbacim sve iz sebe, isplačem se. Posle je sanjam, pa odem na groblje svake nedelje i odnesem joj kafu, ispričam joj šta ima novo... Teško jeste, jednog dana ćemo svi otići, a sigurna sam da ćemo se sresti, u to sam ubeđena. Ima dosta "nevernih Toma", ali kad Gospod pozove - to je to. Da poživim još 50 godina, biće mi dosta - rekla je pevačica kroz smeh.

U kojim trenucima ti majka najviše fali?

- Kad god mi treba zagrljaj, fali mi njen zagrljaj, kao i da je poljubim, da mi kaže: "Sine, i to će proći"... Uvek mi odzvanjaju njene reči: "Ne svađaj se nikad, povuci se, pusti, sve će se samo rešiti, lepa reč gvozdena vrata otvara, jezik glavu seče", to su sve neke standardne stvari, ali istinite. Fali mi kad mi je najteže, ali i kad mi je najlepše. Mamin zagrljaj ništa ne može da zameni - sa knedlom u grlu priznala je ona.

Šta bi poželela od Deda Mraza da ti prvo ispuni u 2023. godini?

- Da volim i da budem voljena! Naravno, i da sam zdrava i srećna i da svega ima u izobilju. Voljena sam već, ali želim tako i da se nastavi, uživam kada sam voljena. Zahvalna sam na svemu što imam, cenim i vazduh koji dišem, shvatili smo koliko je on zapravo značajan, a on je besplatan. Trebalo bi da budemo samo zahvalni, sve ostalo će doći na svoje - zaključila je pevačica.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija