• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

29.09.2019

13:37

MUŠKARCI PADAJU U NESVEST, A ŽENE JOJ OPASNO ZAVIDE! Ova naša glumica savršeno PLEŠE OKO ŠIPKE! (VIDEO)

Kultura

MUŠKARCI PADAJU U NESVEST, A ŽENE JOJ OPASNO ZAVIDE! Ova naša glumica savršeno PLEŠE OKO ŠIPKE! (VIDEO)

Podeli vest

Kada se ugase kamere, mlada glumica Miona Marković tri puta nedeljno trenira u centru Beograda, a strast prema plesu oko šipke pojavila se pre više od dve godine

 

Ekipa Blica imala je priliku da zaviri na jedan njen čas plesa oko šipke...

Nakon zagrevanja, pušta se muzika i Miona tada, uz pomoć trenera Ive i Jelene, započinje svoju priču koju ne priča rečima već plesnim pokretima.

U jednom trenutku ona objašnjava da su poze koje izvodi figure “balerina” i “vatrogasac”.

(VIDEO) LEPA GLUMICA OBOŽAVA PLES NA ŠIPKI: Izazvala bih svakog ko misli da pol dens nije sport!

 - Za jedan studentski film sam morala da imam koreografiju u striptiz klubu, pa sam otišla na čas. Za ovaj klub sam ipak tek kasnije saznala, od glumice Nine Nešković. Ona mi je pričala da je ovde fenomenalno i eto me već više od dve godine. Da se ne bavim glumom, sigurno bih bila svaki dan. Rekla bih da je ples oko šipke kombinacija plesa, baleta i sportske gimnastike. Traži snagu, veštinu, elastičnost, gracioznost, sve. Ti pokreti postoje, ali svaka devojka ima neki svoj stil. Ispostavilo se da meni to i ide, tako da sam se zaljubila. Sada mi je sve teže i teže. U početku je bilo lakše - kaže Miona na prvoj pauzi i dodaje:

- U početku radiš samo na podu, sa statičnom šipkom i u helankama. Kada se pređe na viši nivo, to je već malo teže, tada radiš i na rotirajućoj šipki. Šipka može da se odglavi i zaglavi. Ja radim na obe šipke, to je drugi nivo, a spremam se za treći. Treći nivo je naopačke. Tu već treba savladati veštinu. U novembru ću imati polaganje. Baš imam tremu - priznaje kroz smeh mlada glumica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovo je “balerina”. Figura koju sam zaista pokušavala godinu dana bez preterivanja. Svaki deseti trening naučila bih još jedan mali detalj koji je na kraju doveo do uspešne “balerine”. Ti detalji, mali trikovi objektivno vide oni sa strane, moji treneri. Priznajem, tek sada, da je jedna moja pauza u treniranju od par meseci bila i zbog toga što nisam napredovala i što sam svaki trening padala toliko da mi je sve postalo uzaludno. Uzaludan bol, uzaludne masnice, uzaludan znoj. Prvi “skriveni” detalj je bila pozicija stopala, čemu me je naučila @nevenizam . Drugi trik je bio hvat i pogled u isti taj hvat, kada ostaneš na samo jednoj ruci, njemu me je naučila @zaklinpole . Poslednji odlučujući je bio položaj glave. Zapravo sve vreme je on kočio... i zbog pogrešnog stava u vratu sam padala, to mi je otkrila @boksan_jelena . I meni samoj je čudno što imam potrebu da objavim sastav o “balerini”, ali to mi je nekako metafora za napredovanje u mom životu. Verujem da će biti i težih stvari od “balerine” ? ali godinu dana čekanja se isplatilo. Znam i to da će mi ovaj snimak za par meseci biti blamantan jer ću tad još detalja dodavati. “Balerina” je meni bitna. I mnogo sam srećna ! Meni je danas poseban dan ! Živeli ! ?????? . . . . . . #polesport #poledancing #poledance #ballerina #poleballerina #poledancer #poleart #polepassion #poledanceakademija #beograd #intouchables

A post shared by Miona Marković (@meseceva_kcii) on Sep 4, 2019 at 12:06pm PDT

 

Na pitanje da li je gledala novi film Dženifer Lopez u kojem glumica igra striptizetu Ramonu, koja je podjednako vešta u igri oko šipke, Miona odgovara:

(FOTO) KARLEUŠA STAVILA ĆERKU NA DIJETU! A onda joj je nutricionistkinja poslala OVO!

- Mnogi su mi slali taj film sa Dženifer Lopez. Ja se nadam da ću veštinu uspeti da iskoristim u nekom filmu, što da ne pa i da budem srpska Džej Lo. Malo i potenciram to da reditelji vide (smeh).

Volim komentare malograđana

Miona kaže da se susretala sa predrasudama kada je ples u pitanju, naročito što ga često povezuju sa striptizom.

- Bilo je predrasuda, ali ja obožavam da čikam te malograđanštine. Kažem im da obavezno dođu na jedan trening. Ljudi različito reaguju, ali to govori o njima, a ne o nama. Čitav život treniram i znam da prvi trening kada se rade osnovne stvari, bole te cela leđa, jer nisi koristio te mišiće. Jako se lepo vaja telo ovim plesom. Svakome preporučujem, nisu bitne ni godine, ni kilaža.

Dečka nisam vodila na ples

Miona kaže da njen višegodišnji partner nije zainteresovan za ovu veštinu, ali je maksimalno podržava.

(FOTO) TUGA! PREMINUO LEGENDARNI PEVAČ čije balade će pamtiti mnoge generecije!

- Nisam ga vodila, nije zainteresovan. Podržao me je, naravno, to se ne dovodi u pitanje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Major

pre 4 godine

Eto leba bez motiku! Mada, posteno govoreci, ima i laksih nacina... Za postovanje je sam cin izbora ovog tezeg nacina. A i promocija tih vestina. Kada gledaju neku malu oko sipke niko ne razmislja o tome koliko je znoja prolila da to moze da radi, vec su im misli na sasvim drugoj strani. Kako iz ovog primera sledi - veoma nedostojnoj strani!

VladimirR

pre 4 godine

Svaka čast za trud i uvežbanost. Nije slučaj za padanje u nesvest ali da širi zenice širi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija