• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.I.

12.03.2020

08:12

MUZIKA JE LEK ZA DUŠU! Boris Bakalov iz benda "Ničim izazvan" za Informer.rs o muzici, ljubavi, fotografiji...

Kultura

MUZIKA JE LEK ZA DUŠU! Boris Bakalov iz benda "Ničim izazvan" za Informer.rs o muzici, ljubavi, fotografiji...

Podeli vest

Pevač i jedan od osnivača benda "Ničim izazvan", Boris Bakalov razgovarao je sa nama o muzici, ljubavi, ali i tome gde pronalazi inspiraciju sa pisanje pesama

Borise, da nisi muzičar, čime bi se drugo u životu bavio?

Emocije kao inspiracija

Ljubav kao jedna od nasnažnijih emocija sigurno predstavlja domintanan izvor inspiracije Boris Bakalov

Sigurno bih se bavio nekom drugom vrstom umetnosti. Slikanje,crtanje,muzika,fotografija,sve me to oduvek zanimalo. Sigurno bih bio u nekoj kreativnoj sferi.

Da li je muzika stvarno lek za dušu?

Sigurno jeste. Ja to volim da zamislim na sledeći način: Zamislite film bez muzike. To bi bio jedan vrlo dosadan film, kakav god da je zaplet ili kakvi god da su glumci. Muzika prati naš život i naša osećanja svakog dana tokom celog našeg života.


Vaš bend "Ničim izazvan" nosi veoma simboličan naziv...hoćeš li da nam pojasniš
malo...

 

Bend je nastao od strane ljudi koji se nisu bavili muzikom I nisu imali nikakvog osnova da se bave muzikom,niti su bili izazvani bilo čime ali su imali veliku želju I iz njihovog ugla vrlo dobre ideje kako bi to trebalo da izgleda. Sve ovo što smo mi danas je potpuno spontano I ‘’ničim izazvano’’.

"Tebi sam pisao pesme"..glasi jedan od vaših stihova, pa me zanima da li su ti
žene bile najveća inspiracija za pisanje pesama?


Rekao bih pre da su emocije najveća inspiracija. Ljubav kao jedna od nasnažnijih emocija sigurno predstavlja domintanan izvor inspiracije ali pored nje postoje I druge koje pokreću kreativne motore. Bes,strah,zbunjenost,tuga,osećaj mira. Inspiracija je uvek tu,samo jetreba primetiti I dati joj šansu.

Foto: Vukašin Danilović


Kako izgleda jedan tvoj običan dan?


Retki su obični dani. Svaki počinje jednom kafom I cigaretom,a kako dan krene da odmiče tako haos postaje sve veći I obično pojma nemam kako će dan da izgleda. Koliko god da je naporan taj način života mislim da bi mi teže bilo da mi je svaki dan isplaniran do tančina.

Šta misliš kakve su šanse da kvalitetna muzika nađe svoje mesto u ovom vremenu u kojem živimo?

Nešto što se meni na ‘’prvu loptu’’ čini je da je situacija vrlo teška I da je konstantna borba u toku. Međutim, odlučujem da kažem da hoće, pronaći će svoje mesto jer bitno je imati pozitivan pogled na sve jer će sve to negativno I nekvalitetno proći a kvalitet ostaje zauvek. Uvek je tako bilo I biće.


Šta slušaš privatno od muzike?

Muziku privatno slušam samo kada otkrijem nešto novo, pa ‘’izližem ploču’’ dok mi ne dosadi. Do skoro sam, na primer, vrteo novi album Brusa Springstina. Bilo šta što je novo I originalno.

Poznato je da je pokojni Nebojša Glogovac trebao da ima glavnu ulogu u video- spotu za vašu pesmu, pa me zanima kako si se osećao što do toga ipak nije došlo?

Ne pričamo o tome uopšte, pa ni među sobom. Jedan veoma tužan trenutak za sve. Veliki čovek I veliki glumac je otišao. Video za pesmu koji se nikada nije desio je apsolutno nebitan u celoj toj priči.


Koji je tvoj najveći porok?

Neorganizovanost.

Praviš veoma zanimljive fotografije...

Kao što sam rekao na početku intervjua, volim da upletem prste u bilo koju kreativnuaktivnost, fotografija je jedna od njih. Poriv I glad za stvaranjem su jednostavno suviše veliki da bih se ograničio samo na jednu granu kreativnosti.

Šta publika može da očekuje na koncertu u aprilu u Kombank dvorani?

Publika može da očekuje nešto što se nikada pre nije dogodilo niti će se dogoditi posle toga. Biće to najveći I najlepši concert benda Ničim izazvan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Magazin

Džet set

Srbija