• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs

05.06.2020

12:28

OVO MNOGI NISU ZNALI! Bata Živojinović imao je NEOBIČAN HOBI - godinama je skupljao, a malo pred smrt rešio je SVEGA DA SE REŠI!

Kultura

OVO MNOGI NISU ZNALI! Bata Živojinović imao je NEOBIČAN HOBI - godinama je skupljao, a malo pred smrt rešio je SVEGA DA SE REŠI!

Podeli vest

Glumačka legenda danas bi napunila 87 godina

Da je Bata Živojinović živ danas bi napunio 87 godina.

O našem legendarnom glumcu ispričano je na stotine zanimljivosti, ali se čini da nije toliko poznata priča o jednom njegovom neobičnom hobiju.

Verovali ili ne, Velimir Bata Živojinović je decenijama sakupljao svu obuću u kojoj je snimao filmove i serije. Čuvao ih je sve dok se nepodnošljivi neprijatni mirisi nisu raširili u celoj vikendici.

Foto: Zoran Sinko

- Kada sam 1955. godine snimao prvi film "Pesma sa Kumbare", odlučio sam da sa svakog snimanja nešto sačuvam za uspomenu. Kostimograf mi je dao cipele, pa sam odlučio da čuvam obuću. Bilo je tu i drvenih cokula i vojničkih čizama, opanaka, raznih cipela… Sakupljenu obuću tokom godine bi nosio u vikendicu u Koraćicu, na Kosmaju, i tamo odlagao u jednu veću ostavu između kuće i garaže, pričao je Bata Živojinović.

- Kada sa snimanja nakupim i po nekoliko desetina pari u neku kutiju, ponesem je i tamo ćešnem. Ta prostorija sa velikim plakarima bila je samo za obuću rezervisana - ispreičao je nekad glumac.

Nekoliko godina pred smrt, kada je Bata Živojinović posle dužeg vremena obišao vikendicu, osetio je čudan, nepodnošljiv miris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) on May 22, 2020 at 11:28pm PDT

- Napravio sam promaju, ali nije vredelo. Pomislio sam da se uvukla neka životinja i crkla. Latio sam se krpe, sve ribao deterdžentom, prao zavese u kadi, ali smrad nije iščezao. Počeo sam da mirišem svaki deo vikendice, kupatilo, kuhinju, sve, a kada sam došao do otvorio vrata ostave, bilo mi je jasno šta je zaudaralo. Svu obuću sam iznerviran izbacio u dvorište i zapalio - pričao je Velimir Bata Živojinović o ovom neobičnom hobiju i pomalo smešnoj anegdoti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija