• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2020

11:58

ŽIVELI SU U JEDNOJ SOBI, ODREKLA SE KARIJERE ZBOG LJUBAVI! Evo kako je Čkaljina ŽENA DRAGICA pričala o NJEMU!

Kultura

ŽIVELI SU U JEDNOJ SOBI, ODREKLA SE KARIJERE ZBOG LJUBAVI! Evo kako je Čkaljina ŽENA DRAGICA pričala o NJEMU!

Podeli vest

Priča koja oduševljava generacije...

Jedna od najlepših ljubavnih priča koja i dan danas oduševljava generacije koje stasavaju je između glumca Miodraga Petrovića Čkalje i njegove supruge Dragice.

NIJE IMAO ŠTA DA JEDE! Umesto u Holivudu završio u ZATVORU! Trebalo je da glumi u''KUMU'', ali je sve krenulo NAOPAKO!

Ljubavna priča ovog para počinje davne 1948. godine na proleće kada su se venčali u tadašnjoj zgradi Doma kulture "Božidar Adžija" gde se nalazio Narodni odbor opštine Vračar. Pravi prolećni dan, grupa glumaca sa Radio-drame gde se nalazio Čkalja, Nikola Smederevac kao i poznati komičar Jovan Geco iskoristili su kako bi krunisali jednu ljubav.

Foto: wikipedia.org

"Društvo je bilo raspoloženo. Dosetke i šale pljuštale su svakog trenutka. Oni koju su poslom dolazili zastajkivali su misleći da se snima neki film. Zadirkivanja na račun jednog smešnog, mršavog, vižljastog čovek postajala je sve žešća. "Ma nema govora, ona sigurno neće doći! U poslednjem trenutku se predomislila", rekao je Ljubiša Bačić, dok se na to nadovezao Dragutin Dobračin, blizak prijatelj Čkalje.

"A što i da dođe, kada ima platu četiri i po hiljadarke! A naš mladoženja svega tri", uzviknuo je kum glumca.

Znamo je kao MILICU iz ''OTVORENIH VRATA''! Promenila je PROFESIJU, otišla za NJUJORK, a uopšte se NIJE PROMENILA!

Međutim u tom trenutku se Dragica pojavila na vrata u crnoj kecelji, zadihana je trčala ka grupi ljudi.

"Pa gde si, Dragice? Ovi ovde mi izvadiše "dušnik na pamuk"", rekao je Čkalja koji se tog dana oženio. Svadba je bila mala, u krugu najbližih prijatelja u jednoj kafani. Nekoliko godina posle venčanja rodio se sin, kome su nadenuli ime Čedomir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miodrag Petrović Čkalja ®️ (@miodrag.petrovic.ckalja) on Sep 2, 2018 at 9:18am PDT

 

Dragica je svojevremeno medijima otkrila da su sve komšije volele Čkalju.

"Ponekad je utrčavao u najvećoj gužvi, ali s buketom u rukama. Posle tri meseca, Čkalja mi je doneo prsten. Kupio ga je za pedeset dinara kod "Gramaga". Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragoceniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u nameštenoj sobi u Nebojšinoj ulici. Od tada do danas selili smo se pet puta. Za svaki novi komšiluk Čkalja je predstavljao pravu atrakciju. U bilo koje vreme zvonili bi na vrata i tražili da ga vide, ili da im da autogram sa slikom", iskreno je u jednom intervju ispričala Dragica

Naš glumac NEBOJŠA je u braku sa KOLEGINICOM već 20 godina - IMAJU PETORO DECE, a jedno ima VRLO ČUDNO IME!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZoranP

pre 3 godine

Jovan Gec, ne Geco, nezavršena večernja osmogodišnja škola nije opravdanje za neznanje gramatike. Na pedeset metara od Doma kulture Božidar Adžija je bila prijatna kafana "Mlava" (ovi bezdušni uspeše i nju da ukinu). Malo niže "Kikevac", a preko puta "Sokolac" i još malo niše "Stara Srbija".

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija