• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. S.

10.09.2020

08:00

NISAM JEDINA KOJU JE SILOVAO FILMSKI MOĆNIK! Glumica izašla sa JOŠ ŠOKANTNIH DETALJA - Te žene ćute, upadaju u depresiju, odaju se alkoholu!

Kultura

NISAM JEDINA KOJU JE SILOVAO FILMSKI MOĆNIK! Glumica izašla sa JOŠ ŠOKANTNIH DETALJA - Te žene ćute, upadaju u depresiju, odaju se alkoholu!

Podeli vest

Danijela Štajnfeld, koju je na početku karijere napastvovao stariji kolega, kaže da zna još mnogo glumica koje je isti muškarac seksualno zlostavljao

Danijela Štajnfeld, autorka dokumentarnog filma "Hold me right" (Izleči me, prim. aut.), kaže da nije jedina glumica koju je moćnik iz srpske filmske industrije silovao! (više o tome pročitajte ovde)

Lepa Mariola iz filma "Ivkova svadba" otkriva da je pobegla iz Srbije jer se plašila da bi ponovo mogla da bude napastvovana.

- Nisam jedina koju je silovao, ali sam jedina koja je progovorila o tome! Veliki problem je to što žene ćute. Zbog toga upadaju u depresiju, odaju se alkoholu, često i pokušavaju da se ubiju. Nadam se da će ovaj film pomoći i drugima da progovore. I ja sam ćutala godinama! Čak sam pobegla iz Srbije u Ameriku da me ne bi ponovo silovao - priča Danijela.

Foto: youtube/Alevtina Rяbova

Danijela Štajnfeld, glumica

Verovala silovatelju

Ona objašnjava kako je postala žrtva monstruma.

- Povezao me je kolima i silovao me je u autu. Nisam mislila da bi to ikada moglo da se desi meni, posebno ne od strane čoveka kome sam verovala! On je za mene bio autoritet u poslu kojim sam se bavila. Zato što je stariji od mene i na višoj poziciju u profesiji ponašao se kao da ima pravo nad mojim telom - priseća se glumica.

Na pitanje zbog čega nije otkrila njegovo ime odgovara:

- Nisam želela da fokus mog dokumentarca bude na silovatelju. Kad me je napastvovao, pokušala sam da se poverim jednoj bliskoj osobi, a ona me je pitala: "Šta ćeš s njim u kolima?" Tad sam shvatila da ću, ako ga prijavim, proći kroz golgotu, iako sam žrtva. To je čovek s kojim sam blisko sarađivala, naša branša je u Srbiji mala, svi se znamo i družimo. Pitanje šta sam tražila u kolima s nekim ko je meni blizak i sa kim radim implicira da sam kriva! Počela sam da se plašim za sebe i svoju budućnost i pobegla sam u Ameriku.

Snimala razgovor s roditeljima

Najteže joj je, kaže, bilo da saopšti roditeljima da je na početku karijere silovana.

- Taj trenutak sam snimila i stavila u film. To je bio jedan od najtežih momenata u mom životu, posle seksualnog zlostavljanja. Teško je prevaliti preko jezika tu strašnu istinu. Plašila sam se da li će mi verovati, da li će me osuđivati... - objašnjava Štajnfeldova.

Tužilaštvo pokrenulo slučaj

 

Danijela otkriva da postoji mogućnost da silovatelj ipak završi iza rešetaka.
- Tužilaštvo u Beogradu je kontaktiralo sa mnom i pokrenulo slučaj. Angažovala sam i advokate, koji prikupljaju dokaze. Videćemo da li ih ima dovoljno da on završi na sudu - priča glumica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija