• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

02.06.2021

11:13

NEISPRIČANA PRIČA IZ ŽIVOTA DVA VELIKA GLUMCA! Bata je učinio veliku uslugu VOJINU ĆETKOVIĆU - Ovo malo ko zna!

tanjug

Kultura

NEISPRIČANA PRIČA IZ ŽIVOTA DVA VELIKA GLUMCA! Bata je učinio veliku uslugu VOJINU ĆETKOVIĆU - Ovo malo ko zna!

Podeli vest

Velimir Bata Živojinović nije želeo da Vojin Ćetković bude bez para tokom služenja vojske, pa ga je iz Crne Gore prebacio u Beograd kako bi mogao da radi!

Bata Živojinović sredio je Vojinu Ćetkoviću da tokom služenja vojnog roka može i da radi! Dva glumca su se veoma zbližili 1998. godine tokom snimanja serije "Porodično blago" i otad su postali dobri prijatelji. Kada je Vojin otišao u vojsku, legendarnom glumcu bilo je žao da Ćetković bude bez posla, pa mu je preko svojih veza omogućio da tokom vojske uporedo i zarađuje.

27 godina 

imao je Vojin kada je služio vojsku

- Snimanje prve sezone kultne serije završeno je u jesen 1998. godine. Već tada su Bata i Vojin bili u veoma dobrim odnosima, pošto su ih dodatno zbližili likovi koje su igrali u "Porodičnom blagu". Bata je otad na Vojina gledao kao na člana porodice, bio mu je veoma drag, a posebno je cenio njegov talenat za glumu - počinje priču za Informer izvor blizak glumcima.

Naš sagovornik otkriva da je nakon završetka snimanja prve sezone pomenute serije Vojin ubrzo dobio poziv za vojsku.

- Bio je raspoređen da vojni rok odsluži godinu dana u kasarni u Baru, u Crnoj Gori. Uredno se odazvao pozivu, ali je posle samo tri meseca dobio premeštaj u Beograd - kaže naš izvor i objašnjava da je glumac bio u čudu kada se to dogodilo:

Foto: tanjug

Vojin Ćetković

- Šokirao se kada mu je komandir saopštio da prelazi u glavni grad, jer uopšte nije tražio nikakav premeštaj. Bio je zbunjen. Nije znao zbog čega ga sele za Beograd, ali je bez pogovora spakovao stvari i krenuo za Srbiju.

Posle samo nekoliko dana saznao je da mu je premeštaj sredio lično Bata Živojinović. Odmah ga je pozvao i upitao o čemu se radi.

- Čuli su se telefonom i Bata mu je šmekerski rekao: "Znam koliko je mladom glumcu i čoveku teško da bude godinu dana bez posla. Prebacio sam te da možeš uporedo i da radiš." Tako je Vojin zajedno sa celom ekipom nakon NATO bombardovanja nastavio da snima drugu sezonu "Porodičnog blaga" - završava priču naš sagovornik.

Ćetković kaže da je tada, sa 27 godina, bio najstariji vojnik u toj generaciji.

- U vojsku su me ispratili Nebojša Glogovac i Dragan Nikolić, koji mi je dao 100 maraka da popijem nešto. Seo sam na avion i stigao u kasarnu u deset uveče. Stavili su me da spavam pored toaleta, nisam znao šta me je snašlo. Oko mene su bili klinci od 17-18 godina, svi su bili deset godina mlađi od mene. Moj pretpostavljeni je bio moje godište - kaže popularni glumac.

Bata je Vojina video kao
jedinog naslednika Valtera

Velimir Bata Živojinović je međunarodnu slavu stekao ulogom Valtera u filmu "Valter brani Sarajevo", koji je premijerno prikazan 1972. godine. Od 2015. govorilo se o rimejku ovog kultnog ostvarenja, u kojem je Vojin Ćetković trebalo da ponese glavnu rolu.
- Batina ideja je i bila da se snimi rimejk filma "Valter brani Sarajevo". Želeo je da njegovu ulogu igra Vojin Ćetković. Čak su i razgovarali o tome. On se baš zdušno zalagao da se taj projekat ostvari. O tome se više puta dogovarao i sa Kinezima, trebalo je da bude supervizor na snimanju, ali eto, nije se dalo da Bata to doživi - ispričala je svojevremeno Batina supruga Lula Živojinović.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija