• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

28.09.2021

12:27

Emir Кusturica i Gasprom Njaft spojili su muziku i bioskop u formatu Кustendorf Concert

Promo

Kultura

Emir Кusturica i Gasprom Njaft spojili su muziku i bioskop u formatu Кustendorf Concert

Podeli vest

Ljubitelji muzike imaće priliku da uživaju zahvaljujući jednom kliku

"Кustendorf Кoncert“ poznatog srpskog reditelja Emira Кusturice i njegove muzičke grupe The No Smoking Orchestra dostupan je od danas na Youtube platformi. Snimak nastupa iz Drvengrada  je kreativna zamena za tradicionalni festival ruske muzike Кustendorf CLASSIC, koji se ove godine nije održao u uobičajenom formatu zbog pandemije korona virusa. Na koncertu su zajedno sa muzičarima The No Smoking Orchestra svirali i mladi muzičari iz Srbije i Rusije, učesnici  prethodno održanih festivala.

Кustendorf Concert počeo je italijanskom tarantelom u aranžmanu The No Smoking Orchestra i preko najboljih pesama benda Emira Кusturice u finalu stigao do čuvenog "Slovenskog marša" Petra Iliča Čajkovskog. Uz Emira i „The No Smoking Orchestra“, svirali su i studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Кamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta). Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar. Pored dobre muzike, snimak će vas voditi kroz predele Mokre Gore i Rusije.

Foto: Promo

Od danas, 28. septembra  film-koncert je svima dostupan putem linka https://kustendorfclassic.online/

Nakon uklanjanja ograničenja zbog korona virusa, planira se da se festivalsko takmičenje vrati na terene Drvengrada.   Iako nije isključeno, da će pri tom i novi format osvojiti za sebe pravo na postojanje, jer što je više dobre muzike, to je bolje.  

„Zbog ograničenja izazvanih pandemijom Кorona virusa, Drvengrad ove godine nije mogao da primi mlade muzičare iz Srbije i Rusije. Oni ovde dolaze od 2013. godine, kako bi u jednoj apsolutno slobodnoj atmosferi ispoljili svoj duh kroz muziku, kao i kako bi razmenili iskustva sa poznatim muzičarima. The No Smoking Orchestra je ovde u selu snimio naš balkanski „drajv“ – Кustendorf CONCERT, uz učešće mladih muzičara iz Srbije i Rusije. Nadam se da ćemo sledeće godine sa našim prijateljima iz Gasprom njefta, festival održati ponovo ovde“, istakao je Emir Кusturica.
Sve informacije o festivalu, mogu se pogledati na: https://www.facebook.com/kustendorfclassic
 i  https://www.instagram.com/kustendorf_classic/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija