• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2021

14:24

Bilo je jasno da proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena neće biti lak, ali... LEČIĆ PRINUĐEN DA ODREAGUJE!

Kultura

Bilo je jasno da proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena neće biti lak, ali... LEČIĆ PRINUĐEN DA ODREAGUJE!

Podeli vest

Glumac Branislav Lečić reagovao je danas nakon najnovijih dešavanja u kojima se vodi, kako je rekao, najbrutalnija kampanja protiv njega, navodeći da je uslov pravne države poštovanje pravosudnih odluka


"Nakon svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena. Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem", naveo je Lečić u saopštenju.


On je dodao da je pravosnažnom odlukom Višeg javnog tužilastva u Beogradu utvrđeno da nikakvog silovanja ni sile nije bilo i da je Danijela Štajnfeld iznela neistine.

Ekipa predstave "64" autorke Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović i produkciji Atelja 212 iz Beograda odustala je pre dva dana od učešća u aktivnostima Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom pošto je član festivalskog žirija glumac Branislav Lečić, za koga su naveli da se u medijima bavi maltretiranjem koleginice Danijele Štajnfeld i da ga ne mogu smatrati osobom koja može da ocenjuje njihov rad.

Sa festivala su se nakon toga iz istog razloga povukli reditelj predstave "Šindlerov lift" Kokan Mladenović i pisac Darko Cvijetić.

Foto: Marko Đokovič

Mladenović i Cvijetić su u poruci organizatorima ove manifestacije naveli da su se radovali što će predstava učestvovati na festivalu, ali da su onda saznali da je Lečić član žirija susreta pozorišta u Brčkom.

"Branislav Lečić nije osuđen po optužbama za silovanje naše koleginice Danijele Štajnfeld, ali je sve u vezi tog slučaja stavilo, u najmanju ruku, ogromnu moralnu hipoteku nad njegov lični i umetnički integritet", naveli su Mladenović i Cvijetić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
latinica

pre 2 godine

Vi koji ignorisete Lecica koji se drzao zakona ove zemlje i do donosenja presude CUTAO!Cutite i vi gamadi,mali bogovi,sopsvene sudije CUTITE jer vam niko nije dao za pravo da VREDJATE;SUDITE;PLJUJETE I DA NE NABRAJAM ALI DA DODAM DA STE VI NESRENE ;TUZNE I LJUBOMORNE OSOBE :PA U SVOM CEMERU NADJOSTE ONOG KOJI JE BOLJI OD VAS!Moderatoru i ti sto odlucujes koji komentar ces staviti nisam siguran za moj ali ste pisali i stavljali obavestenje kako je Lecic i dalje prokuze,Nek vasa savest odluci!

Pop

pre 2 godine

Е сада је на тебе ред да тужиш све оне за ову учињену неправду и нарушавање твоје каријере. Кад је бал нек је бал.

NEBOJŠA

pre 2 godine

ЛЕЧИЋУ,то што ти ниси осуђен није доказ твоје невиности,него неспособности и корумпираности,нашег суда и тужлаштва.И ДАЉЕ ОСТАЈЕ ЧИЊЕНИЦА ДА СИ МОРАЛНО КАРАКТЕРНА НУЛА.чак и кад не би веровао данијели,не познам је ,ЗА МЕНЕ СУ РЕЧИ МЕРИМЕ ИСАКОВИЋ ЈЕДНОСТАВНО НЕУПИТНЕ !!!а и нисам чуо да си је демантовао !!!

ddd

pre 2 godine

Njegove kolege ga najbolje poznaju i znaju njegovo ponasanje prema mladim glumicama, godinama unazad. To sto sada nije osudjen ne opravdava ga pred onima koji imaju dobro pamcenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija