• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

30.11.2021

12:00

BUGARSKI GLUMAC IZ "JUŽNOG VETARA" OTKRIVA: Poreklom sam Srbin, deda mi je iz Niša!

Promo

Kultura

BUGARSKI GLUMAC IZ "JUŽNOG VETARA" OTKRIVA: Poreklom sam Srbin, deda mi je iz Niša!

Podeli vest

Bugarski glumac Marijan Valev (52), koga ovih dana gledamo u filmu "Južni vetar - Ubrzanje", otkriva da je poreklom Srbin! Veliku popularnost stekao je glavnom ulogom u seriji "Balkanska mafija", a malo ko zna da mu je deda Nišlija.

Negativac Čavdar iz nastavka hit akcije Miloša Avramovića kaže da se veoma ponosi srpskim poreklom.

 


- Moj deda je rođen u Nišu i tamo je živeo dugo godina. Kasnije je emigrirao u Bugarsku, gde je zasnovao porodicu i nastanio se. Tako da je moja krv delom i srpska. Pravoslavac sam kao i vi, a slični su nam i mentalitet i jezik - priča Valev ekskluzivno za Informer.

 

Ukočio sam leđa na snimanju

Marijan Valev kaže da se tokom snimanja nastavka "Južnog vetra" ukočio.
- Za potrebe jedne od scena trčao sam 20 do 30 puta i mnogo sam se oznojio. S obzirom na to da smo snimali noću u šumi, presekao me je hladan vazduh i ukočio sam se u leđima. Srećom, brzo me je prošlo - priča bugarski glumac.

 


Marijan kaže da se zato na snimanju "Južnog vetra" osećao kao kod kuće.
- Ovo je prvi put da glumim u nekom srpskom filmu. Bio sam počastvovan kada me je Miloš Avramović pozvao da budem deo ekipe zajedno sa Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem. Od momenta kada sam došao u Srbiju osećao sam se kao kod kuće. Srpski jezik dosta razumem, ali ga ne govorim baš najbolje - iskren je glumac, koji je oduševljen kako su ga dočekale kolege iz Srbije:

 

 

- Biković i Radonjić su bili dobri prema meni i često smo u pauzama od snimanja razgovarali o privatnom životu, ulogama i filmovima. Mnogo volim Srbe, divan ste narod.

Valev otkriva da se u pauzama od snimanja opuštao uz domaću rakiju sa svojim kolegom i zemljakom Zaharijem Baharovim, koji u filmu igra Kirila.
- Probao sam šljivovicu i dunju i mogu vam reći da su odlične. Skoro svakog dana nakon snimanja Zahari i ja bismo popili po dve rakijice pred večeru - priča naš sagovornik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Nis

pre 2 godine

Pa Bratko dobro si dosao u Srbiju uvek, kao i svi Bugari, I ja se osecam lepo i dobrodoslo u Bugarsku kada odem. Moramo da pamtimo nasu (srpsko-bugarsku) istoriju i cinimo sve da nam se ne ponovi. Ziveli.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija