• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

08.12.2021

09:50

MILENA RADULOVIĆ OTKRILA KAKO JE DOBILA ULOGU U RATNOJ DRAMI  Biković me naterao...

Promo

Kultura

MILENA RADULOVIĆ OTKRILA KAKO JE DOBILA ULOGU U RATNOJ DRAMI Biković me naterao...

Podeli vest

Milena Radulović kaže da ju je kolega Miloš Biković naterao da nauči ruski jezik zbog uloge u filmu "Balkanska međa".

Glumica, koja u ovoj akcionoj drami reditelja Andreja Volgina igra medicinsku sestru Jasnu Blagojević, tvrdi da je zahvaljujući najpopularnijem srpskom glumcu dobila ulogu u rusko-srpskom ostvarenju.


- Kada sam bila na drugoj godini studija Fakulteta dramskih umetnosti, posetio nas je Miloš na jednom predavanju. Rekao mi je da treba da usavršim ruski jezik jer se otvara njihovo tržište za naše glumce. Baš je insistirao da što pre krenem na časove. Poslušala sam ga, počela da učim taj jezik i zahvaljujući tome dobila sam ulogu u filmu "Balkanska međa". Sada često odlazim u Moskvu i već tečno govorim njihov jezik - priznaje glumica.

Biković: Prvo su me zvali da igram Rusa

Miloš Biković otkriva da su ga producenti "Balkanske međe" prvo zvali da u filmu glumi Rusa, što je on odbio.
- Objasnio sam im da nema šanse da glumim Rusa u filmu čija radnja se dešava u Srbiji. Moram da budem iskren, mnogo sam strepeo dok smo radili taj film. To je bio prvi put da se moja produkcijska kuća eksponira i u Srbiji i u Rusiji. Strepeo sam da ne izneverimo očekivanja ili ne napravimo nešto što bi moglo ljudima koji su sve to preživeli na Slatini da povredi osećanja - kaže naš najpopularniji glumac.

 

Milena kaže da je zbog uloge u "Međi" imala naporne fizičke vežbe kako bi izdržala zahtevan tempo.
- Zbog pripreme za ulogu medicinske sestre morala sam da radim naporne fizičke vežbe. Na snimanju smo imali i vojnog konsultanta, koji je ranije ratovao na ovim prostorima. On nas je savetovao oko pojedinih scena. Poznat je po tome što nikada niko iz njegove jedinice nije poginuo na ratištu - priča Radulovićeva.


Za razliku od Milene, koja je morala da savlada ruski, njen kolega Aleksandar Srećković Kubura je za potrebe svoje role albanskog teroriste Smuka učio albanski jezik.
- Naučio sam oko trideset replika na albanskom. To mi je bilo dovoljno za potrebe filma. Iskren da budem, taj jezik je baš težak i ne bih mogao duže da ga učim - iskren je Kubura.
Srećković kaže da mu je najteža scena u filmu ona u kojoj Smuk odrubljuje glavu srpskom policajcu Vuku (Miloš Biković).

- Sam taj čin seče glave nismo hteli da prikazujemo jer je to stvarno nešto što je nepodnošljivo za gledanje. Niti je reditelj to hteo, niti bih ja na to pristao i tu smo se odmah našli. To je negledljiva stvar. Želeli smo da prikažemo zlo koje donosi rat, da ga ne ulepšavamo, nego da ga pokažemo u meri nekog umetničkog ukusa, ali što surovije moguće. Tako da mi je scena u kojoj držim njegovu odrubljenu glavu bila jedna od najtežih - priča glumac.


Film "Balkanska međa" opisuje tajnu operaciju preuzimanja aerodroma Slatina na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Glavne uloge u ovom ostvarenju imaju Miloš Biković, Anton Pampušni, Goša Kucenko, Gojko Mitić, Milena Radulović, Ravšana Kurkova i Aleksandar Srećković Kubura.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Masa

pre 2 godine

Ova Mileena je tako grozna, odbojna, odvratna, ne zna se ko je veci promasaj, ona ili bikovic, narcisi. Nakon ovog filma joj je Mika Aleksic priznao da nema veze sa glumom, da je ocajna, da joj se uloge svode na krivljenje i neprirodno drzanje vilice, da ima sa 2 izraza lica koja se vrte i to je to. Najbolje da joj daju uloge kao u Besi, bez teksta, da cuti kao slepica, to joj je najveca gluma

Joka

pre 2 godine

Bas ste lepo rekli! Ne zna se ko je veci promasaj ona ili Bikovic- pa Bjelogrlic ih pravi! Uzima kintu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija