• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

29.12.2021

09:41

Snimili smo idealan praznični film GLUMCI PREPORUČUJU GLEDAOCIMA DA GLEDAJU "AGIJA I EMU"

Promo

Kultura

Snimili smo idealan praznični film GLUMCI PREPORUČUJU GLEDAOCIMA DA GLEDAJU "AGIJA I EMU"

Podeli vest

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika hit na stranim televizijama je film "Sam u kući", a na domaćim "Agi i Ema"! Reč je o prvom porodičnom filmu u Srbiji, koji je snimljen 2007. godine.

Ovo ostvarenje reditelja Milutina Petrovića govori o usamljenom dečaku Agiju (Stefan Lazarević), koji živi u porodici preokupiranoj poslom. Njegov život se menja kada upozna Emu (Milena Dravić), neobičnu i živahnu stariju gospođu.

Foto: Promo

Milena Dravić


Dragan Mićanović, Ana Sofrenović i Milena Dravić saglasni su u jednom: "Agi i Ema" je idealan praznični film!

- To je jedna topla porodična priča. Idealan je za gledanje tokom praznika jer im daje posebnu draž. Gledajući ga, shvatićete da je porodica najbitnija na celom svetu - kaže Mićanović, koji igra oca glavnog junaka.

Foto: Promo

Milena Dravić

Dečakovu majku igra Draganova bivša supruga Ana Sofrenović. Glumica priča da je uživala dok je snimala sa tada desetogodišnjim Stefanom.

- Za svoje godine pokazao je veliku zrelost i profesionalnost u poslu koji nije nimalo lak. Odlično se slagao sa svima na setu i bilo je pravo zadovoljstvo raditi s njim - kaže Ana.

Milena Dravić je nakon završetka snimanja "Agija i Eme" rekla da je film pravljen baš za njenu dušu.
- To nije samo film za decu već i za odrasle jer govori o čežnji za ljubavlju, o usamljenosti i želji za komunikacijom, koje u sadašnjem svetu ima sve manje. Volim takve filmove, baš su za moju dušu - izjavila je Dravićeva, koja je preminula u oktobru 2018.

Foto: Promo


Ona je u ovom filmu prvi put u dotadašnjoj 48 godina dugoj karijeri za direktnog partnera imala desetogodišnjaka.
- Stefi i ja smo se odmah razumeli, kao da smo sarađivali godinama. U dugogodišnjoj karijeri bila sam u prilici da igram glavnu ulogu u filmovima sa po dva-tri glumca, ali sam se u ovom ostvarenju prvi put našla u situaciji da igram glavnu ulogu sa dečakom. To je bilo predivno iskustvo, uloga Eme je za mene bila divan zadatak - ispričala je jednom prilikom Milena i nastavila da hvali malog Stefana:

- Pokazalo se da je Milutin Petrović napravio pravi izbor sa Stefanom. Bio je veoma profesionalan iako mu je to bila prva uloga, i to glavna. Na setu je sve proteklo u najboljem redu, šalili smo se, dogovarali se kako da najbolje odigramo zadate scene i sve je teklo kao po loju.
Ostale uloge u filmu "Agi i Ema" igraju Nikola Đuričko i Lena Bogdanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija