• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. S.

05.01.2022

12:35

Radila za Tita i pisala poeziju

Privatna arhiva

Kultura

Radila za Tita i pisala poeziju

Podeli vest

Novinarka i pesnikinja Dubravka Rodić radila je deset godina u kabinetu bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita! Proslavila se knjigom "500 mojih sagovornika", a nedavno je proslavila 50 godina rada!

- Pre pet decenija sam iz  Banjaluke došla u Beograd i studirala na Pedagoškoj akademiji i Filozofskom fakultetu. Pisala sam poeziju i radila u kabinetu Josipa Broza Tita, baveći se žalbama. Godišnje ih je primao oko 4.000, a Jovanka oko 1.000. Ljudi su se najviše žalili na nezaposlenost. Moj posao nije bio lak,  pogađala me je sudbina građana koji traže koru hleba, ali sam se trudila da svima pomognem. Ponosna sam na to što sam zaposlila mnogo njih, pa i prijatelje, rodbinu...- priča Dubravka.

Posle decenije rada sa Titom i Jovankom, Rodićeva prelazi u Ministarstvo informisanja.

- Tamo je bilo svega, osim pisane reči. Bavila sam se akreditacijama, konferencijama za štampu... Tada sam rešila da se vratim svom hobiju. Objavila sam 15 knjiga, deset zbirki poezije, preko 1.500 intervjua... Imam i 130 televizijskih emisija. I dalje radim, biće iznenađenja, ali ne želim još da ih otkrivam - priča Dubravka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija