• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

14.01.2022

09:25

SNIMA SE SERIJA O TRAGEDIJI ŽARKA LAUŠEVIĆA Biković glumi Lauša, a evo ko je još u trci za glavnu ulogu!

Informer

Kultura

SNIMA SE SERIJA O TRAGEDIJI ŽARKA LAUŠEVIĆA Biković glumi Lauša, a evo ko je još u trci za glavnu ulogu!

Podeli vest

Životna tragedija glumca Žarka Lauševića kada je 1993. godine usmrtio dva mladicća u Crnoj Gori, uskoro će dobiti i ekranizaciju.

Laušević je pre 10 godina napisao i knjigu “Godina prođe, dan nikada” gde je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine kada je usmrtio dvojicu momaka.

Foto: Informer

Žarko Laušević

U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, konačno je došao taj trenutak. U prvim nedeljama 2022. godina produkcijska kuća “Firefly” prema sazanjima “Blica” krenula je sa pripremama za ovaj projekat, a u najuži krug ušlo je troje glumaca koji bi trebalo da tumače Lauševića.

Foto: insajder/Aleksandar Jovanović Cile

Miloš Biković

- Konačno je došao trenutak da se radi na ovoj seriji, pogotovo što su mnogi pročitali knjigu, ali scenarista se trudi da što je moguće jasnije i do najsitnijih detalja ispiše šta se sve dešavalo te noći od koje je Lauševiću život totalno promenjen. Ono što sve zanima jeste ko će biti Laušević, a na kastingu su u najuži krug ušla tri glumca. Miloš Biković, sa kojim su se vodili ozbiljni pregovori zbog njegovih obaveza u Rusiji, još uvek je neizvesno da li će moći da se uklopi u datume snimanja. Najveću šansu da se nađe u projektu ima Marko Grabež, kojeg gledaoci znaju po veoma zapaženoj ulozi u seriji i filmu “Nečista krv” - objašnjava izvor iz produkcije, a potom otkriva i ime trećeg glumca koji bi mogao da bude deo ovog projekta:

 

 

- Pored ove dvojice, na spisku se nalazi i mladi glumac Vučić Perović koji je do sada glumio u nekoliko serija. U naredna dva meseca će se obaviti pripreme na realizaciji ovog projekta, kao i finalni izbor cele glumačke postavke. Serija bi trebalo da počne da se prikazuje krajem ove godine, a početkom naredne. Start snimanja se očekuje na proleće - dodaje izvor.

Priča na kojoj se sada radi je kobna noć u životu Žarka Lauševića. Tog 31. jula 1993.godine zajedno sa starijim bratom Branimirom, poznatom po nadimkom Mili, bio je napadnut od grupe huligana u blizini podgoričkog lokala. Tom prilikom je Žarko iz svog pištolja CZ-99 usmrtio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića. Na prvom suđenju je osuđen na 15 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Presuda je nakon žalbi potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998. godine, izrečena mu je kazna 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4,5 godine, pušten je na slobodu. Ubrzo nakon toga je napustio zemlju i preselio se u Njujork, jer se plašio krvne osvete.

Laušević prodao prava

Kako prenose mediji, Žarko Laušević je prodao prava na korišćenje knjige za potrebe pravljenja scenaria za seriju. Glumac neće formalno učestvovati na ovom projektu, ali je saglasan sa time da se na osnovu njegove životne priče naprave film i serija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija