• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

19.01.2022

23:41

SCENA S TOMOM ZDRAVKOVIĆEM IZBAČENA IZ FILMA "KAKO JE PROPAO ROKENROL" Razlog je neverovatan

printscreen

Kultura

SCENA S TOMOM ZDRAVKOVIĆEM IZBAČENA IZ FILMA "KAKO JE PROPAO ROKENROL" Razlog je neverovatan

Podeli vest

Toma Zdravković snimio je jednu scenu za kultni film "Kako je propao rokenrol" (1989), koja je na kraju izbačena!

Reditelj tog ostvarenja Zoran Pezo otkriva kako je došlo do saradnje s najvećim boemom i zbog čega njegova scena nije ušla u finalnu verziju filma.

- Tadašnji direktor "Avala filma" zamolio me je da ubacim Tomu jer je u tom trenutku već uveliko bio bolestan. Želeo je da ga na taj način ovekovečimo, a i odlično se uklapao u priču. Snimio je jednu scenu s Batom Živojinovićem i bio je fantastičan - priča Pezo i dodaje da ta scena, nažalost, nije ugledala svetlost dana:

Foto: prinstscreen

Film "Kako je propao rokenrol"

- S tom Tominom scenom film je trajao duže od dva sata, a bioskopsku verziju morali smo da skratimo jer jer je bila predugačka. Pošto Toma Zdravković nije bio toliko bitan za radnju, scena je sklonjena iz finalne verzije. Ipak, televizijska verzija flma s tom scenom traje 15 minuta duže i nju je emitovala samo tadašnja Televizija Sarajevo.

Žika Todorović: Ne sviđa mi se kako sam odigrao lik Kome

Foto: prinstscreen

Srđan Žika Todorović kaže da mu se ne dopada kako je odigrao glavnog junaka Komu u ovom filmu.
- To je odličan film u kojem sam ja loš. Ne sviđam se samom sebi. Mislim da sam mogao mnogo bolje da odigram tu ulogu, a nema ništa žalije kada igraš u jednom kultnom filmu, a nisi dobar - poručuje Todorović.

Pored Tome, u kultnom filmu pojavljuju se i pevači Vesna Zmijanac i Halid Bešlić.
- Njih dvoje smo uhvatili dok su imali zajednički nastup na "Hit paradi". Rekli smo im da će biti u filmu i objasnili im šta je njihov posao. Sve što je trebalo da urade jeste da se slikaju s Nindžom i mašu u kameru. Njima je to bilo super - priseća se reditelj.

Pezo otkriva kako je film dobio tako neobičan naziv.
- Tokom jednog razgovora sa saradnikom zaključili smo da je najlošiji film svih vremena "Pad Rimskog carstva". Igrali smo se tim rečima i na kraju smo došli na ideju da naše ostvarenje nazovemo "Kako je propao rokenrol". Svima se dopao naziv, naročito Vladi Divljanu, Srđanu Gojkoviću Giletu i Dušanu Kojiću Koji, koji su radili muziku za film - priča reditelj.

Glavne uloge u filmu koji je premijerno prikazan pre 32 godine igrali su Srđan Žika Todorović, Velimir Bata Živojinović, Sonja Savić, Branimir Brstina, Anica Dobra i Vesna Trivalić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija