• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. M.

07.03.2022

12:43

Oživelo zlatno doba Leskovca! Održana premijera filma "Bilo jednom u Srbiji"!

D. M.

Kultura

Oživelo zlatno doba Leskovca! Održana premijera filma "Bilo jednom u Srbiji"!

Podeli vest

Sinoć je oživelo „zlatno doba“ Leskovca

Sav trud i rad leskovačkih gazdi između dva svetska rata, o kojima se pričalo u celoj Evropi i zbog kojih je nosio epitet malog Mančestera, začinjen sa dve odlične ljubavne priče, oživeo je na velikom platnu.

Svetska premijera filma pod rediteljskom palicom Petra Ristovskog, a u produkciji „LeFilma“, prikazana je večeras pred prepunom halom „Partizan“ u centru Leskovca, a akteri su na ka kraju nagrađeni gromoglasnim aplauzom.

Foto: D. M.

Ljubavna leskovačka bajka, kako je producenti nazivaju u već dobro poznatom trejleru, dirnula je potomke starih Leskovčana večeras, a očigledno je publiku oduševio Nemanja Oliverić u ulozi Dineta koji se zaljubljuje u Rušku čiji lik tumači Sloboda Mićalović.

Pored njih dvoje jednako dobri i zaljubljeni na velikom platnu Viktor Savić kao Stojan Jovanović Cone, Teodora Ristovski kao njegova nikad prežaljena Zorka i glavni „negativac“ Radovan Vujović kao Aćim Prokić.

Foto: D. M.



Istorijskog lika gazda Mitu vanserijski je oživeo Miki Manojlović.

„Danas ne možemo i ne treba da vratimo to doba ali treba da nastojimo da Leskovac nastavi da postiže takve uspehe u nekom savremenijem i modernijem ruhu primerenom savremneom dobu“, poručeno je posle premijere i poklona na crvenom tepihu.

Dugo je bio očekivan ovaj film koji će se širom Srbije prikazivati od 10. marta, a zatim i kao osmoepizodna serija na RTS-u.

Foto: D. M.

Film svakako vredan poštovanja, aplauza i gledanja, ali vam je naš savet Leskovčanima da ne trče za besplatnim kartama i sačekaju baš pomenuti datum jer će od tad početi da se prikazuje u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra.

Premijersko gledanje je većem delu publike bilo pravo malo mučenje zbog jako loše akustike u hali „Partizan“ , te su se pojedinci žalili kako su razumeli tek svaku drugu izgovorenu repliku.

Ono što je sigurno, nakon dugogodišnjih priprema, otežanih okolnosti procesa snimanja i odlaganja, Leskovčani su dobili jedan film u kome su napokon prikazani onakvi kakvi zaista i jesu – topli, gostoprimljivi, vredni ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija