• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso/ Informer/M.K

27.03.2022

13:50

EVO KAKO SADA IZGLEDA ČUVENA KOKA IZ BOLJEG ŽIVOTA! Jelica Sretenović oduševila pratioce

Kultura

EVO KAKO SADA IZGLEDA ČUVENA KOKA IZ BOLJEG ŽIVOTA! Jelica Sretenović oduševila pratioce

Podeli vest

Publiku je tada oduševila ćuvena Koviljka Stanišić...

Jelicu Sretenović publika je zavolela kao Koviljku Koku u seriji “Bolji život”, usled čega su usledile uloge u filmovima “Nacionalna klasa”, “Varljivo leto ’68”, “Tesna koža”, “Policajac sa Petlovog Brda”, “Biće bolje”, “Zona Zamfirova”, “Ljubav, navika, panika”, “Ranjeni orao”, “Nepobedivo srce”, “Istine i laži”. Igrala je i u popularnoj humorističkoj i porodičnoj seriji “Tate”, gde glumi majku jednog od glavnih junaka.

Foto: printscreen RTS

Jelica Sretenović

Ipak, malo kome su poznati detalji iz njenog privatnog života. A kako je i sama jednom prilikom istakla, o njemu može da se snimi i film!

Naime, detinjstvo joj je bilo veoma teško, njenu majku i nju otac je napustio kada je glumica imala svega nekoliko godina. Još kao devojčica znala je da želi da bude glumica, te je nije previše interesovala škola, pa je srednju tokom drugog razreda.

Dok su njeni vršnjaci odlazili na časove, Jelica je iz prve uspela da upiše Fakultet dramskih umetnosti.

U analima Fakulteta dramskih umetnosti ostaće zabeleženo da je Jelica jedna od najmlađih studenata te institucije, jer je sa svega 16 godina bila primljena u klasu profesora Predraga Bajčetića, zajedno sa Goricom Popović, Tanjom Bošković, Milanom Štrljićem, Ljiljanom Dragutinović, Radmilom Živković i drugima…

Foto: Instagram

– Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od sekretara škole. Pitao me je da li sam normalna i rekao da ne može da veruje da se ispisujem, a još ni drugi razred nisam završila – ispričala je jednom prilikom za Blic Jelica.

Naime, sa 19. godina upoznala je jednog od osnivača Univerzitetskog kliničkog centra Miloša Mišu Sretenovića koji je osvojio na prvi pogled.

– On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan! – prisetila se tada Jelica Sretenović sa dozom nostalgije.

Udala se posle dvanaest meseci zabavljanja, sa 19 godina rađa ćerku Anu, a nekoliko meseci kasnije otišla je da položi ispit na FDU. Tokom treće godine studija je ostala u drugom stanju, ali nije prestala sa odlascima na predavanja sve do deset dana pred porođaj.

– Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može – istakla je Sretenovićeva jednom prilikom. Ulogu po kojoj će biti upamćena, kao Koka Stanović u “Boljem životu” snimila je kada je imala 35. godina Sve se činilo idealno, ali sa velikom tragedijom Jelica se susrela 1999. godine, kada je njen suprug iznenada preminuo zbog srčanih problema. Te godine im je bilo dve i po decenije braka. Jelica je sa 45 ostala udovica. Nakon toga se nije udavala, a život je posvetila ćerkama, unucima i karijeri. Njena starija ćerka Ana živi u Švedskoj i ima sina, dok je mlađa Olja kod nje. Mnogo je vezana za svoje mezimice pa svaki slobodan trenutak provodi sa njima i često putuje u Švedsku kako bi bila sa svojim unukom.

POGLEDAJTE NOVU INFORMEROVU EMISIJU "DŽET-SET TOP 5":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija