• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.05.2022

17:02

Prvi festival narodne muzike u Trebinju  od 20. do 24. avgusta

Filip Filipović

Kultura

Prvi festival narodne muzike u Trebinju od 20. do 24. avgusta

Podeli vest

Trebinje će od 20. do 24. avgusta biti domaćin prvog festivala narodne muzike, koji pod pokroviteljstvom "Telekoma Srbije" organizuje "Adria-Jadran" medijska grupa.

Prvi festival narodne muzike "Skale" pod simboličnim sloganom "Najlepši grad, najljepša pjesma" u subotu 20. avgusta otvoriće Haris Džinović, a drugog dana festivala Trebinjce i goste iz regiona zabavljaće Željko Samardžić. Posljednja dva dana ovog spektakularnog muzičkog događaja rezervisane su za čak 40 imena mladih i renomiranih umetnika iz regiona.

Foto: Foto: Filip Filipović

Festival narodne muzike u Trebinju

"Najlepši grad, najljepša pjesma" slogan je velikog muzičkog spektakla koji će na kraju leta  biti pravo osveženje za sve ljubitelje dobre muzike.

Festival će, u subotu 20. avgusta, spektakularnim koncertom otvoriti Haris Džinović, koji se na današnjoj konferenciji, medijima obratio putem video-linka. Džinović je otkrio da ga za
Trebinje i Hercegovinu vežu posebne emocije.

"Obzirom da je moja majka rodom iz Trebinja, posebno se radujem dolasku u ovaj grad" poručio je Džinović.

U drugom danu festivala posebno će uživati dame, jer će u nedelju 21. avgusta na platou ispred trebinjskog Kulturnog centra nastupiti Željko Samardžić. Samardžić kaže da i za njega koncert u Hercegovini predstavlja posebnu draž.

Foto: Foto: Filip Filipović

Željko Samardžić

"Ja ću zajedno sa svojim bendom, koji se jako obradovao dolasku u Trebinje, a posebno moj kum i klavijaturista Miroslav Stolica koji je rodom iz Stoca, dati sve od sebe da to bude jedna divna i nezaboravna trebinjska noć" rekao je Samardžić.

Predstavnici grupacije "Telekom Srbija" glavnog pokrovitelja festivala, kažu da rado podržavaju ovaj događaj koji će biti afirmativan za grad Trebinje u turističkom i svakom drugom smislu.

"Ovaj festival sigurno će pored svog zabavnog i kuturnog karaktera imati i turistički značaj i to je jedan od razloga zašto je "Telekom Srbija" deo ove priče" rekao je Goran Milošević, predstavnik kompanije Mtel.

Foto: Foto: Filip Filipović

Željko Samardžić

Veliki muzički spektakl najavljen je danas u ambijentu hotela "Bijeli Platani", a organizatori kažu da je pre svega cilj da Trebinjcima i brojnim gostima pruže leto za pamćenje.

"Ovim festivalom stavljamo šlag na tortu fantastične letne sezone koja se predviđa u gradu na Trebišnjici. Odlučili smo se za ove datume, jer ovim događajem želimo da produžimo letnju turističu sezonu u Gradu Trebinju. Cilj nam je da u Trebinju zadržimo i privučemo još veći broj turista, ali i gostiju iz susednih opština, u uverenju da će ovaj festival postati tradicija i neizostavan deo letnje turističke ponude" rekla je Kosa Zotović ispred organizatora.

U posljednja dva dana festivala, ponedeljak 22. i utorak 23. avgust nastupiće 40 mladih i renomiranih umetnika koji će izvoditi pesme legendarnih izvođača narodne muzika koji, nažalost, više nisu sa nama, ali su ostavili neizbrisiv trag na muzičkom nebu.

"Konkurs za sve zainteresovane izvođače biće objavljen na svim emiterima "Adria-Jadran
medijske gupe" do kraja meseca maja, tako da ću iskoristiti ovu priliku da pozovem mlade i
talentovane muzičare da se prijave i učestvuju u prvom festivalu narodne i poplarne muzike u
Trebinju, koji da napomenem nije takmičarskog karaktera" kazala je Zotović.

"Adria-Jadran" medijska grupa festival organizuje u koprodukciji s "Radiom S".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija